Een nest vol rovers

Stan en de negen rovers – Jowi Schmitz – Illustraties: Hugo van Look – Kluitman – 25 blz.

stan en de negen roversJowi Schmitz heeft al allerlei verhalen en boeken geschreven, onder andere twee romans en een non-fictie boek, maar schrijft nu vooral kinderboeken. Ze heeft al een kinderthriller, een jeugdroman en een prentenboek uitgebracht. In 2015 verscheen Stan en de negen rovers bij uitgeverij Kluitman.

Stan en de negen rovers is een leren lezen boekje op AVI E4 niveau. De tekst wordt verteld in coupletten van vier korte regels en is op rijm. Deze korte zinnen en het gebruik van eenvoudige woorden sluiten goed aan op het AVI niveau.

Op elke pagina staan drie tot vijf coupletten aangevuld met de vrolijke en kleurrijke illustraties van Hugo van Look die goed bij het verhaal passen.
Ook heeft dit mooie hardcover boekje een leeslint met daaraan een afbeelding van Stan en aan het einde van het verhaal staat het roverslied dat Stan met zijn vrienden zingt. Dit lied bestaat ook echt. De schrijfster heeft het zelf (uit enthousiasme) gecomponeerd, geproduceerd en als videoclip gemonteerd.

Stan is een jongen met heel veel fantasie. Zijn ouders begrijpen dat niet en vinden dat hij teveel uitspookt. Stan hoopt heel erg dat zijn ouders van hem houden en diep in zijn hart denkt hij dat het uiteindelijk wel goed zal komen. Hij vlucht naar zijn vrienden de rovers die wel samen met hem willen spelen en avonturen beleven.

Daarnaast komen de emoties vreugde, verdriet, liefde en angst voorbij. Het is knap dat de schrijfster dit allemaal in dit korte verhaaltje weet te verwerken. Het onderliggende thema dat Stan de liefde van zijn ouders mist en zo graag wil dat ze hem lief vinden, is mooi verweven in het grappige en avontuurlijke verhaal.

Conny Schelvis

Andere recensies

De Camino – Anya Niewierra – Luitingh – Sijthoff – 375 blz. Lotte en Marjo, twee Nederlandse vriendinnen, ontmoeten op hun vakantie in Duitsland twee mannen, op wie ze verliefd worden. Lotte op Emil JukiΔ‡, een Bosnisch – Kroatische oorlogsvluchteling en Marjo op Paul...
Lees verder Categorie: Roman, Thrillers & Spanning
| Reageer!
Luuk en Lotje – Het is winter – Ruth Wielockx – Clavis – 32 blz. Het is zo fijn dat er geweldige prentenboeken zijn voor de jongere doelgroep. Dit is er zo eentje. Terwijl ik dit aan het schrijven ben, is het op verschillende...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
Doris – Lo Cole – Vertaling: Mariella ManfrΓ© – De Vier Windstreken – 32 blz. Wat een lief prentenboek is dit. Echt een zoekboek voor peuters. Het is in heerlijke kleuren uitgevoerd en dat is vooral toepasselijk, omdat het over een olifantje gaat waar...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!