Madelief van Guus Kuijer

Met Madelief verveel je je nooit!

Het grote boek van MadeliefIk ben Felice Beekhuis, รฉรฉn van de recensenten voor BoekenBijlage, en ik ben verslaafd aan boeken. Ik lees bijna alles, maar kinderboeken lees ik misschien nog wel het liefst. Ik ben gek op Harry Potter, alles soorten sprookjes (Andersen, Grimm, 1001 nacht) en ik heb de laatste jaren van mijn lagere school de boeken van Carry Slee verslonden. Toch hebben al deze boeken het moeten afleggen tegen mijn ultieme kinderboek.
Een aantal dagen heb ik nagedacht over wat echt mijn allerliefste lievelingsboek was toen ik nog jong was. De verhalen over Pippi Langkous en haar vrienden van Astrid Lindgren hebben net niet gehaald. Al heb ik altijd graag geluisterd als mijn ouders voorlazen uit het boek en vind ik de films nog steeds leuk als ze op televisie worden uitzonden. Pippi, sorry, maar je bent het niet geworden.

Niemand kan Madelief verslaan! Het is dan ook dat ik Het grote boek van Madelief van Guus Kuijer, met de illustraties van Mance Post, het ultieme kinderboek aller tijden vind! Ik heb dit boek al eens gerecenseerd voor de website, juist omdat ik het zoโ€™n boek fantastisch vind.

In Het grote boek van Madelief zijn alle vijf de boeken uit de eerder uitgebracht Madelief-serie van Guus Kuijer samengevoegd: Met poppen gooien, Grote mensen, daar kun je beter soep van koken, Op je kop in de prullenbak, Krassen in het tafelblad en Een hoofd vol macaroni. De losse delen stammen al uit de jaren zeventig, maar ze vervelen nooit. Guus Kuijer was zijn tijd ver vooruit, maar Madelief is tijdloos. Met Madelief verveel je je nooit!

Lees de hele recensie hier.

Koop, lees en geniet!

Felice Beekhuis

Deze hommage is speciaal geschreven voor de Kinderboekenweek 2013

Andere recensies

De C is voor Celia – Heleen Blesgraaf – Moon – 240 blz. De zestienjarige Celia is de derde (dus de derde letter van het alfabet) van een gezin met 13 kinderen. Ze is close met haar oudste zus Arlette en haar broer Barto....
Lees verder Categorie: Jeugdboeken, Young Adult
| Reageer!
Schipper mag ik overvaren โ€“ Samenstelling CEMPER โ€“ Illustraties: Puck Koper โ€“ Lannoo โ€“ 220 blz. Dit is niet zomaar een boek met kinderliedjes. Het is een boek met voornamelijk Nederlandse kinderliedjes, maar aangevuld met liedjes uit de hele wereld. Niet alle liedjes zijn...
Lees verder Categorie: Kinderboeken, Muziekboek
| Reageer!
Arie kanarie – Tim Gladdines – Illustraties: Lotte Vandewalle – Eenhoorn – 48 blz. Een prentenboek om heerlijk van te genieten. Wat me meteen opviel nadat ik het verhaal gelezen had, het verhaal eindigt met dezelfde drie regels als waar het mee begon. Zo...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!