Spannende Scandinavische thriller

De kinderen die het bos in gingen – Lina Bengstdotter – Vertaling: Ydelet Westra – Harper Collins – 414 blz.

Wat fijn om weer een goede Scandinavische thriller te lezen, standaard met een beschadigde hoofdpersonage, donkere dagen en een of meer op te lossen moorden.

De kinderen die het bos in gingen is de tweede thriller uit de Charlie Lager-serie. Charlie Lager is rechercheur en de beschadigde hoofdpersonage. In deel één worstelt ze met het verleden en dat kabbelt in deel twee voort. Of nou ja, kabbelen… Het komt tot verrassende wendingen!

Suzanne, de beste vriendin van Charlie, is de aanleiding voor de terugkeer van Charlie naar haar geboortedorp Gullspang. Charlie heeft een soort verplichte vakantie, maar verveelt zich al snel. Samen met journalist Johan Ro duikt ze in een cold case zaak.
Dertig jaar geleden verdween er een jong meisje, Francesca, uit het dorp. Alles wijst erop dat ze iets wist over de dood van een klasgenoot, maar omdat zij zelf een buitenbeentje was, geloofde niemand haar. Totdat ze plotseling zelf verdween…

Bengstdotter schrijft vanuit twee perspectieven, die van Charlie en van Francesca (in ik-persoon geschreven deel), wat zorgt dat je als lezer meer weet dan Charlie. Dit weet Bengstdotter zodanig te doen dat er niets te veel verklapt wordt. Tot op het laatst heb je als lezer geen idee wat er werkelijk met Francesca gebeurd is en is zelfs het weglopen dat dertig jaar geleden gesuggereerd werd nog steeds een optie.

Alleen de titel en het omslag kan ik niet plaatsen met de inhoud. Maar omdat het uiteindelijk om de inhoud gaat, zullen we daar niet te veel gewicht aan geven.

Deze thriller lees je in no-time uit. Vlotte, simpele schrijfstijl en een perfect opgebouwde spanning naar een verrassend plot. Fijn leesvoer voor de zomer.

Nelly Hofman

Boek bestellen!

Andere recensies

Mooie Jo – Kirstien de Wolf – Borgerhoff & Lamberigts – 403 blz Erik Bindervoet & Robbert-Jan Henkes schreven (Hollands Maandblad. Jaargang 1995) een artikel Eerste zinnen, laatste zinnen, waarin zij nogal wat bezwaren hebben tegen wat zij noemen “beschrijfkanker. Hoe preciezer de schrijvers...
Lees verder Categorie: Literatuur, Roman
| Reageer!
Het late leven – Bernhard Schlink – Vertaling: Marcel Misset – Cossee – 220 blz. Bernhard Schlink (1943) kon zich gemakkelijk inleven in een man van ongeveer zijn leeftijd. Hij was net als Martin, de hoofdpersoon in Het late leven, hoogleraar rechten. Daar houden...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Literatuur, Roman
| Reageer!
Charlie Cardboard en het kartonmysterie – Marieke Hoogesteger – Illustraties: Zoë Claessens – Clavis – 96 blz. Weer meer dan negentig bladzijden leesplezier met dit boek van Uitgeverij Clavis. Het heeft van alles waar de jeugd vanaf een jaar of acht van kan genieten....
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reacties uitgeschakeld voor Een rolstoel voor meneer Serebeen