Help, de leeuw is los!

Jelle en de leeuw โ€“ Gerard Sonnermans โ€“ Uitgeverij Menuet โ€“ ca. 28 blz.

Jelle en de leeuwWat kun je doen met een euro? Jelle wil naar de dierentuin, maar hij heeft lang niet genoeg geld. Dat is erg jammer. Teleurgesteld besluit hij dan maar een broodje knakworst te kopen.
Het hok van de leeuw is per ongeluk open. Dat is dom. Maar de leeuw vindt het helemaal niet erg. Eindelijk gebeurt er iets spannends. Hij vindt het alleen wel raar dat al die mensen zo hard rennen. Anders staan ze maar dom voor zijn kooi te kijken. Dan ruikt hij iets heel lekkers: een broodje knakworst! Daar heeft hij wel trek in!

Jelle gaat op de vlucht als hij merkt dat de leeuw zijn broodje wil opeten. Daar komt mooi niets van in. Of is de leeuw achter hem aan? Hij vlucht zo snel hij kan. Waar is hij veilig? Hij bedenkt iets heel slims. Kan de leeuw hier bij hem komen? En wie mag uiteindelijk dat lekkere worstje eten?

Jelle en de leeuw (herdruk uit 2006) is een schitterend hardcover prentenboek. De tekst is leuk hier en daar wel wat – voor de leeftijdscategorie – moeilijke woorden en uitdrukkingen. De overgangen van Jelle naar de leeuw gaan gewoon achter elkaar door, maar dat stoort niet, omdat de illustraties het verhaal prima aanvullen.
De illustraties zijn schitterend! Vol humor, extra elementjes waar je even goed naar moet kijken. Knap om dit zo te kunnen vastleggen, complimenten aan Mike Monaghan die dit staaltje tekenkunst op zich genomen heeft.

Jelle en de leeuw is een erg leuk, humoristisch en spannend verhaal. Geweldig om voor te lezen en dan verschillende stemmetjes te gebruiken.

Complimenten aan zowel auteur als illustrator voor dit mooie staaltje werk!

Kirstin Rozema

Andere recensies

De ontdekking van Holland โ€“ Jan Brokken โ€“ Atlas Contact โ€“ 302 blz. Dit boek draait om Hotel Spaander in Volendam. Al in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd Jan Brokken attent gemaakt op het feit dat het ooit een verzamelplaats was...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Ugly Girls – Lisa Bjรคrbo, Johanna Lindbรคck, Sara Ohlsson – Vertaling: Lammie Post – Ploegsma – 256 blz. Toen ik dit boek in handen had vond ik het al heel bijzonder om te zien dat het door drie verschillende auteurs was geschreven. En nadat...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!
Het eiland van Anna, Schokland en de geschiedenis van een thuis โ€“ Eva Vriend โ€“ Atlas Contact โ€“ 285 blz. In augustus 2023 bracht ik samen met mijn man een bezoek aan Schokland, het voormalige eiland in de Noordoostpolder, dat sinds 1995 tot het...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!