Oeioeioei! De boze heks wordt heel verschrikkelijk boos!

Oeioeioei! – Hanna Kraan – Lemniscaat – 23 blz.

Hanna Kraan - Oeioeioei!Hanna Kraan bracht in 1990 al haar eerste boekje Verhalen over de boze heks uit, een boek dat nog vele vervolgen zou krijgen. Villa Achterwerk heeft zelfs een 49-delige tekenfilmserie uitgezonden, allemaal ingesproken door Loes Luca. Helaas is de schrijfster in 2011 overleden en zal de boze heks voortaan wel stil blijven. Dit verhaal is in 2006 voor het eerst gepubliceerd en is nu als boekje voor een euro te koop. In Oeioeioei! willen de dieren een groot feest geven.

Het is feest in het bos! De haas, de uil en de egel zijn al dagen bezig met de voorbereidingen. Maar met al die herrie kan de boze heks haar toverdrank niet maken. En als die mislukt, wordt ze heel verschrikkelijk boos! Zal ze het feest voor iedereen verpesten of komt het toch nog helemaal goed?

Muziek door de konijnenkinderen, een grote tafel voor het lekker eten en iedereen is uitgenodigd voor het grote feest in het bos. Ook de Boze Heks mag komen, maar dan moet ze natuurlijk wel willen en niet alles en iedereen wegtoveren. Oeioeioei! is een mooi verhaal ,met grappige tekeningen van Annemarie van Haeringen. Het is geschikt als voorleesboekje voor de hele jonge kinderen, de Boze Heks is immers nooit echt eng, maar ook voor de iets oudere kinderen die nog niet zo lang kunnen lezen.

De boeken van Hanna Kraan over de boze heks zijn natuurlijk nog steeds te koop. De televisieserie wordt soms nog herhaald. Je kunt de afleveringen altijd terugkijken via Uitzending Gemist.

Omdat uitgeverij Lemniscaat vijftig jaar bestaat, trakteren ze. Achterin Oeioeioei! staan kortingbonnen voor zes mooie voorleesboeken, waaronder Hier is de boze heks en Moffel en Piertje.

Felice Beekhuis

Andere recensies

De kathedralenbouwers – Georges Duby – Vertaling: Ger Groot – Noordboek – 448 blz. Georges Duby (1919-1996) behoort tot een van de bekendste Franse historici. De middeleeuwen vormden zijn specialiteit. In 1970 werd hij verkozen tot hoogleraar aan het CollΓ¨ge de France, op de...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Hoe besta je na? – FrΓ©nk van der Linden & Pieter Webeling – Luitingh-Sijthoff – 252 blz. Op de achterflaptekst staat dat dit een troostrijk boek is voor iedereen die worstelt met het verlies van een dierbare. Het boek bevat een verzameling interviews uit...
Lees verder Categorie: Mens & Maatschappij, Non-fictie
| Reageer!
Propje – Marit Kok – Condor – 40 blz. Wat een bijzonder prentenboek! Alles in dit boek komt op een heel bijzondere manier tot leven. Propje is eigenlijk een weggegooid papiertje, dat zomaar door het raam op straat terecht kwam. En zoals de meeste...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!