Jonge lezers maken een nieuwe reis naar Nooitgedachtland

The Never Girls: De geheime doorgang – Kiki Thorpe – Vertaling: Karien Gommers – Illustraties Jana Christy – Van Holkema & Warendorf – 126 blz.

never girls geheime doorgangThe Never Girls is een serie van Disney-boeken geschreven door Kiki Thorpe. In het eerste boek, In een flits, ruiken de meiden de geur van zout water, een zuchtje zeewind en de vreemde rinkelende lach van een fee. Dit zijn de enige aanwijzingen dat er iets magisch aan de hand is met Kate, Mia, Lainey en Gabby. In een flits zijn de vier vriendinnen meegenomen naar de mooiste plek van Nooitgedachtland: de thuisbasis van feeën en zeemeerminnen. De meisjes willen er niet meer weg.

Het tweede deel van de The Never Girls-serie, De geheime doorgang, gaat verder waar het verhaal was gebleven. Het is niet eerlijk! Net als ze zich helemaal thuis voelen in de feeënwereld van Elfenvalei moeten Kate, Mia, Lainey en Gabby alweer naar huis! Tinkerbel zegt dat er nog nooit kinderen zijn teruggekomen naar Nooitgedachtland, maar Lainey weigert dat te geloven. Zal ze dan nooit meer op een hert door het bos kunnen rijden? En hoe zal ze de taal van de dieren kunnen leren zonder de hulp van dierenfee Fauntje? Maar wanneer de meiden uit Nooitgedachtland vertrekken, lijkt de magie hen te volgen naar huis! Die muis in Lainey’s keuken bijvoorbeeld: ze weet zeker dat het één van de zuivelmuizen van de feeën is. Is er misschien een soort vermenging tussen de werelden?

De eerste twee hoofdstukken van dit kinderboek zijn een goede introductie van het verhaal dat is begonnen in het eerste boek, maar leggen ook de basis voor een heel nieuwe avontuur. Lainey op een hert en dierenfee Fauntje op een eekhoorn racen door het Elfenbos. Alles is nog koek en ei. De meiden hebben het naar hun zin in de Elfenvalei, maar moeten al snel naar huis toe. Maar eenmaal daar vinden ze, zoals de titel al verklapt, een geheime doorgang. Helaas kunnen niet alleen feeën en Klunsen (zoals mensen worden genoemd) door het gat, ook gevaarlijke wezens kunnen zich een weg banen naar de betoverende wereld van de feeën. Als dat maar goed afloopt!

De boekenserie is natuurlijk bedoeld voor jonge meisjes vanaf een jaar of zes, maar ook als volwassene kun je niet voorkomen dat je The Never Girls: De geheime doorgang zit te lezen met een kleine glimlach om je mond.

Felice Beekhuis

Andere recensies

Maysa & Musa en de geheimzinnige verdwijning – Zanib Mian – Vertaling: Najiba Abdellaoui – Illustraties: Kyan Cheng – Volt – 208 blz. Geweldig dat dit boek vertaald is, zodat wij in Nederland ook kennis kunnen maken met een verhaal dat in een heel...
Lees verder Categorie: Kinderboeken, Voorleesboek
| Reageer!
De helft van mij – Nadine Swagerman – Kluitman – 298 blz. Nadine Swagerman werkt als tekstschrijver, heeft haar eigen tekstbureau en is auteur van YA verhalen. Ze debuteerde in 2018 met de titel Eén waarheid en ontving hiervoor in 2019 de Jonge Jury...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!
Van appeljood tot zuurjood – Ewoud Sanders – Walburgpers – 320 blz. Joden waren voor honderden jaren lang uitgesloten van vele beroepen. Toen ze vanuit alle winstreken naar Nederland kwamen, werden ze eerst geweerd uit de Gilden. Zowel de landelijke als de lokale overheid...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Mens & Maatschappij, Non-fictie
| Reageer!