Spanning en erotiek, een gevaarlijke combinatie

Het Luxor Resort – Candy Brouwer – De Crime Company – 300 blz.

Het Luxor Resort - Candy Brouwer - coverMonica Barends, Moon voor de vrienden, plant een vakantie samen met haar vriendin. Deze breekt net voor de vakantie haar been en kan dus niet mee. Monica’s vriend wil uit principe, milieuoverwegingen, niet mee. Moon maakt van haar hart een steen en vertrekt dan maar alleen op vakantie naar het luxe resort in Luxor.
Op de luchthaven valt haar oog op het bericht dat inmiddels reeds twee Britse vrouwen vermist zijn na een reis in Luxor. Het is dan ook met een bang hart dat Moon alleen vertrekt. Zal zij wel terugkeren?

In Luxor maakt ze al snel kennis met de onweerstaanbaar knappe Jamal, die een mengeling van Brits en Egyptisch bloed door zijn aderen heeft stromen. Zowel gedreven door lust als door boosheid op haar eigen vriendje begint Moon een stomende verhouding met Jamal.De zeer intelligente maar soms wat naïeve Moon komt al snel van de ene gevaarlijke situatie in de andere terecht en vecht voor haar leven. Dat zij daarbij nog haar neus steekt in de zaak van de verdwenen Britse toeriste, Jane, maakt het er voor haar zeker niet veiliger op. Moon wordt nauwlettend in de gaten gehouden, maar door wie? Waarom? Is Jamal wel wie hij beweert te zijn?

De personages in Het Luxor Resort zijn realistisch en zeer herkenbaar. De erotische scenes zijn expliciet aanwezig, maar worden zeker niet vulgair neergezet. Candy Brouwer brengt de reis door Egypte prachtig in beeld, zodat de lezer zich zelf in de woestijn waant op weg naar de prachtige tombes, zonder overheersend te worden.
Een erotische thriller of een spannende chicklit? Wat er ook van zij, Het Luxor Resort brengt een zomerse mix van spanning, erotiek, liefde, haat, avontuur en cultuur.

Ann Roemaet

Andere recensies

Het wilde leven van Billy de Hamster – Catharina Valckx – Gottmer – 144 blz. Een lekkere dikke bundel met verhalen die allemaal gaan over de hamster Billy en zijn vriendjes, Pierke de worm en Trijntje de muis. Ik blijf het zo bijzonder vinden...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Theo Thijssen (1879 – 1943) – Peter-Paul de Baar – Van Oorschot – 543 blz. Het valt te prijzen dat uitgeverij Van Oorschot deze biografie met als ondertitel ‘Schrijver, schoolmeester, socialist’ heeft uitgegeven. Voor een dergelijke titel is slechts een nichemarkt, want wie is...
Lees verder Categorie: Biografie & Autobiografie, Boek van de week
| Reageer!
FC UFO, alien in de spits – Annemarie van der Eem – Illustraties: Jelle Brunt – Billy Bones – 104 blz. FC UVO verandert in FC UFO. Hoe die verandering tot stand is gekomen is heerlijk te lezen in dit eerste deel van een...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!