Verzameling opa-en-oma-verhalen

Overal opa’s en oma’s: twintig gedichten en verhalen – Liliana Erasmus & Jeroen Hoogerwerf – Illustraties van Mariëlla van de Beek – Levendig – 48 blz.

OveralHier, daar en overal zijn opa’s en oma’s. De verhalen en gedichten komen uit alle windrichtingen. Ze kunnen wat Arubaans temperament hebben, geschreven door Liliana, en ook wat Hollandse nuchterheid, geschreven door Jeroen. Soms zijn de verhalen geïnspireerd op eigen herinnering en soms op verhalen, legenden en sprookjes uit vergeten tijden.

Verrassend of voor de hand liggend, lichtvoetig of zwaar, humoristisch en toch leuk, de verhalen en gedichten in Overal opa’s en oma’s hebben wat te vertellen en nodigen uit om aan kinderen en kleinkinderen voor te lezen.

Overal opa’s en oma’s is een bonte verzameling korte verhalen van ongeveer 1 à 2 bladzijden lang. De verhalen zijn allemaal anders, en komen van over de hele wereld. Maar allemaal hebben ze hetzelfde thema: opa’s en oma’s. De moraal is dat je respect moet hebben voor ouderen. Ze hebben veel kennis en levenservaring, en hebben altijd wel een mooi verhaal om te vertellen. Geniet van je grootouders zolang ze er nog zijn, het is voorbij voor je het weet.

Overal opa’s en oma’s is een mooi voorleesboek, waarbij ieder verhaal is opgeleukt met een vrolijke, (bijna) pagina vullende tekening van Mariëlla van de Beek. Dus beste opa’s en oma’s, ga vooral lekker met uw kleinkind op de bank zitten en geniet samen van dit prachtige boek.

Felice Beekhuis

Andere recensies

De Spionne – Tess Gerritsen – Vertaling: Els Franci-Ekeler – Overamstel – 351 blz. Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) wordt geroemd om haar thrillers. Tot voor kort waren dat voornamelijk de verhalen over detective Jane Rizolli en Maura Isles. Maura Isles is...
Lees verder Categorie: Thrillers & Spanning
| Reageer!
Een Groot Gouden Boek voor alle grote en kleine chauffeurs! Ontdek de wereld van de Gouden Boekjes, vol met grote auto’s, kleine auto’s en alles daartussenin. Scheur samen met de Gele Taxi met een noodvaart door de stad, roep ‘Hoep!’ met de chauffeur en...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Mick en Jimmy zitten bij elkaar in de klas bij meester Joeri. Zij zijn echt beste vrienden, totdat Jimmy op een dag heel erg verandert. Maar dat is niet het enige wat er vreemd is. Er verdwijnt ook nog een jongen uit hun klas...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!