Innerlijke reis

ReisLust – Esmir van Wering – Meander – 158 blz.

ReislustEsmir van Wering (39) woont in het centrum van Amsterdam. Ze is auteur, columnist, blogger, journalist en optimist. Haar levensmotto: geniet, lach, wees nieuwsgierig en een beetje naïef, maak fouten en doe regelmatig iets wat je niet durft!
Reislust wordt verteld door Amber. Na een aantal jaren vrijgezel te zijn geweest, heeft ze eindelijk de man van haar dromen gevonden. Pjotr is knap, lief en haar baas. Ze hebben een turbulent seksleven en alles is bijna perfect. Wat wel jammer is, Amber wil kinderen maar Pjotr niet, hij heeft al twee kinderen uit zijn vorig huwelijk. Dan ontdekt Amber ook nog een minder leuke kant van Pjotr en ze besluit een time-out te nemen. Om echt alles even achter zich te kunnen laten, vertrekt ze naar Afrika waar ze een reis maakt naar haar eigen innerlijk.

Heerlijke herkenbare passages, momenten die jezelf tot nadenken zetten. Door het verhaal van Amber heb je de neiging om zelf de confrontatie met je eigen ik aan te gaan. Hilarische momenten, maar ook momenten met veel emotie. Korte hoofdstukken die telkens een bepaalde fase uit het leven van Amber vertellen, af en toe door het gebruik van flashbacks of dagboekfragmenten.

Amber maakt in het verhaal kennis met een oude man van een jaar of negentig, bijna tandeloos en stekeblind, die haar in Afrika bijstaat en gaandeweg laat nadenken en op zijn manier haar leert de juiste keuzes te maken.

Reislust is een verhaal over eerlijk en oprecht zijn en waarin je kunt meeleven met de hoofdpersoon.
Als je de cover ziet verwacht je eigenlijk alleen een vrolijk verhaal, maar het blijkt een verhaal te zijn waar iedereen misschien wel wat van kan leren. Eerlijk en openhartig verhaal met hilarische momenten.

Wendy Wenning

Andere recensies

Volg dicht op de huid van Noor welke gevoelens en emoties de scheiding van haar ouders bij haar teweegbrengt. » Een vlot leesbaar verhaal over opgroeien en verliefdheid, met een vleugje mysterie. Een scheiding brengt een hoop drama met zich mee. Hoe zal Noor...
Lees verder Categorie: Jeugdboeken
| Reageer!
De Spionne – Tess Gerritsen – Vertaling: Els Franci-Ekeler – Overamstel – 351 blz. Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) wordt geroemd om haar thrillers. Tot voor kort waren dat voornamelijk de verhalen over detective Jane Rizolli en Maura Isles. Maura Isles is...
Lees verder Categorie: Thrillers & Spanning
| Reageer!
Een Groot Gouden Boek voor alle grote en kleine chauffeurs! Ontdek de wereld van de Gouden Boekjes, vol met grote auto’s, kleine auto’s en alles daartussenin. Scheur samen met de Gele Taxi met een noodvaart door de stad, roep ‘Hoep!’ met de chauffeur en...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!