Fermenteren kun je leren

Instock cooking – Diverse auteurs – Uitgeverij Karakter – 160 blz.

Instock cookingFermenteren is een proces waarbij schimmels, bacteriën en gisten een product lekkerder, langer houdbaar of beter verteerbaar maken. Met deze techniek wordt zuurkool gemaakt. En zo zijn er nog een aantal conserveringstechnieken waarmee je voedsel o.a. langer houdbaar maakt. Ze staan allemaal beschreven in Instock cooking. En dat niet alleen, ook de lekkerste recepten zijn er in opgenomen.

Zonder dat je erbij stilstaat, verdwijnt die overrijpe banaan of halve komkommer vaak in de afvalbak. Dit boek laat je zien hoe je van deze producten iets unieks creëert. Door in te maken in zoet/zuur, te drogen, te pekelen of een andere techniek in te zetten, hoef je minder voedsel te verspillen.

In Instock cooking wordt op een toegankelijke manier uitgelegd hoe je de diverse technieken kunt toepassen. Een stukje geschiedenis en korte quote maken het geheel compleet. Kers op de net ingemaakte jam zijn de chefkoks die zijn of haar tips geven. Samuel Levie vertelt over Rillette en Yvette van Boven over haar Pompoenpickles.

Ga eens experimenteren met je voorraad. Gooi eens iets in het zout in plaats van in de vuilcontainer.
Instock cooking is voor iedereen die eens iets nieuws wil leren, maar uiteraard nog meer voor mensen die minder willen verspillen.

En mocht je een moestuin hebben dan is dit helemaal een ‘must have’, zodat je de winter door kunt met de voorraad van de zomer.

Nelly Hofman

Andere recensies

Speelbal van spionnen – Marianne Vogel – Aspect – 397 blz. Wanneer je in Berlijn rondloopt, bijvoorbeeld als toerist, kom je door straten (Unter den Linden), over pleinen (Potsdamer Platz) en langs gebouwen (Brandenburger Tor), waar een immense brok historie aan vast zit. De...
Lees verder Categorie: Faction
| Reageer!
Vliegen! Een getekende geschiedenis van de luchtvaart – Jacek Ambrozevski – Lannoo – 106 blz. Volgens mij heb ik nog nooit een uitgebreider jeugdboek over vliegen in mijn handen gehad. En dan heb ik het over de geschiedenis van de luchtvaart. Die begint in...
Lees verder Categorie: Informatief, Kinderboeken, Non-fictie
| Reageer!
Atlas van de grenzen – Bruno Tertrais en Delphine Papin – Vertaling: Koen Driessens en Els Peeters – Lannoo – 176 blz. Kasjmir, de muur tussen Amerika en Mexico, Nagorno-Karabach, de Schengenzone – grenzen zijn voortdurend in het nieuws en blijven onderwerp van debat....
Lees verder Categorie: Geografie, Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!