Romantiek en dierenliefde

Blijf bij me! โ€“ Suzanne Peters โ€“ Ellessy โ€“ 167 blz.

blijf bij meOp de cover van dit aantrekkelijke boek zien we onmiddellijk de foto van de Australian Shepherd, de hond van de schrijfster Suzanne Peters. Dit prachtige dier en de liefde ervoor van het hoofdpersonage van dit boek, Katja, vormen dan ook de rode draad door dit romantische verhaal.
Katja woont en werkt op de manage, samen met haar oom en tante. Hoewel ze steeds omringd is door mensen en dieren, voelt ze zich toch vaak eenzaam. Ze besluit dan ook snel een hond te nemen. Grondig onderzoek leert haar dat een Australian Shepherd uitstekend bij haar past. Ze geeft het schattige dier de naam Taz. Natuurlijk moet Taz ook leren luisteren. Katja besluit om met Taz een puppycursus te gaan volgen.

Op deze puppycursus heeft Katja echter niet alleen oog voor de puppyโ€™s, maar ook voor de knappe leraar, Felix. Deze interesse is duidelijk wederzijds. Zowel Katja en Felix als hun honden kunnen het al snel heel goed met elkaar vinden. Iedereen is blij voor het prille koppel. Of toch niet?

Er beginnen zich verschrikkelijke roddels over Felix te verspreiden op de manage. Iedereen, zelfs Katjaโ€™s oom en tante beginnen te twijfelen aan de goede bedoelingen van Felix.
Wie zit er toch achter deze verschrikkelijke verhalen? Zal hun relatie tegen dit soort tegenwerkingen wel bestand zijn? Zal de liefde overwinnen? En zijn het echt wel allemaal roddels, of zit er toch een grond van waarheid in de verhalen die de ronde doen?

Blijf bij me! is een leuk feel-good verhaal. Het boek brengt de zomer terug in je hart in deze koude dagen: vriendschap en dierenliefde op een bedje van romantiek. De schrijfstijl is heel eenvoudig: korte zinnen en geen moeilijke woorden. Dit maakt het boek ook uitermate geschikt voor een jonger publiek. Ik heb er in elk geval heel hard van genoten.

Ann Roemaet

Andere recensies

Confetti vriendschap โ€“ Souad Hatrouf – Leopold – 144 blz. Een heel mooi boek en ook heerlijk eigentijds. Tijdens het lezen van het verhaal ontdek je precies wat ik daarmee bedoel. Als Esma na de vakantie op school komt, merkt ze dat haar vriendin...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De kathedralenbouwers โ€“ Georges Duby โ€“ Vertaling: Ger Groot โ€“ Noordboek โ€“ 448 blz. Georges Duby (1919-1996) behoort tot een van de bekendste Franse historici. De middeleeuwen vormden zijn specialiteit. In 1970 werd hij verkozen tot hoogleraar aan het Collรจge de France, op de...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Hoe besta je na? โ€“ Frรฉnk van der Linden & Pieter Webeling โ€“ Luitingh-Sijthoff โ€“ 252 blz. Op de achterflaptekst staat dat dit een troostrijk boek is voor iedereen die worstelt met het verlies van een dierbare. Het boek bevat een verzameling interviews uit...
Lees verder Categorie: Mens & Maatschappij, Non-fictie
| Reageer!