Oeioeioei! De boze heks wordt heel verschrikkelijk boos!

Oeioeioei! โ€“ Hanna Kraan โ€“ Lemniscaat โ€“ 23 blz.

Hanna Kraan - Oeioeioei!Hanna Kraan bracht in 1990 al haar eerste boekje Verhalen over de boze heks uit, een boek dat nog vele vervolgen zou krijgen. Villa Achterwerk heeft zelfs een 49-delige tekenfilmserie uitgezonden, allemaal ingesproken door Loes Luca. Helaas is de schrijfster in 2011 overleden en zal de boze heks voortaan wel stil blijven. Dit verhaal is in 2006 voor het eerst gepubliceerd en is nu als boekje voor een euro te koop. In Oeioeioei! willen de dieren een groot feest geven.

Het is feest in het bos! De haas, de uil en de egel zijn al dagen bezig met de voorbereidingen. Maar met al die herrie kan de boze heks haar toverdrank niet maken. En als die mislukt, wordt ze heel verschrikkelijk boos! Zal ze het feest voor iedereen verpesten of komt het toch nog helemaal goed?

Muziek door de konijnenkinderen, een grote tafel voor het lekker eten en iedereen is uitgenodigd voor het grote feest in het bos. Ook de Boze Heks mag komen, maar dan moet ze natuurlijk wel willen en niet alles en iedereen wegtoveren. Oeioeioei! is een mooi verhaal ,met grappige tekeningen van Annemarie van Haeringen. Het is geschikt als voorleesboekje voor de hele jonge kinderen, de Boze Heks is immers nooit echt eng, maar ook voor de iets oudere kinderen die nog niet zo lang kunnen lezen.

De boeken van Hanna Kraan over de boze heks zijn natuurlijk nog steeds te koop. De televisieserie wordt soms nog herhaald. Je kunt de afleveringen altijd terugkijken via Uitzending Gemist.

Omdat uitgeverij Lemniscaat vijftig jaar bestaat, trakteren ze. Achterin Oeioeioei! staan kortingbonnen voor zes mooie voorleesboeken, waaronder Hier is de boze heks en Moffel en Piertje.

Felice Beekhuis

Andere recensies

FC UFO, alien in de spits โ€“ Annemarie van der Eem โ€“ Illustraties: Jelle Brunt โ€“ Billy Bones – 104 blz. FC UVO verandert in FC UFO. Hoe die verandering tot stand is gekomen is heerlijk te lezen in dit eerste deel van een...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De zomer die alles was โ€“ Mariska Overman – Kluitman – 256 blz. ย  Dit verhaal gaat namelijk over de twaalfjarige Puca die onder een boom een dierenbegraafplaats heeft gemaakt. Ieder dood dier wat ze ziet wordt door haar begraven op een heel lieve...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Mannen in de zon – Ghassan Kanafani – Vertaling: Djuke Poppinga- Jurgen Maas- 111 blz. De Palestijnse schrijver Ghassan Kanafani, werd geboren in 1936 in Akka, in het noorden van toenmalig Palestina. In de oorlog van 1948 werd hij met zijn ouders en honderdduizenden...
Lees verder Categorie: Roman
| Reageer!