Spannende Scandinavische thriller

De kinderen die het bos in gingen – Lina Bengstdotter – Vertaling: Ydelet Westra – Harper Collins – 414 blz.

Wat fijn om weer een goede Scandinavische thriller te lezen, standaard met een beschadigde hoofdpersonage, donkere dagen en een of meer op te lossen moorden.

De kinderen die het bos in gingen is de tweede thriller uit de Charlie Lager-serie. Charlie Lager is rechercheur en de beschadigde hoofdpersonage. In deel één worstelt ze met het verleden en dat kabbelt in deel twee voort. Of nou ja, kabbelen… Het komt tot verrassende wendingen!

Suzanne, de beste vriendin van Charlie, is de aanleiding voor de terugkeer van Charlie naar haar geboortedorp Gullspang. Charlie heeft een soort verplichte vakantie, maar verveelt zich al snel. Samen met journalist Johan Ro duikt ze in een cold case zaak.
Dertig jaar geleden verdween er een jong meisje, Francesca, uit het dorp. Alles wijst erop dat ze iets wist over de dood van een klasgenoot, maar omdat zij zelf een buitenbeentje was, geloofde niemand haar. Totdat ze plotseling zelf verdween…

Bengstdotter schrijft vanuit twee perspectieven, die van Charlie en van Francesca (in ik-persoon geschreven deel), wat zorgt dat je als lezer meer weet dan Charlie. Dit weet Bengstdotter zodanig te doen dat er niets te veel verklapt wordt. Tot op het laatst heb je als lezer geen idee wat er werkelijk met Francesca gebeurd is en is zelfs het weglopen dat dertig jaar geleden gesuggereerd werd nog steeds een optie.

Alleen de titel en het omslag kan ik niet plaatsen met de inhoud. Maar omdat het uiteindelijk om de inhoud gaat, zullen we daar niet te veel gewicht aan geven.

Deze thriller lees je in no-time uit. Vlotte, simpele schrijfstijl en een perfect opgebouwde spanning naar een verrassend plot. Fijn leesvoer voor de zomer.

Nelly Hofman

Boek bestellen!

Andere recensies

Mick en Jimmy zitten bij elkaar in de klas bij meester Joeri. Zij zijn echt beste vrienden, totdat Jimmy op een dag heel erg verandert. Maar dat is niet het enige wat er vreemd is. Er verdwijnt ook nog een jongen uit hun klas...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
en vrouw wordt gegrepen door haar spiegelbeeld. Is zij het zelf, of is het iemand die haar iets wil zeggen? Haar dochter fotografeert sporen in de sneeuw en zoekt naar een plek om te blijven. De vader verliest zich in de brieven die twee...
Lees verder Categorie: Literatuur, Roman
| Reageer!
Johan Maelwael en de gebroeders Van Lymborch – André Stufkens en Clemens Verhoeven – Walburgpers – 204 blz. De start van de schilderkunst in de Lage Landen wordt dikwijls geassocieerd met namen als Rogier Van der Weyden en Jan Van Eyck. Deze kunstenaars waren...
Lees verder Categorie: Biografie & Autobiografie, Boek van de week, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!