Nieuw avontuur in het Nooitgedachtland van elfje Tinkerbel

The Never Girls: In een flits – Kiki Thorpe – Illustraties Jana Christy – Vertaling Karien Gommers – Van Holkema & Warendorf – 127 blz.

never girls #1De geur van zout water, een zuchtje zeewind en de vreemde rinkelende lach van een fee. Dit zijn de enige aanwijzingen dat er iets magisch aan de hand s met Kate, Mia, Lainey en Gabby. In een flits zijn de vier vriendinnen meegenomen naar de mooiste plek van Nooitgedachtland: de thuisbasis van feeën en zeemeerminnen… De meisjes willen er niet meer weg, maar koningin Clarion en Tinkerbel hebben toch een manier bedacht om hen weer thuis te laten komen. Zal dit fantastische avontuur al eindigen voordat het amper is begonnen?

De jonge lezers kunnen zich waarschijnlijk goed kunnen identificeren met in ieder geval één van de vier meisjes in het boek. Vier verschillende karakters, zodat iedereen een favoriet kan kiezen. Thorpe zet de meisjes geloofwaardig neer, en je leert ze zelf redelijk goed kennen, zeker voor een kinderboek. Maar vooral de karakteromschrijving van Tinkerbel, het bekendste elfje, is zeer sprekend. Tinkerbel is weer een beetje egoïstisch en vervelend, zoals we haar in eerste instantie ook hebben leren kennen in de verhalen over Peter Pan. Ze is een beetje eigenzinnig, maar daarom voor sommige fans misschien nog wel leuker.

Wat zeker iets toevoegt aan het verhaal zijn de illustraties. Alle personages zijn minstens één keer te zien en veel gebeurtenissen en plekken zijn tot in de details getekend. Zo kan de lezer precies zien hoe Kate, Mia, Lainey en Gabby in hangmatten in de bomen slapen, of hoe de dierenelfjes op de rug van konijnen met elkaar racen. Je hebt weinig fantasie nodig om alles voor je te zien.

The Never Girls is een leuke nieuwe serie van kinderen van 6 tot 10 jaar, en vooral voor meiden bedoeld. Het eerste boek, In een flits, heeft een aansprekende cover, met mooie kleuren en gouden glitters. Het zet gelijk de sfeer neer voor een verhaal in een nieuwe, betoverende wereld. De jonge lezers zullen het fantastisch vinden dat Kate, Mia, Lainey en Gabby In een flits in een magische wereld belanden. Als deze gewone meisjes dat kunnen, waarom de jonge lezer zelf dan niet? Het is voor de elfjes en hun voortbestaan ook belangrijk dat kinderen in hen geloven, dus kunnen ze zomaar overal opduiken!

Felice Beekhuis

Andere recensies

Confetti vriendschap – Souad Hatrouf – Leopold – 144 blz. Een heel mooi boek en ook heerlijk eigentijds. Tijdens het lezen van het verhaal ontdek je precies wat ik daarmee bedoel. Als Esma na de vakantie op school komt, merkt ze dat haar vriendin...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De kathedralenbouwers – Georges Duby – Vertaling: Ger Groot – Noordboek – 448 blz. Georges Duby (1919-1996) behoort tot een van de bekendste Franse historici. De middeleeuwen vormden zijn specialiteit. In 1970 werd hij verkozen tot hoogleraar aan het Collège de France, op de...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Hoe besta je na? – Frénk van der Linden & Pieter Webeling – Luitingh-Sijthoff – 252 blz. Op de achterflaptekst staat dat dit een troostrijk boek is voor iedereen die worstelt met het verlies van een dierbare. Het boek bevat een verzameling interviews uit...
Lees verder Categorie: Mens & Maatschappij, Non-fictie
| Reageer!