Lekker anders dan anders

Opsekopse wereld – Mirjam Hildebrand en Jolanda van der Burgt – Droomvallei Uitgeverij – 32 blz.

OpsekopsewereldWanneer Siem bij zijn opa en oma logeert, ligt hij ondersteboven op de bank. De wereld ziet er ineens heel anders uit. Samen met opa gaat hij naar opa’s fantasiewereld: De Opsekopse wereld. Daar is alles anders. Ja is nee, onder is boven en nat is droog.

Voor een keer is dat best leuk, al vindt Siem het wel raar. Want zeg nou zelf: naar buiten in het zwembadje gaan terwijl het heel hard regent… dat doe je toch niet?!

Dat auteur Mirjam Hildebrand kinderpsycholoog is, is al snel duidelijk bij het lezen van dit boekje. Ze schrijft tips voor kinderen en volwassenen, om ze te helpen onder andere creatief te zijn en flexibel te denken.

Jolanda van der Burgt heeft lieve illustraties gemaakt van opa en Siem, die in allerlei vreemde situaties terecht komen.

Net als de meeste andere boeken van uitgeverij Droomvallei is dit ook niet zomaar een leuk prentenboek, maar het is een boek met een boodschap. Een boek, waar je iets mee kunt, waar je mee kunt werken en waar kinderen iets van opsteken.

Opsekopse wereld is een mooie hardcover A4, vol grappige verhaaltjes en mooie illustraties.

Kirstin Rozema

Andere recensies

FC UFO, alien in de spits – Annemarie van der Eem – Illustraties: Jelle Brunt – Billy Bones – 104 blz. FC UVO verandert in FC UFO. Hoe die verandering tot stand is gekomen is heerlijk te lezen in dit eerste deel van een...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De zomer die alles was – Mariska Overman – Kluitman – 256 blz.   Dit verhaal gaat namelijk over de twaalfjarige Puca die onder een boom een dierenbegraafplaats heeft gemaakt. Ieder dood dier wat ze ziet wordt door haar begraven op een heel lieve...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Mannen in de zon – Ghassan Kanafani – Vertaling: Djuke Poppinga- Jurgen Maas- 111 blz. De Palestijnse schrijver Ghassan Kanafani, werd geboren in 1936 in Akka, in het noorden van toenmalig Palestina. In de oorlog van 1948 werd hij met zijn ouders en honderdduizenden...
Lees verder Categorie: Roman
| Reageer!