Hoe erg is opgroeien in een gevangenis?

De gevangenisfamilie van Perry T. Cook – Leslie Connor – Vertaling Ineke Lenting – Lemniscaat – 400 blz.

Perry is een jongen om van te houden! En zijn moeder ook. Al weet je dat zij iets strafbaars heeft gedaan. Anders had ze niet in de gevangenis gezeten.

Perry woont al zijn hele leven, elf jaar dus, in de Blue Rivergevangenis. Hij is daar geboren en met de bewaker als pleegouder mag hij bij zijn moeder blijven wonen. Hij gaat gewoon in het dorp naar school, heeft een eigen slaapkamer bij het kantoor van de directrice en is geen gevangene. De andere bewoners van de gevangenis ziet Perry als zijn familie. Een vreemde familie, dat wel, maar welke familie is dat nou niet?

Maar dan komt er een overambitieuze openbaar aanklager op zijn pad. Hij haalt Perry weg uit de gevangenis en neemt hem bij zich in huis. Perry’s leven staat volledig op zijn kop.

Het is totaal onrealistisch, maar een heerlijk boek. Perry is een uitermate verstandige jongen die zeker niet geleden heeft onder zijn opvoeding in deze bijzondere omgeving. Veel van de bewoners van de gevangenis beschouwt hij als familie. Voor iedereen is een andere rol weggelegd, natuurlijk gevormd door het bij elkaar zijn.

Een zeer toegankelijk boek met veel humor. Een feel-good verhaal dat meeslepend is door de verhalen over de bewoners en de vraag of Perry en zijn moeder lang van elkaar gescheiden zullen blijven. Geen griezeligheid of andere gekke wendingen, een tikkie voorspelbaar en een gesloten einde.

Kan veilig gelezen worden door iedereen die er qua leesvaardigheid aan toe is. Of je nu bovengemiddeld lezer van 7 jaar bent of niet. Officieel zal het vanaf 10 jaar door vrijwel iedereen gelezen kunnen worden.

Nelly Hofman

Andere recensies

Volg dicht op de huid van Noor welke gevoelens en emoties de scheiding van haar ouders bij haar teweegbrengt. » Een vlot leesbaar verhaal over opgroeien en verliefdheid, met een vleugje mysterie. Een scheiding brengt een hoop drama met zich mee. Hoe zal Noor...
Lees verder Categorie: Jeugdboeken
| Reageer!
De Spionne – Tess Gerritsen – Vertaling: Els Franci-Ekeler – Overamstel – 351 blz. Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) wordt geroemd om haar thrillers. Tot voor kort waren dat voornamelijk de verhalen over detective Jane Rizolli en Maura Isles. Maura Isles is...
Lees verder Categorie: Thrillers & Spanning
| Reageer!
Een Groot Gouden Boek voor alle grote en kleine chauffeurs! Ontdek de wereld van de Gouden Boekjes, vol met grote auto’s, kleine auto’s en alles daartussenin. Scheur samen met de Gele Taxi met een noodvaart door de stad, roep ‘Hoep!’ met de chauffeur en...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!