Mysterieuze Chinese verhalen in Boston

Het stille meisje – Tess Gerritsen – The House of Books – 334 blz.

De Amerikaanse schrijfster van Chinese afkomst, Tess Gerritsen, is getrouwd met een Nederlandse arts. Zelf heeft ze ook medicijnen gestudeerd en haar artsendiploma behaald. Na haar specialisatie werkte ze als internist op Hawaï.

Toen haar eerste kind werd geboren, gaf zij haar artsenwerk er aan en begon te schrijven. Was zij doorgegaan met werken en was haar man voor de kinderen gaan zorgen, dan zouden we nu geen prachtige reeks boeken over rechercheur Jane Rizzoli en de patholoog anatoom Maura Isles, hebben gehad. In VS zijn de verhalen zo populair dat er een televisieserie van is gemaakt die binnenkort ook in Nederland te zien zal zijn.

In Het stille meisje maakt Gerritsen gebruik van haar Chinese afkomst. Ze bedankt in het nawoord dan ook haar moeder voor de verhalen die ze vertelde over haar jeugd in China. Verhalen over geesten en mysterieuze vechtsportleraren en de raadselachtige Apenkoning.

Tijdens een rondleiding, de Chinatown Ghost Tour in Boston, onder leiding van de gids Billy Foo doet een van de deelnemers, een vervelend jongetje, een macabere ontdekking. Even denken de deelnemers dat het een soort special effect is waar de gids voor heeft gezorgd. Maar dat blijkt niet zo te zijn.

‘Het lag daar, bij de vuilnisbak,’ zei het jongetje. Hij hield zijn vondst omhoog. ‘Getver. Het is net echt. Het vóélt ook echt.’
Het blijkt de afgehakte hand van een vrouw te zijn die dood op het dak van een gebouw wordt aangetroffen. Twee zilvergrijze haren zijn de enige sporen die de dader heeft achtergelaten.

Dit is het startpunt voor een huiveringwekkende thriller die wat langzaam op gang komt, omdat Gerritsen heel wat moet uitleggen. Maar zoals altijd zijn de hoofdpersonen levensecht en kun je op je gemak meelopen aan de hand van Jane Rizzoli en Maura Isles, deze keer geassisteerd door de ambitieuze jonge rechercheur Johnny Tam.

Tess Gerritsen is een vakvrouw die alle verhaallijnen op een virtuoze manier samenvlecht en ook in Het stille meisje weer voor een zinderende ontknoping zorgt.

Pieter Feller

Boek bestellen!

Andere recensies

Volg dicht op de huid van Noor welke gevoelens en emoties de scheiding van haar ouders bij haar teweegbrengt. » Een vlot leesbaar verhaal over opgroeien en verliefdheid, met een vleugje mysterie. Een scheiding brengt een hoop drama met zich mee. Hoe zal Noor...
Lees verder Categorie: Jeugdboeken
| Reageer!
De Spionne – Tess Gerritsen – Vertaling: Els Franci-Ekeler – Overamstel – 351 blz. Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) wordt geroemd om haar thrillers. Tot voor kort waren dat voornamelijk de verhalen over detective Jane Rizolli en Maura Isles. Maura Isles is...
Lees verder Categorie: Thrillers & Spanning
| Reageer!
Een Groot Gouden Boek voor alle grote en kleine chauffeurs! Ontdek de wereld van de Gouden Boekjes, vol met grote auto’s, kleine auto’s en alles daartussenin. Scheur samen met de Gele Taxi met een noodvaart door de stad, roep ‘Hoep!’ met de chauffeur en...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!