Dit boek doet je verlangen naar vakantie!

Toekomstmuziek in Frankrijk – Elisabeth Arts – Grenzeloos – 192 blz.

toekomstmuziek-in-frankrijkElisabeth, Lies, wordt als entertainer-waarzegster ingehuurd op bedrijfsfeesten, huwelijken en andere feestelijkheden. Tijdens een van haar opdrachten leert ze de muzikant Henk Arts kennen. Het is liefde op het eerste gezicht. Al snel komen ze tot het besluit dat ze samen hun leven willen delen.
Alleen is de grote vraag waar. Hij woont in Schiedam en wil daar eigenlijk niet weg, hij heeft er zijn leven, zijn eigen muziekruimte en werkt er aan de muziekschool, zij woont in Amsterdam, haar dochter loopt er school en heeft een hekel aan Schiedam. Tot ze er achter komen dat beide partners dromen van een woning in Frankrijk, na hun pensioen. Maar waarom zo lang wachten?

Maar hoe begin je aan de zoektocht naar een huis in een ander land? En wat moet dat kosten? Na een geslaagde korte vakantie in La Douce France besluiten ze samen er 100% voor te gaan. Henks buurman vertelt dat zijn schoonzus hun herberg in Frankrijk verkoopt door een echtscheiding. Lies en Henk besluiten te gaan kijken. Het pand heeft hun hart gestolen, hoewel er heel wat aan moet verbouwd worden.

“We stappen uit. We bevinden ons inderdaad echt in de middle of nowhere, aan de andere kant van de weg horen we de rivier voorbij ruisen. We staan in een soort opening in het bos en worden omringd door heuvels en ontzettend hoge bomen. Geen spoor van mensen. Het ruikt heerlijk, een mengeling van bos, kruiden, grond en water.”

We volgen het verhaal van Lies en Henk gedurende bijna vijf jaar, van hun eerste ontmoeting tot het dromen van een huis in Frankrijk tot de werkelijke aankoop en de beslommeringen die daarbij horen. Openhartig vertelt Lies over de aankoop, de verbouwingen, de ontmoetingen en laat daarbij de pracht en natuurlijke schoonheid van de omgeving zeker niet achterwege.
Hoewel het verhaal nogal aan de oppervlakte blijft en zeker wat dieper had mogen uitgewerkt worden, schetst het een mooi beeld van de droom van een huis in de Franse natuur tot de verwezenlijking ervan.

Het feit dat ook de foto op de cover van de hand van Elisabeth Arts is, toont alleen maar nog meer aan wat een prachtige omgeving het wel moet zijn en hoe begrijpelijk hun verliefdheid op de regio wel is. Het scherpt vooral de verbeelding bij de prachtige omschrijving van de natuur in al zijn geuren en kleuren.

Ik las dit boek op een druilerige, herfstige, regenachtige dag, en ik kan u verzekeren dat ik eigenlijk ook naar deze zon verlang!

Ann Roemaet

Andere recensies

Hoe was het nou écht om te besturen en bestuurd te worden in het oude Rome? ‘In Keizer van Rome gaan we in op de feiten en de verzinsels over de heersers van het Romeinse Rijk, en stellen we ons de vraag wat ze deden,...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!
Volg dicht op de huid van Noor welke gevoelens en emoties de scheiding van haar ouders bij haar teweegbrengt. » Een vlot leesbaar verhaal over opgroeien en verliefdheid, met een vleugje mysterie. Een scheiding brengt een hoop drama met zich mee. Hoe zal Noor...
Lees verder Categorie: Jeugdboeken
| Reageer!
De Spionne – Tess Gerritsen – Vertaling: Els Franci-Ekeler – Overamstel – 351 blz. Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) wordt geroemd om haar thrillers. Tot voor kort waren dat voornamelijk de verhalen over detective Jane Rizolli en Maura Isles. Maura Isles is...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning
| Reageer!