Spannend piratenavontuur voor jongens en meisjes

De ongelooflijke avonturen van Merel Jansen – Will Mabbit – Vertaling: Victoria Farkas & Jan Hazevoet – Illustraties: Ross Collins – Kluitman – 299 blz.

de_ongelooflijke_avonturen_van_merel_jansenDe ongelooflijke avonturen van Merel Jansen is een grappig en vrolijk maar ook zeker een spannend avontuur van het meisje Merel die “het ding “ doet en zo door piraten wordt ontvoerd om hen te helpen bij het vinden van een sleutel om zo een wel heel bijzondere schat te openen en de wereld te veroveren. De cover laat gelijk al een heel stoere Merel zien die het op neemt tegen monsterachtige figuren. De illustraties van Ross Collins zijn grappig en stoer en vol kleine details. Op speelse wijze zitten ze door het hele verhaal heen verwerkt waardoor het afwisselend is en zelfs de niet zo fanatieke lezers kan overhalen het boek te gaan lezen.

In de tekst zitten verschillende soorten letters en soms zit er bijvoorbeeld een ‘handgeschreven’ stukje tussen. Ook dit geeft de nodige afwisseling van de tekst. Het neigt een beetje naar een Graphic Novel maar hier heeft de tekst en inhoud toch de boventoon dus zou ik het niet onder die noemer weg zetten. Wel denk ik dat liefhebbers van dat soort boeken dit boek zeker zullen waarderen.

De schurken die Merel tegenkomt nadat ze bruut ontvoerd is zijn allen dieren met stoere namen als Bartok de Bruut (een beer), Abel H. Toekan en Kapitein Splijter (een wolf). Ze dwingen Merel om met hen op jacht te gaan naar de sleutel. Merel heeft weinig keus. De sleutel is echter in stukjes en elk stukje is uiteraard bij een gevaarlijke schurk. Maar door haar slimme acties weet ze de piraten toch voor zich te winnen en sluit ze zelfs vriendschappen.
Het verhaal bestaat uit 31 hoofdstukjes en een kort nawoord. Het heeft pakkende korte zinnen, geen moeilijk woorden en dus zeer geschikt voor de doelgroep: jongens en meisjes voor acht jaar en ouder die wel van een spannend boek houden!

Conny Schelvis

Andere recensies

Olifant heeft kriebel – Kaj Driessen – Illustraties: Barbara de Wolf – Samsara – 40 blz. Hoe komt een olifant aan die kriebel op zijn rug? Of beter gezegd: hoe komt hij er van af? Hij probeert van alles, maar hij kan zelf niet...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
De ontdekking van Holland – Jan Brokken – Atlas Contact – 302 blz. Dit boek draait om Hotel Spaander in Volendam. Al in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd Jan Brokken attent gemaakt op het feit dat het ooit een verzamelplaats was...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Ugly Girls – Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck, Sara Ohlsson – Vertaling: Lammie Post – Ploegsma – 256 blz. Toen ik dit boek in handen had vond ik het al heel bijzonder om te zien dat het door drie verschillende auteurs was geschreven. En nadat...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!