Lekker anders dan anders

Opsekopse wereld โ€“ Mirjam Hildebrand en Jolanda van der Burgt โ€“ Droomvallei Uitgeverij โ€“ 32 blz.

OpsekopsewereldWanneer Siem bij zijn opa en oma logeert, ligt hij ondersteboven op de bank. De wereld ziet er ineens heel anders uit. Samen met opa gaat hij naar opaโ€™s fantasiewereld: De Opsekopse wereld. Daar is alles anders. Ja is nee, onder is boven en nat is droog.

Voor een keer is dat best leuk, al vindt Siem het wel raar. Want zeg nou zelf: naar buiten in het zwembadje gaan terwijl het heel hard regentโ€ฆ dat doe je toch niet?!

Dat auteur Mirjam Hildebrand kinderpsycholoog is, is al snel duidelijk bij het lezen van dit boekje. Ze schrijft tips voor kinderen en volwassenen, om ze te helpen onder andere creatief te zijn en flexibel te denken.

Jolanda van der Burgt heeft lieve illustraties gemaakt van opa en Siem, die in allerlei vreemde situaties terecht komen.

Net als de meeste andere boeken van uitgeverij Droomvallei is dit ook niet zomaar een leuk prentenboek, maar het is een boek met een boodschap. Een boek, waar je iets mee kunt, waar je mee kunt werken en waar kinderen iets van opsteken.

Opsekopse wereld is een mooie hardcover A4, vol grappige verhaaltjes en mooie illustraties.

Kirstin Rozema

Andere recensies

Charlie Cardboard en het kartonmysterie – Marieke Hoogesteger – Illustraties: Zoรซ Claessens – Clavis – 96 blz. Weer meer dan negentig bladzijden leesplezier met dit boek van Uitgeverij Clavis. Het heeft van alles waar de jeugd vanaf een jaar of acht van kan genieten....
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reacties uitgeschakeld voor Een rolstoel voor meneer Serebeen
De eend die niet van water hield โ€“ Steve Small โ€“ Vertaling: Joukje Akveld – Luitiingh – Sijthoff – 32 blz. Een van mijn favoriete prentenboeken is er nu ook in kartonboek met mooi afgeronde hoeken, dus echt voor kleine kinderhandjes. Eend is echt...
Lees verder Categorie: Peuterboeken, Prentenboek
| Reageer!
Fun Jungle: Poten omhoog! โ€“ Stuart Gibbs โ€“ Vertaling: Dorette Zwaans en Rianne Aarts โ€“ Pelckmans – 304 blz. Wat een heerlijk boek! Een verhaal met droge humor, hier en daar wat sarcasme en zelfspot van de hoofdfiguur op een bijzondere locatie: Funjungle: dรฉ...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!