Inspiratie voor een leuke tijd samen

Het Bucketlist Boek voor koppels – Elise De Rijck – Lannoo – 176 blz.

Serial multitasker Elise De Rijck schreef in 2015 haar eerste boek. Het Bucketlist Boek bleek algauw een bestseller te worden. Maar ze neemt zichzelf niet te serieus en hoopt dat jij dat ook niet doet met haar boeken. Na het succes van haar eerste Bucketlist Boek, schreef De Rijck nog meer boeken met dit onderwerp. Zo is er een versie voor op reis, voor ouders, voor grootouders en voor vrienden. Dit heeft ze gedaan omdat alles leuker is met z’n tweeën (behalve naar het toilet gaan).

In Het Bucketlist Boek voor koppels vind je 250 gekke, grappige, unieke, maar soms ook serieuze opdrachten die je samen met je geliefde gedaan moet hebben. Of jullie nu pas een week of al jaren samen door het leven gaan, dit boek zal jullie leven veranderen. Dankzij dit boek zullen jullie elkaar nog beter leren kennen, zullen julle spannende avonturen beleven en met een beetje geluk laat het zelfs al jullie dromen uitkomen. Gaan jullie de uitdaging aan?

Het boek bestaat uit goede tips, maar is stiekem ook een leuke manier om terug te kijken op alle leuke dingen die jullie al hebben gedaan. Je kan al gauw een aantal punten afstrepen, en samen lachen om die kleine avonturen.

Verder staat het boek vol goede ideeën. Zo hebben wij nog nooit bij iemand thuis alles op z’n kop gezet om te kijken of de bewoners het zouden merken, hebben we nog nooit een fort gemaakt van dekens en kussens, of gezwommen in een ballenbak. Maar dat wil niet zeggen dat we dat nooit gaan doen!

Natuurlijk, je vinkt niet zomaar alle 250 tips aan. Aan sommige tips kom je niet binnenkort toe. Zo zal het voor veel van ons nog wel even duren voor we opa’s en oma’s worden, en een eiken jubileum (80 jaar getrouwd) halen de meeste mensen niet. Dus een 100%-score zal je niet halen. Maar als Het Bucketlist voor koppels vooral leest om inspiratie op te doen voor toekomstige avonturen, dan zit je goed.

Felice Beekhuis

Andere recensies

FC UFO, alien in de spits – Annemarie van der Eem – Illustraties: Jelle Brunt – Billy Bones – 104 blz. FC UVO verandert in FC UFO. Hoe die verandering tot stand is gekomen is heerlijk te lezen in dit eerste deel van een...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De zomer die alles was – Mariska Overman – Kluitman – 256 blz.   Dit verhaal gaat namelijk over de twaalfjarige Puca die onder een boom een dierenbegraafplaats heeft gemaakt. Ieder dood dier wat ze ziet wordt door haar begraven op een heel lieve...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Mannen in de zon – Ghassan Kanafani – Vertaling: Djuke Poppinga- Jurgen Maas- 111 blz. De Palestijnse schrijver Ghassan Kanafani, werd geboren in 1936 in Akka, in het noorden van toenmalig Palestina. In de oorlog van 1948 werd hij met zijn ouders en honderdduizenden...
Lees verder Categorie: Roman
| Reageer!