Een moordverhaal met scherpe doorns!

Virtuele tango – Melissa Skaye – Ellessy Crime – 350 blz.

Virtuele tangoIn Hoorn is een seriemoordenaar aan het werk. Kort na elkaar worden drie jonge vrouwen van twintig jaar om het leven gebracht. Alle drie hebben ze gechat op een website, ze hebben rozen ontvangen en ze hebben dreigberichten en afgrijselijke foto’s gekregen. Daarna zijn ze op gruwelijke wijze om het leven gekomen, maar hoe is niet duidelijk.
Rechercheurs Sanne en Luca proberen deze seriemoordenaar op te sporen, maar dat wil in eerste instantie helemaal niet lukken. Hij is zo slim te werk gegaan dat al het onderzoek wat ze doen op niets uitloopt. Bovendien is de Nederlandse pers op meedogenloze wijze op informatie uit en worden bijna alle antwoorden van de rechercheurs op de gestelde vragen verkeerd uitgelegd.

Vriendinnen Franka en Sandra gaan door een hel: zij hebben ook gechat op die website en bovendien zijn ze de vriendinnen van twee van de drie slachtoffers. De angst regeert en ze weten niet wat te doen en waar ze veilig zijn. Worden zij ook slachtoffer?
Dan krijgt het verhaal een verrassende wending en lijkt de moordenaar gevonden. Is hij het werkelijk? Alles lijkt te kloppen, tot er weer een meisje vermist wordt. Hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen? Vinden ze het meisje nog terug? En wat zijn de beweegredenen van de moordenaar om zo gruwelijk te werk te gaan?

Deze super spannende thriller, een juweeltje in zijn soort, komt van de hand van Melissa Skaye (pseudoniem). Melissa schreef al eerder spannende, meeslepende fantasyromans, maar met deze thriller lijkt ze een nieuw, zeer succesvol pad ingeslagen te zijn.
Het verhaal leest zeer prettig. Het is in normaal Nederlands geschreven, met woorden die jij en ik ook kunnen gebruiken. Er worden geen vreemde termen gebruikt, maar er is duidelijkheid. Melissa Skaye weet waar ze naar toe wil en dat weet ze heel duidelijk onder woorden te brengen. Ze schuwt het gelukkig niet om gevoelige onderwerpen aan te roeren, die zeer zeker nodig zijn met een thema als dit.

De dialogen zijn prima, heel natuurlijk en Melissa weet perfect de gevoelens van de mogelijke nieuwe slachtoffers weer te geven. Ze laat je meevoelen met hun angst, hun boosheid en de onzekerheid over de te nemen beslissingen. Maar ook de gevoelens van de verdachten worden prima op papier gezet. Je wordt steeds in twijfel gebracht!
Tegelijkertijd probeer je samen met Sanne en Luca de misdaad op te lossen. Van hun kant uit is het niet alleen werk, maar ook het privéleven van beiden speelt een grote rol.

De uiteindelijke uitkomst van het verhaal is knap omschreven, goed gevonden. Voor mij is dit een van de betere verhalen die ik de laatste jaren heb gelezen. Skaye weet me sterk te boeien met haar verhaal. Ze trekt me mee in haar passie voor het schrijven, maar als je deze thriller leest, voelt het meer of je het verhaal als een film voorbij ziet komen of dat aan je het verteld wordt, zo natuurlijk is het geheel beschreven. Grote complimenten voor deze schrijfster en dit verhaal! Absoluut een hoogtepunt

Kirstin Rozema

Andere recensies

FC UFO, alien in de spits – Annemarie van der Eem – Illustraties: Jelle Brunt – Billy Bones – 104 blz. FC UVO verandert in FC UFO. Hoe die verandering tot stand is gekomen is heerlijk te lezen in dit eerste deel van een...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De zomer die alles was – Mariska Overman – Kluitman – 256 blz.   Dit verhaal gaat namelijk over de twaalfjarige Puca die onder een boom een dierenbegraafplaats heeft gemaakt. Ieder dood dier wat ze ziet wordt door haar begraven op een heel lieve...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Mannen in de zon – Ghassan Kanafani – Vertaling: Djuke Poppinga- Jurgen Maas- 111 blz. De Palestijnse schrijver Ghassan Kanafani, werd geboren in 1936 in Akka, in het noorden van toenmalig Palestina. In de oorlog van 1948 werd hij met zijn ouders en honderdduizenden...
Lees verder Categorie: Roman
| Reageer!