Handen voor je ogen en kijken onder de grond

Kiekeboe! – Giuliano Ferri – De Vier Windstreken – 16 blz.

KiekeboeHanden voor je ogen: wie ben ik? Een schattig boekje, voor peuters. En ja, er staat zelfs een heel klein beetje tekst in. Maar dit boekje moet je zelf vertellen. Handen voor je ogen: wie ben ik.
In het boekje komen we een heleboel verschillende dieren tegen. Maar het leukste (volgens mijn neefje van bijna 1,5 is toch de laatste pagina… geschaterd heeft hij!
Een mooi gevormd, kartonnen boekje met pootjes, die je weg kunt halen, om zo te zien welk dier er achter zit. Mooi, maar wel prijzig. Maar dan heb je ook wat! Het boekje is vertaald door M.E. Ander.
Uitgeverij De Vier Windstreken geeft veel van dit soort eenvoudige, maar mooi gevormde boekjes uit. Gewoon fijn om te bekijken, illustraties te zien, die je niet altijd ziet. Boekjes, die soms naar een paar regels tekst hebben, maar die wel een heel mooi verhaal vertellen.

Mollenstad – Torben Kuhlmann – De Vier Windstreken – 36 blz.

MollenstadEen prachtig prentenboek met slechts op de eerste en op de laatste pagina een klein beetje tekst. Maar meer hoeft ook niet: het verhaal spreekt voor zich.
Torben Kuhlmann illustreerde 36 geweldige, paginagrootte bladzijden over een mol, die zijn mooie, rustige wereldje onder de grond ziet veranderen, op het moment dat er steeds meer mollen komen. Op een gegeven moment beseffen ze dat het stukje grond, waar ze wonen, helemaal vervuild wordt. Is er nog genoeg tijd om het grasveld, waaronder ze wonen, te beschermen?
Dit is weer één van de schitterende ‘kijkboeken’ van Uitgeverij De Vier Windstreken. M.E. Ander vertaalde de paar regels tekst in dit boek. Niet veel om te lezen, maar wel een mooi verhaal om te vertellen en samen naar te kijken.

Kirstin Rozema

Andere recensies

Volg dicht op de huid van Noor welke gevoelens en emoties de scheiding van haar ouders bij haar teweegbrengt. » Een vlot leesbaar verhaal over opgroeien en verliefdheid, met een vleugje mysterie. Een scheiding brengt een hoop drama met zich mee. Hoe zal Noor...
Lees verder Categorie: Jeugdboeken
| Reageer!
De Spionne – Tess Gerritsen – Vertaling: Els Franci-Ekeler – Overamstel – 351 blz. Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) wordt geroemd om haar thrillers. Tot voor kort waren dat voornamelijk de verhalen over detective Jane Rizolli en Maura Isles. Maura Isles is...
Lees verder Categorie: Thrillers & Spanning
| Reageer!
Een Groot Gouden Boek voor alle grote en kleine chauffeurs! Ontdek de wereld van de Gouden Boekjes, vol met grote auto’s, kleine auto’s en alles daartussenin. Scheur samen met de Gele Taxi met een noodvaart door de stad, roep ‘Hoep!’ met de chauffeur en...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!