Prettiger dan die grijstinten en vrouwenlectuur!

Op zoek naar het onmogelijke – Jennifer Probst – Vertaling Ineke de Groot – De Boekerij – 344blz.

op zoek naar onmogelijkeJennifer Probst is schrijfster van romantische en erotische bestsellers die steevast prijken op de New York Time en USA Today bestsellerlijsten.
Ook in Nederland en Vlaanderen zijn haar romans bestsellers. Ze schreef onder andere de vierdelige miljonair-serie en haar nieuwe serie is Op zoek naar de ware. Dit boek is deel twee uit deze serie.

De knappe Kennedy is directeur van matchmakingbureau Kinnections, samen met haar twee vriendinnen Kate en Arilyn.
Kennedy lijkt voor de buitenwereld een succesvolle vrouw maar van binnen is ze heel onzeker over haar uiterlijk en laat ze niemand dichtbij komen. Nate is een verlegen wetenschapper die niet langer alleen wil zijn en zich in laat schrijven bij Kinnections.

Kennedy neemt hem onder haar hoede voor een totale make-over en vastbesloten de ware voor hem te vinden. Ze raakt steeds meer onder de indruk van Nate maar wil dat niet toegeven. Ze mag zich immers niet inlaten met een cliënt dus regelt ze afspraken voor hem en breekt haar hart bijna als ze denkt dat ze de ideale partner voor Nate heeft gevonden.

Ik had niet eerder een boek gelezen van Jennifer Probst en toen ik op de voorzijde las dat dit het tweede deel van een serie was, was ik bang dat er dan misschien geen touw aan vast te knopen zou zijn. Het blijkt echter een losstaand verhaal te zijn en goed zelfstandig te lezen. Het is eigenlijk jammer dat specifiek op de kaft staat dat het deel twee is, omdat ik weet dat daardoor mensen het zullen laten liggen, omdat ze net als ik van mening zullen zijn dat ze het vorige deel gelezen moeten hebben.

Het verhaal zelf laat zich lezen als een gezellige chicklit met de nodige humor en een vleugje erotiek. Ook de onzekerheden van zowel Nate als Kennedy met haar verleden zijn goed in het verhaal neergezet.
Het verhaal loopt lekker en geeft een knipoog naar de “vrouwenlectuur” zoals de Cosmo en Vijftig tinten grijs, omdat Nate zich ingelezen heeft om de vrouwen te begrijpen. Dit boek leest gelukkig stukken prettiger dan al die grijstinten en andere vrouwenlectuur!

Conny Schelvis

Andere recensies

Hein-Anton van der Heijden – Twee koffers – Elikser – 255 blz. De titel beschouwend zijn er twee mogelijkheden. De eerste is niet zo waarschijnlijk: de hoofdpersoon en verteller Léon Huet, “schrijver van bevlogen beschouwingen en boeken over film”, erft twee koffers met erotica...
Lees verder Categorie: Literatuur, Roman
| Reageer!
De C is voor Celia – Heleen Blesgraaf – Moon – 240 blz. De zestienjarige Celia is de derde (dus de derde letter van het alfabet) van een gezin met 13 kinderen. Ze is close met haar oudste zus Arlette en haar broer Barto....
Lees verder Categorie: Jeugdboeken, Young Adult
| Reageer!
Schipper mag ik overvaren – Samenstelling CEMPER – Illustraties: Puck Koper – Lannoo – 220 blz. Dit is niet zomaar een boek met kinderliedjes. Het is een boek met voornamelijk Nederlandse kinderliedjes, maar aangevuld met liedjes uit de hele wereld. Niet alle liedjes zijn...
Lees verder Categorie: Kinderboeken, Muziekboek
| Reageer!