Een hip doosje boordevol inspiratie en positiviteit!

Mindfulness Box – Eva Brobbel – Uitgeverij Rubinstein

mindfulness box eva brobbelEnkele jaren geleden volgde ik een cursus mindfulness. Ik las daarna meerdere boeken, beluisterde meditaties, deed ademhalingsoefeningen, om het vervolgens een tijdlang vol te houden en dan weer te vergeten. Telkens weer vind ik dat ik wat meer aandacht zou moeten geven aan de oefeningen en is er de wens om vaker te mediteren of gewoon mindful aanwezig te zijn in het hier en nu. Het klinkt makkelijker dan het is, want vanaf de vroege ochtend word ik volledig opgeslorpt door mijn werkzaamheden, afspraken, zorgen en beslommeringen. Ik heb in het verleden veel gehad aan meditatie- en ademhalingsoefeningen, maar dat was natuurlijk vóórdat ik kinderen kreeg.

Onlangs verwijderde ik de lange lijst met doelen van de kastdeur naast mijn bed. Ik vond het deprimerend dat ik dagelijks werd aangestaard door mijn lijst en dat er zoveel dingen op stonden die nog niet doorgestreept waren. Ik verving het door een kleiner briefje waar ik met lichtblauwe letters op schreef: mindfulness. Dat was alvast een begin, maar je weet vast wel hoe dat gaat: ’s morgens stapte ik met een slaperig hoofd mijn bed uit en pas ’s avonds zag ik het briefje weer met daarop de boodschap aan mezelf. Dat moet anders, dacht ik. En toen verscheen de Mindfulness Box van Eva Brobbel op mijn pad.

Het lieflijke en hippe doosje is een cadeautje op zich. Het is prachtig vormgegeven en bevat een heleboel inspirerende kaartjes met quotes, meditatieoefeningen en opdrachten, leuke stickertjes, envelopjes en natuurlijk een mindfulnessboekje met daarin de basis, tips en schrijfopdrachten. Het kleine boekje bleek opvallend compleet. In simpele en duidelijke bewoordingen wordt de basis van mindfulness uitgelegd. Bovendien is ook het boekje zelf prachtig vormgegeven en er staan leuke opdrachten in. De letters hadden op sommige bladzijdes misschien wat groter gemogen, maar deze pagina’s lees je dan gewoon overdag, bij daglicht, in plaats van ’s avonds in bed bij een zwak nachtlampje zoals ik deed, omdat ik niet kon stoppen met lezen. De teksten zijn sowieso geschikt om nog eens te herlezen.

Ik word helemaal blij van dit boekje! Het is heel geschikt om aan iemand te geven die net aan mindfulness begint, of er nog helemaal niet bekend mee is. Maar ook voor mensen zoals ik, die al eerder een cursus hebben gevolgd maar moeite hebben om er tijd aan te besteden, is de box een handig hulpmiddel. Bovendien kwam ik erachter dat de kaarten bijzonder nuttig blijken op een dag wanneer het eens wat minder gaat. Een kaartje als ‘Worrying won’t change the outcome’, ‘Don’t believe everything you think’ en ‘Heb vertrouwen’ gaven me op die momenten niet alleen steun, maar wisten ook een glimlach op mijn gezicht te toveren. Kortom, ik ben helemaal happy met deze Mindfulness Box! Wat mij betreft het ideale cadeautje voor de komende decembermaanden.

Ik besloot een mooi plekje in mijn boekenkast vrij te maken voor de box met kaartjes. Elke dag kies ik een kaartje uit en zet dat overeind in het kleine doosje. De kaartjes passen met gemak in je portemonnee. Eentje stak ik in de rand van de spiegel. Op het antieke kastje van mijn oma prijkt een mooie quote. Wanneer ik wat tijd over heb (lees: tijd maak) pak ik een opdracht- of meditatiekaartje. Tot nu toe werken de kaartjes van de box beter dan mijn intenties of de boodschap op mijn kastdeur. Zo is er een sticker met daarop de tekst ‘Naar buiten!’, maar ook eentje met ‘Lekker niksen’. Ik pakte afgelopen week het kaartje met de volgende opdracht: ‘Schrijf deze week iedere dag drie tot vijf dingen op waar je dankbaar voor bent.’ Dan realiseer je je ineens weer hoeveel dingen er zijn om dankbaar voor te zijn en gelukkig kon ik er veel meer opschrijven dan vijf. Zelfs op de meest moeilijke dagen zijn er nog genoeg kleine dingen die je blij maken, maar waar je eigenlijk niet zo bij stil staat. Zoals dit kaartje zegt met een quote van Jon Kabat-Zinn: ‘The little things? The little moments? They aren’t little.

Corine Gorter

Andere recensies

Een reis door het menselijk lichaam – Gail Armstrong – Veltman – 24 blz. Als je dit boek met een kind gaat bekijken neem daar dan echt de tijd voor, want alle kinderen zullen heel enthousiast reageren. Het is echt een bijzonder boek waar...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Hoe was het nou écht om te besturen en bestuurd te worden in het oude Rome? ‘In Keizer van Rome gaan we in op de feiten en de verzinsels over de heersers van het Romeinse Rijk, en stellen we ons de vraag wat ze deden,...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!
Volg dicht op de huid van Noor welke gevoelens en emoties de scheiding van haar ouders bij haar teweegbrengt. » Een vlot leesbaar verhaal over opgroeien en verliefdheid, met een vleugje mysterie. Een scheiding brengt een hoop drama met zich mee. Hoe zal Noor...
Lees verder Categorie: Jeugdboeken
| Reageer!