Mooi prentenboek met duidelijke moraal

Naar huis – Karin Wesselink – Illustraties Quinten de Meyere – Levendig – 32 blz.

naar huisEen man is onderweg naar huis. Op een kruispunt struikelt hij over een verdwaald hondje dat daar ligt te slapen. Ze besluiten samen verder te gaan. De man heeft al lang geen bad meer genomen, zijn maag rammelt en zijn kleding verraadt zijn verleden. Tijdens hun gezamenlijke reis liggen de verleidingen op de loer. Gelukkig ontmoet hij allerlei honden met bijzondere kwaliteiten. Ze helpen hem allemaal graag om op het rechte pad te blijven.

Naar huis is niet zomaar een prentenboek. De opbrengst van Naar huis gaat namelijk naar Stichting Dutch Cell Dogs . Deze stichting koppelt moeilijk plaatsbare asielhonden aan gedetineerden. Ze werken samen in een uniek trainingsprogramma. Door de gedetineerden krijgen de honden weer vertrouwen in de mensen, en verdwijnt hun probleemgedrag. De honden leren de gedetineerden dat ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Alleen dit is al een goede reden om Naar huis aan te schaffen.

Maar voor een boekliefhebber of een liefdevolle ouder die zijn/haar kind wil voorlezen, is Naar huis ook zeker een aanrader. Het laat namelijk ook goed zien waar de stichting voor staat met een mooi verhaal. De man in het boekje verlaat de gevangenis, komt meerdere keren in de verleiding om toch weer het slechte pad op te gaan, maar het zijn honden die hem helpen uit de problemen te blijven.

‘Weet jij de weg naar huis?’, vraagt de man.
‘Ach’, zegt het hondje.
‘Het maakt niet uit als je soms de verkeerde weg kiest.
Als je maar op het rechte pad blijft.’

Als extraatje is er achter in het boek nog een cd’tje bijgevoegd. Als je de cd in de cd-speler plaatst, kunt je luisteren naar een speciaal lied van ambassadrice en saxofonist Candy Dulfer samen met Ricardo ‘PHATT’ Burgrudt en Zoë Tauran. Maar als je de cd wilt beluisteren in je computer, is er nog meer. Zo wordt het boekje voorgelezen door Nico Knapper, vind je een promotiefilmpje voor de Stichting Dutch Cell Dogs en vier mooie kleurplaten gebaseerd op de afbeeldingen in het boekje.

Met een aankoop van Naar huis, steun je niet alleen het goede doel, maar haal je ook gewoon een leuk prentenboek in huis.

Hier kun je Naar huis bestellen.

Felice Beekhuis

Andere recensies

Doris – Lo Cole – Vertaling: Mariella Manfré – De Vier Windstreken – 32 blz. Wat een lief prentenboek is dit. Echt een zoekboek voor peuters. Het is in heerlijke kleuren uitgevoerd en dat is vooral toepasselijk, omdat het over een olifantje gaat waar...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
Hein-Anton van der Heijden – Twee koffers – Elikser – 255 blz. De titel beschouwend zijn er twee mogelijkheden. De eerste is niet zo waarschijnlijk: de hoofdpersoon en verteller Léon Huet, “schrijver van bevlogen beschouwingen en boeken over film”, erft twee koffers met erotica...
Lees verder Categorie: Literatuur, Roman
| Reageer!
De C is voor Celia – Heleen Blesgraaf – Moon – 240 blz. De zestienjarige Celia is de derde (dus de derde letter van het alfabet) van een gezin met 13 kinderen. Ze is close met haar oudste zus Arlette en haar broer Barto....
Lees verder Categorie: Jeugdboeken, Young Adult
| Reageer!