Spanning en erotiek, een gevaarlijke combinatie

Het Luxor Resort – Candy Brouwer – De Crime Company – 300 blz.

Het Luxor Resort - Candy Brouwer - coverMonica Barends, Moon voor de vrienden, plant een vakantie samen met haar vriendin. Deze breekt net voor de vakantie haar been en kan dus niet mee. Monica’s vriend wil uit principe, milieuoverwegingen, niet mee. Moon maakt van haar hart een steen en vertrekt dan maar alleen op vakantie naar het luxe resort in Luxor.
Op de luchthaven valt haar oog op het bericht dat inmiddels reeds twee Britse vrouwen vermist zijn na een reis in Luxor. Het is dan ook met een bang hart dat Moon alleen vertrekt. Zal zij wel terugkeren?

In Luxor maakt ze al snel kennis met de onweerstaanbaar knappe Jamal, die een mengeling van Brits en Egyptisch bloed door zijn aderen heeft stromen. Zowel gedreven door lust als door boosheid op haar eigen vriendje begint Moon een stomende verhouding met Jamal.De zeer intelligente maar soms wat naïeve Moon komt al snel van de ene gevaarlijke situatie in de andere terecht en vecht voor haar leven. Dat zij daarbij nog haar neus steekt in de zaak van de verdwenen Britse toeriste, Jane, maakt het er voor haar zeker niet veiliger op. Moon wordt nauwlettend in de gaten gehouden, maar door wie? Waarom? Is Jamal wel wie hij beweert te zijn?

De personages in Het Luxor Resort zijn realistisch en zeer herkenbaar. De erotische scenes zijn expliciet aanwezig, maar worden zeker niet vulgair neergezet. Candy Brouwer brengt de reis door Egypte prachtig in beeld, zodat de lezer zich zelf in de woestijn waant op weg naar de prachtige tombes, zonder overheersend te worden.
Een erotische thriller of een spannende chicklit? Wat er ook van zij, Het Luxor Resort brengt een zomerse mix van spanning, erotiek, liefde, haat, avontuur en cultuur.

Ann Roemaet

Andere recensies

Doris – Lo Cole – Vertaling: Mariella Manfré – De Vier Windstreken – 32 blz. Wat een lief prentenboek is dit. Echt een zoekboek voor peuters. Het is in heerlijke kleuren uitgevoerd en dat is vooral toepasselijk, omdat het over een olifantje gaat waar...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
Hein-Anton van der Heijden – Twee koffers – Elikser – 255 blz. De titel beschouwend zijn er twee mogelijkheden. De eerste is niet zo waarschijnlijk: de hoofdpersoon en verteller Léon Huet, “schrijver van bevlogen beschouwingen en boeken over film”, erft twee koffers met erotica...
Lees verder Categorie: Literatuur, Roman
| Reageer!
De C is voor Celia – Heleen Blesgraaf – Moon – 240 blz. De zestienjarige Celia is de derde (dus de derde letter van het alfabet) van een gezin met 13 kinderen. Ze is close met haar oudste zus Arlette en haar broer Barto....
Lees verder Categorie: Jeugdboeken, Young Adult
| Reageer!