Toegankelijk YA-meidenboek – deel 2

Crescendo – Becca Fitzpatrick โ€“ Vertaling: Elsbeth Witt – Moon – 373 blz.

CrescendoBecca Fitzpatrick (1979) is een Amerikaanse schrijfster. Haar debuut Hush, hush (Drift) werd gelijk een New York Times besteller. Hush, hush was in eerste instantie bedoeld als een trilogie, maar is een vierdelige serie geworden, die een aantal jaar geleden al eens als e-book is uitgegeven in Nederland door The House of Books. Ook verschenen al eens al papieren versies van de boeken bij Moon. De 2015-versie is een herdruk. De serie wordt nu in een sneltreinvaart uitgegeven: je hoeft nooit langer dan twee maanden te wachten op het volgende boek. Crescendo is het tweede deel van de Hush, hush-serie van Becca Fitzpatrick.

Hush, hush gaat over Nora Grey – een verstandig meisje dat nooit in zeven sloten tegenlijk loopt. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende wereld als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef worden gesteld?

In Crescendo gaat het verhaal verder waar het in het eerste stopte. Patch is Nora’s eerste liefde, haar grote liefde รฉn haar beschermengel. Maar als Nora’s vermoedens kloppen, is hij het die haar vader heeft vermoord. Hoe moet Nora hiermee omgaan? Kan het echt zo zijn dat Patch, de jongen waar ze zo van houdt, hiertoe in staat is?

In een vierdelige Young Adult-serie kan de liefde natuurlijk niet zonder hindernissen bestaan. Mysteries en drama voeren ook in dit tweede boek weer de boventoon. Hoewel Hush, hush zeker niet de enige serie is die de afgelopen jaren is verschenen binnen het genre, is het een vermakelijk boek. Het heeft niet enorm veel diepgang, maar het boek is luchtig, makkelijk om te lezen en heel toegankelijk. Het bovennatuurlijke gecombineerd met een gewoon meisje is een zeer populair onderwerp de laatste jaren. Zeker onder meiden van ongeveer 13 tot 17 jaar oud. Het is een heel geschikt boek om je mee te ontspannen op de bank. Daarbij is het boek met vlagen grappig. Vooral Nora’s beste vriendin Vee voegt op dat punt echt iets toe. Al kan Nora er zelf soms ook wat van.

“Het was negen uur geweest toen Vee en ik Marcies buurt binnen reden. In Coldwater kun je heel makkelijk bepalen in wat voor soort buurt je bent: leeg een knikker neer op straat. Als de knikker naar beneden rolt, is het een chique buurt. Als de knikker niet beweegt, ben je in een buurt met veel middenstanders en als je de knikker kwijtraakt in de mist voordat je kunt zien waar hij heen rolt… tja, dan ben je in mijn buurt.”

De boeken van de serie volgen elkaar op. Maar uiteindelijk is Cresecendo wel spannender dan Hush, hush. Hoewel er minder bovennatuurlijke dingen gebeuren, heeft het boek wel een onverwachte wending: een slot vol spanning.

Felice Beekhuis

Andere recensies

Confetti vriendschap โ€“ Souad Hatrouf – Leopold – 144 blz. Een heel mooi boek en ook heerlijk eigentijds. Tijdens het lezen van het verhaal ontdek je precies wat ik daarmee bedoel. Als Esma na de vakantie op school komt, merkt ze dat haar vriendin...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De kathedralenbouwers โ€“ Georges Duby โ€“ Vertaling: Ger Groot โ€“ Noordboek โ€“ 448 blz. Georges Duby (1919-1996) behoort tot een van de bekendste Franse historici. De middeleeuwen vormden zijn specialiteit. In 1970 werd hij verkozen tot hoogleraar aan het Collรจge de France, op de...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Hoe besta je na? โ€“ Frรฉnk van der Linden & Pieter Webeling โ€“ Luitingh-Sijthoff โ€“ 252 blz. Op de achterflaptekst staat dat dit een troostrijk boek is voor iedereen die worstelt met het verlies van een dierbare. Het boek bevat een verzameling interviews uit...
Lees verder Categorie: Mens & Maatschappij, Non-fictie
| Reageer!