Kippiejajee

Billy de Kip – Marcel van Driel, Jeroen Schipper en Jort van der Jagt – David & Goliat – 28 blz.

Billy de kipDe belevenissen van een stoere kip (ja, het is dus echt een jongetje!), die zijn zeven zusjes wil beschermen. In rijm is het relaas van dit ventje, net uit het ei, beschreven. Hij is stoer, hij is dapper, hij heeft lef en durf, maar kan hij zijn zusjes tegen de vos beschermen?
Wie niet groot is, moet slim zijn. Dus verzint Billy een middel om de vos op afstand te houden. Daar moet je wel handig voor zijn. En dat is Billy. Zonder enige twijfel!
Maar vos is ook niet gek. “Wat jij kan, kan ik ook. En beter!”
En geef zo’n vos ook eens ongelijk. Want een mals kippetje voor je ontbijt is niet te versmaden.

Maar gaat dit goed? Wie vangt wie? Wat vangt wat? Komt dit ooit nog op z’n pootjes terecht?

Wat een schitterend boek. Hardcover, prachtig dikke bladzijdes, full colour!
Allereerst natuurlijk complimenten aan auteur Marcel van Driel en muzikant, muziekdocent en liedjesschrijver Jeroen Schipper, die dit humoristische relaas van kip versus vos op rijm brachten.
Maar de grootste complimenten – met een diepe buiging vol respect – gaat uit naar Jort van der Jagt, die al die prachtige illustraties maakte. Het talent straalt er vanaf. Chapeau, wat een kwaliteit.
Maar samen maak je het boek. En met zijn drieën hebben ze er een humoristisch (voorlees-) boek van gemaakt, dat je keer op keer zult pakken om opnieuw (voor-) te lezen.

Billy de kip krijgt een mooi plaatsje in mijn boekenkast. Om nog eens te lezen, om voor te lezen en om nog eens die prachtige illustraties te bekijken.

Kirstin Rozema

Andere recensies

Een reis door het menselijk lichaam – Gail Armstrong – Veltman – 24 blz. Als je dit boek met een kind gaat bekijken neem daar dan echt de tijd voor, want alle kinderen zullen heel enthousiast reageren. Het is echt een bijzonder boek waar...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Hoe was het nou écht om te besturen en bestuurd te worden in het oude Rome? ‘In Keizer van Rome gaan we in op de feiten en de verzinsels over de heersers van het Romeinse Rijk, en stellen we ons de vraag wat ze deden,...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!
Volg dicht op de huid van Noor welke gevoelens en emoties de scheiding van haar ouders bij haar teweegbrengt. » Een vlot leesbaar verhaal over opgroeien en verliefdheid, met een vleugje mysterie. Een scheiding brengt een hoop drama met zich mee. Hoe zal Noor...
Lees verder Categorie: Jeugdboeken
| Reageer!