Liefde of alleen lust?

Muren van glas: de ontmoeting – Marique Maas – Anthos – 320 blz.

Muren van glas“Daniel Holland is een jonge succesvolle ondernemer en beroemd ontwerper. Nadine de Jong runt samen met vrienden een goed lopend cateringbedrijf in Brabant. Als zij elkaar bij toeval ontmoeten, springt de vonk over.
De dominante Daniel sleept Nadine mee in zijn wereld van glitter, glamour en zinderende erotische fantasieën. Ze volgt hem naar luxehotels en sterrenrestaurants en vergezelt hem op de rode loper.
Overweldigd door Daniels charme en extravagante levensstijl verliest Nadine geleidelijk de grip op haar leven. Daniel zegt dat hij om haar geeft, maar blijft moeilijk te doorgronden en geeft bovendien weinig prijs van zijn verleden. Gaandeweg begint bij de hopeloos verliefde Nadine de vraag te rijzen: is dit liefde, of alleen maar lust?

De ontmoeting is het eerste deel van de zinderende reeks Muren van glas rondom Daniel Holland en Nadine de Jong. Een sensueel liefdesverhaal vol grensverleggende erotiek. Marique Maas is een pseudoniem van bestsellerauteur Esther Verhoef. Waar Verhoef psychologische diepgang en een ijzersterk plot vooropstelt, draait het in de boeken van Marique Maas om puur leesplezier en zinderende erotiek. Het pseudoniem geeft haar de vrijheid om het genre dat met Vijftig tinten groot is geworden, te verkennen en een passend antwoord te geven.”

“Deze man heeft iets gevaarlijks om zich heen hangen. Een broeierig aura dat me naar adem doet happen. Wat mijn onderbewuste al eerder had opgepikt, heeft nu eindelijk ook mijn verstand bereikt: het is seksuele energie.”
Muren van glas gaat over de “gewone”, blonde 25-jarige Nadine de Jong, mede-eigenaresse van een cateringbedrijf, en de zwartharige, onwijs knappe, dominante en superrijke 30-jarige Daniel Holland, beroemd ontwerper en eigenaar van Holland Design.
Nadine is heel tevreden en gelukkig met het vrijgezelle leven wat ze leidt, altijd druk met haar cateringbedrijfje De Keuken Catering en Daniel leidt een luxe en losbandig leventje en zijn vele relaties draaien vooral om pure lust.

Als ze elkaar voor het eerst ontmoeten bij een cateringklus op een designbeurs is er meteen een merkbare seksuele spanning tussen Nadine en Daniel. En wanneer de zelfverzekerde Daniel haar min of meer beveelt om met hem te gaan lunchen begint daarmee een stormachtige, zinderende relatie… Gebaseerd op liefde? Of op lust?
“Als ik iets zie wat ik mooi vind, dan wil ik het hebben. Bezitten.”
“’Van mij. Zeg dat je van mij bent.’
‘Ik ben van jou’, kreun ik.
‘Alleen van mij.’
‘Alleen van jou.’”

Nadine leert kanten van zichzelf kennen waarvan ze niet wist dat ze ze had. Ze geeft zich letterlijk bloot aan de seksueel zeer ervaren Daniel, ook emotioneel, maar hij blijft erg gesloten en dat maakt haar erg onzeker. Wat ziet die rijke, succesvolle, razend knappe man in haar? De altijd zo zelfstandige Nadine wordt emotioneel steeds afhankelijker van Daniel, ze verliest zichzelf in hun passionele relatie. Hij verwacht dat ze altijd klaarstaat, laat haar naar München komen en naar feestjes, terwijl ze druk is met haar werk en haar vrienden niet steeds zomaar in de steek wil laten. Wil ze dit allemaal wel? Ze zijn zo verschillend van elkaar…
De dominante Daniel is al zijn hele leven gewend om zijn zin te krijgen. Hij zegt nog nooit zulke diepe gevoelens voor iemand gehad te hebben en weet daarom ook niet goed hoe met deze nieuwe emoties om te gaan. Heeft hun relatie een kans? Kan Daniel zich wat meer emotioneel blootgeven, wat buigzamer worden en zijn losbandige verleden achter zich laten?

Onder het lezen van Muren van glas: de ontmoeting moest ik vaak denken aan Vijftig tinten en Crossfire, het bekende verhaal over een jonge meid die meegesleurd wordt in een zinderende relatie met een onwijs knappe, succesvolle en rijke man, met veel seksuele ervaring, dominant en zelfbewust.
Maar ja, ik houd nou eenmaal van dit soort verhalen en als het gewoon goed en prettig geschreven is, zoals zeker het geval is met dit boek, is het echt geen straf en stoort het me ook helemaal niet. Met het leesplezier en de zinderende erotiek zit het helemaal goed. Marique/Esther heeft me zeker niet teleurgesteld.
Marique Maas geeft naar mijn mening met Muren van glas absoluut een passend antwoord op de buitenlandse bestsellers in dit genre.

Judith van Pel

Andere recensies

Het wilde leven van Billy de Hamster – Catharina Valckx – Gottmer – 144 blz. Een lekkere dikke bundel met verhalen die allemaal gaan over de hamster Billy en zijn vriendjes, Pierke de worm en Trijntje de muis. Ik blijf het zo bijzonder vinden...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Theo Thijssen (1879 – 1943) – Peter-Paul de Baar – Van Oorschot – 543 blz. Het valt te prijzen dat uitgeverij Van Oorschot deze biografie met als ondertitel ‘Schrijver, schoolmeester, socialist’ heeft uitgegeven. Voor een dergelijke titel is slechts een nichemarkt, want wie is...
Lees verder Categorie: Biografie & Autobiografie, Boek van de week
| Reageer!
FC UFO, alien in de spits – Annemarie van der Eem – Illustraties: Jelle Brunt – Billy Bones – 104 blz. FC UVO verandert in FC UFO. Hoe die verandering tot stand is gekomen is heerlijk te lezen in dit eerste deel van een...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!