Vermakelijke en spannende thriller

Achtervolgingsdrift – Dinie Bell – Palmslag – 258 blz.

AchtervolgingsdriftAchtervolgingsdrift (voorheen: Wie ben je?) is een zeer soepel geschreven, vermakelijke, spannende thriller van nieuwkomer Dinie Bell. Het verhaal behelst verschillende tijdlijnen en neemt je mee in het leven van de onhandelbare Jeanne, die vanwege haar buien naar een kostschool gestuurd wordt. Ze denkt voornamelijk aan seks en is erg losbandig. Haar ouders zijn steenrijk en hebben een prachtig onderkomen, waar Jeanne nooit meer naar terug wil, uit woede over een gebeurtenis in haar jeugd die haar heeft aangezet tot haar vreemde gedrag.
Op haar kostschool verleidt ze een leerkracht en ze krijgt een kind van hem: José. José wordt opgevoed door de ouders van Jeanne, omdat Jeanne zelf niet in staat is een normaal leven te leven met een baby. José is de eigenlijke hoofdrolspeelster van dit verhaal, al springt het verhaal ook telkens terug naar Jeanne.

José wordt verliefd, maar komt er al snel achter dat haar huwelijk een vergissing is. Ze gaat met haar eigen kindje op zichzelf wonen, maar merkt ze dat haar leven niet zo eenvoudig is als ze zou willen: José heeft een gevaarlijke stalker. Het leven wordt haar zuur gemaakt en ze heeft geen idee waar ze dit aan verdient.
De uiteindelijke ontknoping komt onverwacht, is abrupt en verraste me volkomen. Een prima zet van auteur, die deze afwikkeling uitstekend verborgen heeft weten te houden. Maar het is ook een ontknoping waarvan je je later afvraagt waarom je er zelf niet op gekomen bent.

De tijdlijnen in dit spannende verhaal vallen prima samen. De nette José, de op seks beluste Jeanne, het huwelijk dat op de klippen loopt en de ouders van Jeanne, die ook niet meer weten wat ze moeten doen, vormen een prima samenspel.
Als lezer word je vanaf de eerste bladzijde meegetrokken naar een zinderende ontknoping. Er is geen sprake van gekunstelde passages, het hele boek leest geweldig weg en wordt bij elkaar gehouden door spannende stukken, ontroerende passages en stukken met (functionele) erotische scènes. Er is absoluut sprake van een goede opbouw van het boek, een prima spanningslijn en het hele verhaal blijft kwalitatief hoog in elk hoofdstuk. Het verhaal pakt je en sleept je mee naar het slot.

Dinie Bell is een zeer getalenteerde nieuwkomer, die veel passie heeft en die, als ze dit niveau kan vasthouden nog veel succes kan hebben. Ze heeft mijns inziens veel research gedaan voor dit manuscript, wat dan ook heeft geresulteerd in een spannende thriller.

Kirstin Rozema

Andere recensies

Ridders van het Gulden Vlies – Hannah Iterbeke, Marthy Locht, Jonas Goossenaerts, Claire Toussat, Steven Thiry – Lannoo – 176 blz. ‘Deze oude spullen verdienden nog enige aandacht.’ Zo zouden de woorden van graaf Amédée de Beauffort hebben geklonken toen hij in 1836 op...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Nadia’s dag – Henrieke Herber – Illustraties: Miriam Bouwens – Luitingh – Sijthoff – 96 blz. Voorleesboeken kun je nooit genoeg in huis hebben. Ieder kind vindt het heerlijk om regelmatig voorgelezen te worden. En als zo’n boek met verhalen er dan ook nog...
Lees verder Categorie: Voorleesboek
| Reageer!
Atlas van de Homo Sapiens – Telmo Pievani en Valéry Zeitoun – Vertaling en bezorging: Joris Capenberghs – Noordboek – 215 blz. Het woord Atlas staat volkomen terecht in de titel van deze prachtige uitgave in koffietafelformaat. Direct vallen de mooie en talrijke kaarten...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!