“Je bent de klunzigste Kluns die ik ooit hebt gezien!”

The Never Girls: Het wilde woud- Kiki Thorpe – Illustraties: Jana Chisty – Vertaling: Karin Gommers – Van Holkema & Warendorf – 124 blz.

The never girls. het wilde woudThe Never Girls is een serie van Disney-boeken geschreven door Kiki Thorpe. De vier vriendinnen Kate, Mia, Lainey en Gabby ontdekken de feeënwereld van Peter Pans Tinkerbel, en ze beleven in ieder boek weer een nieuw avontuur. The Never Girls: Het wilde woud is het zesde boek van de Disney-serie. In een flits , De geheime doorgang , Een wens naar huis, De magische mist en Bruiloft met vleugels verschenen eerder.

In ieder boek beleven de meiden, met alleen of alleen, steeds een avontuur in de Elfenvallei van Peter Pans Nooitgedachtland. Deze keer is het de beurt aan Lainey om de hoofdrol te vertolken, die eer heeft ze in de eerder boeken nog niet gehad.

Lainey’s dag begint slecht: ze is haar bril kwijt en dan heeft ze ook nog eens zwemles na school! Daarna kan ze pas naar het huis van Mia en Gabby om samen naar Nooigedachtland te gaan. Haar vriendinnen mopperen behoorlijk op Lainey dat ze zo laat is. En dan gaat ze tot overmaat van ramp ook nog bijna op het elfje Prilla staan. Lainey besluit in haar eentje het bos in te gaan, er gaat toch niets goed vandaag. Tot haar verbazing komt ze daar een groep wel heel speciaal uitziende jongens tegen. Zullen die haar dag misschien weer goedmaken…?

“Als Prilla net uit een flits kwam, was ze altijd nog even doezelig en langzaam. Dus zag ze Laineys schoen pas toen hij al bijna boven op haar stond. ‘Stop, Lainey! Stop! Stop!’ schreeuwde Prilla. Lainey bleef stokstijf staan. Haar schoen zweefde een paar centimeter boven Prilla.”

Maar bij haar dwaling door het bos, komt ze heel speciale vrienden tegen: de Verloren Jongens, die we ook kennen uit de verhalen van Peter Pan. Dit maakt natuurlijk veel goed. En voor schrijfster Kiki Thorpe is het een mooie opening naar nog vele nieuwe verhalen over Kate, Mia, Gabby en Lainey. Er liggen op dit moment nog een aantal Engelstalige delen van de serie op de plank die nog in Nederland uitgegeven gaan worden.

Meisjes die hebben genoten van de eerste boeken van The Never Girls-serie kunnen kunnen nog even vooruit. De boeken zijn makkelijk te lezen voor kinderen vanaf een jaar of zes, maar ze zijn ook geschikt voor een jonger publiek als ze worden voorgelezen. De tekst is makkelijk te begrijpen, de avonturen overzichtelijk en de plaatjes een mooie aanvulling om een beeld te krijgen bij het verhaal.

Felice Beekhuis

Andere recensies

De kathedralenbouwers – Georges Duby – Vertaling: Ger Groot – Noordboek – 448 blz. Georges Duby (1919-1996) behoort tot een van de bekendste Franse historici. De middeleeuwen vormden zijn specialiteit. In 1970 werd hij verkozen tot hoogleraar aan het Collège de France, op de...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Hoe besta je na? – Frénk van der Linden & Pieter Webeling – Luitingh-Sijthoff – 252 blz. Op de achterflaptekst staat dat dit een troostrijk boek is voor iedereen die worstelt met het verlies van een dierbare. Het boek bevat een verzameling interviews uit...
Lees verder Categorie: Mens & Maatschappij, Non-fictie
| Reageer!
Propje – Marit Kok – Condor – 40 blz. Wat een bijzonder prentenboek! Alles in dit boek komt op een heel bijzondere manier tot leven. Propje is eigenlijk een weggegooid papiertje, dat zomaar door het raam op straat terecht kwam. En zoals de meeste...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!