Terechte winnares chicklit schrijfwedstrijd

Dubbelspel – Eline Stiekema – Luitingh – Sijthoff – 283blz.

dubbelspelEline Stiekema(28) schrijft al sinds ze haar eerste pen kon vasthouden.
Ze werkte na haar master Literatuurwetenschap tijdelijk als receptioniste (net als de hoofdpersoon in dit verhaal). Tien jaar geleden had ze al een idee voor dit verhaal, maar nu ze zich had ingeschreven voor de chicklit schrijfwedstrijd had ze een stok achter de deur het vorm te geven en af te maken. Geïnspireerd door Jill Mansell en Marian Keyes weet ze toch haar eigen schrijfstijl te ontwikkelen wat resulteert in dit debuut.

Dubbelspel gaat over Audrey, die net is begonnen bij haar nieuwe baan. Ze heeft Literatuurwetenschap gestudeerd maar werkt nu als receptioniste bij gebrek aan werk in haar eigen sector. Op de eerste werkdag ontmoet ze Tim en ze valt als een blok voor hem. Wat Audrey niet weet, is dat Tim en zijn tweelingbroer Bas in het geheim een reality-tv programma maken. Voor het programma moeten ze daten met een meisje en haar laten geloven dat ze een en dezelfde persoon zijn. Als dit lukt verdienen ze een hoop geld. Als Audrey er achter komt wint zij het bedrag. Audrey is de ideale kandidaat, tot Tim verliefd op haar wordt. Hij krijgt het steeds benauwder van de situatie, maar er is geen weg terug.

Het is een leuk, vermakelijk verhaal. Vlot geschreven en het leest lekker weg. Stiekema heeft een gezellige vertelstijl en het is leuk gevonden hoe de relaties van sommige karakters met elkaar zijn.
Als voorbeeld krijgt de kamergenote van Audrey iets met een studiegenoot die een ex van Audrey blijkt te zijn en de bazin van Audrey wil haar huis verkopen aan een man die de televisiebaas is van de tweelingbroers. Uiteraard komen al die mensen elkaar indirect of direct weer tegen wat een leuke draai aan het geheel geeft.

Kortom een verhaal van deze tijd waarin reality-tv scoort en voor liefhebbers van dat genre ook een aanrader. Die zien het concept vast gelijk voor zich. Stiekema doet zeker niet onder voor Jill Mansell en Marian Keyes!

Conny Schelvis

Andere recensies

Het grote gevoelenshotel – Lidia Brankovic – Vertaling: Edward van de Vendel – Horizon – 40 blz. Wat verschijnen er toch mooie en bijzondere kinderboeken. Het blijft altijd een beetje moeilijk om met kinderen over hun gevoelens te praten, maar dit prachtige prentenboek is...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
Het wilde leven van Billy de Hamster – Catharina Valckx – Gottmer – 144 blz. Een lekkere dikke bundel met verhalen die allemaal gaan over de hamster Billy en zijn vriendjes, Pierke de worm en Trijntje de muis. Ik blijf het zo bijzonder vinden...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Theo Thijssen (1879 – 1943) – Peter-Paul de Baar – Van Oorschot – 543 blz. Het valt te prijzen dat uitgeverij Van Oorschot deze biografie met als ondertitel ‘Schrijver, schoolmeester, socialist’ heeft uitgegeven. Voor een dergelijke titel is slechts een nichemarkt, want wie is...
Lees verder Categorie: Biografie & Autobiografie, Boek van de week
| Reageer!