Romantiek en dierenliefde

Blijf bij me! – Suzanne Peters – Ellessy – 167 blz.

blijf bij meOp de cover van dit aantrekkelijke boek zien we onmiddellijk de foto van de Australian Shepherd, de hond van de schrijfster Suzanne Peters. Dit prachtige dier en de liefde ervoor van het hoofdpersonage van dit boek, Katja, vormen dan ook de rode draad door dit romantische verhaal.
Katja woont en werkt op de manage, samen met haar oom en tante. Hoewel ze steeds omringd is door mensen en dieren, voelt ze zich toch vaak eenzaam. Ze besluit dan ook snel een hond te nemen. Grondig onderzoek leert haar dat een Australian Shepherd uitstekend bij haar past. Ze geeft het schattige dier de naam Taz. Natuurlijk moet Taz ook leren luisteren. Katja besluit om met Taz een puppycursus te gaan volgen.

Op deze puppycursus heeft Katja echter niet alleen oog voor de puppy’s, maar ook voor de knappe leraar, Felix. Deze interesse is duidelijk wederzijds. Zowel Katja en Felix als hun honden kunnen het al snel heel goed met elkaar vinden. Iedereen is blij voor het prille koppel. Of toch niet?

Er beginnen zich verschrikkelijke roddels over Felix te verspreiden op de manage. Iedereen, zelfs Katja’s oom en tante beginnen te twijfelen aan de goede bedoelingen van Felix.
Wie zit er toch achter deze verschrikkelijke verhalen? Zal hun relatie tegen dit soort tegenwerkingen wel bestand zijn? Zal de liefde overwinnen? En zijn het echt wel allemaal roddels, of zit er toch een grond van waarheid in de verhalen die de ronde doen?

Blijf bij me! is een leuk feel-good verhaal. Het boek brengt de zomer terug in je hart in deze koude dagen: vriendschap en dierenliefde op een bedje van romantiek. De schrijfstijl is heel eenvoudig: korte zinnen en geen moeilijke woorden. Dit maakt het boek ook uitermate geschikt voor een jonger publiek. Ik heb er in elk geval heel hard van genoten.

Ann Roemaet

Andere recensies

Doris – Lo Cole – Vertaling: Mariella Manfré – De Vier Windstreken – 32 blz. Wat een lief prentenboek is dit. Echt een zoekboek voor peuters. Het is in heerlijke kleuren uitgevoerd en dat is vooral toepasselijk, omdat het over een olifantje gaat waar...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
Hein-Anton van der Heijden – Twee koffers – Elikser – 255 blz. De titel beschouwend zijn er twee mogelijkheden. De eerste is niet zo waarschijnlijk: de hoofdpersoon en verteller Léon Huet, “schrijver van bevlogen beschouwingen en boeken over film”, erft twee koffers met erotica...
Lees verder Categorie: Literatuur, Roman
| Reageer!
De C is voor Celia – Heleen Blesgraaf – Moon – 240 blz. De zestienjarige Celia is de derde (dus de derde letter van het alfabet) van een gezin met 13 kinderen. Ze is close met haar oudste zus Arlette en haar broer Barto....
Lees verder Categorie: Jeugdboeken, Young Adult
| Reageer!