Lekker anders dan anders

Opsekopse wereld – Mirjam Hildebrand en Jolanda van der Burgt – Droomvallei Uitgeverij – 32 blz.

OpsekopsewereldWanneer Siem bij zijn opa en oma logeert, ligt hij ondersteboven op de bank. De wereld ziet er ineens heel anders uit. Samen met opa gaat hij naar opa’s fantasiewereld: De Opsekopse wereld. Daar is alles anders. Ja is nee, onder is boven en nat is droog.

Voor een keer is dat best leuk, al vindt Siem het wel raar. Want zeg nou zelf: naar buiten in het zwembadje gaan terwijl het heel hard regent… dat doe je toch niet?!

Dat auteur Mirjam Hildebrand kinderpsycholoog is, is al snel duidelijk bij het lezen van dit boekje. Ze schrijft tips voor kinderen en volwassenen, om ze te helpen onder andere creatief te zijn en flexibel te denken.

Jolanda van der Burgt heeft lieve illustraties gemaakt van opa en Siem, die in allerlei vreemde situaties terecht komen.

Net als de meeste andere boeken van uitgeverij Droomvallei is dit ook niet zomaar een leuk prentenboek, maar het is een boek met een boodschap. Een boek, waar je iets mee kunt, waar je mee kunt werken en waar kinderen iets van opsteken.

Opsekopse wereld is een mooie hardcover A4, vol grappige verhaaltjes en mooie illustraties.

Kirstin Rozema

Andere recensies

Anaximander en de geboorte van het wetenschappelijk denken – Carlo Rovelli – vertaling: Sonja Matthews – Uitgeverij Nieuwezijds – 224 blz. Wie is de grootste wetenschapper aller tijden? Einstein, Darwin, Newton? Vergeet het maar volgens de Italiaanse natuurkundige Carlo Rovelli (1956). Die eer komt...
Lees verder Categorie: Filosofie, Non-fictie, Wetenschap
| Reageer!
De Camino – Anya Niewierra – Luitingh – Sijthoff – 375 blz. Lotte en Marjo, twee Nederlandse vriendinnen, ontmoeten op hun vakantie in Duitsland twee mannen, op wie ze verliefd worden. Lotte op Emil JukiΔ‡, een Bosnisch – Kroatische oorlogsvluchteling en Marjo op Paul...
Lees verder Categorie: Roman, Thrillers & Spanning
| Reageer!
Luuk en Lotje – Het is winter – Ruth Wielockx – Clavis – 32 blz. Het is zo fijn dat er geweldige prentenboeken zijn voor de jongere doelgroep. Dit is er zo eentje. Terwijl ik dit aan het schrijven ben, is het op verschillende...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!