Verzameling opa-en-oma-verhalen

Overal opa’s en oma’s: twintig gedichten en verhalen – Liliana Erasmus & Jeroen Hoogerwerf – Illustraties van Mariëlla van de Beek – Levendig – 48 blz.

OveralHier, daar en overal zijn opa’s en oma’s. De verhalen en gedichten komen uit alle windrichtingen. Ze kunnen wat Arubaans temperament hebben, geschreven door Liliana, en ook wat Hollandse nuchterheid, geschreven door Jeroen. Soms zijn de verhalen geïnspireerd op eigen herinnering en soms op verhalen, legenden en sprookjes uit vergeten tijden.

Verrassend of voor de hand liggend, lichtvoetig of zwaar, humoristisch en toch leuk, de verhalen en gedichten in Overal opa’s en oma’s hebben wat te vertellen en nodigen uit om aan kinderen en kleinkinderen voor te lezen.

Overal opa’s en oma’s is een bonte verzameling korte verhalen van ongeveer 1 à 2 bladzijden lang. De verhalen zijn allemaal anders, en komen van over de hele wereld. Maar allemaal hebben ze hetzelfde thema: opa’s en oma’s. De moraal is dat je respect moet hebben voor ouderen. Ze hebben veel kennis en levenservaring, en hebben altijd wel een mooi verhaal om te vertellen. Geniet van je grootouders zolang ze er nog zijn, het is voorbij voor je het weet.

Overal opa’s en oma’s is een mooi voorleesboek, waarbij ieder verhaal is opgeleukt met een vrolijke, (bijna) pagina vullende tekening van Mariëlla van de Beek. Dus beste opa’s en oma’s, ga vooral lekker met uw kleinkind op de bank zitten en geniet samen van dit prachtige boek.

Felice Beekhuis

Andere recensies

Propje – Marit Kok – Condor – 40 blz. Wat een bijzonder prentenboek! Alles in dit boek komt op een heel bijzondere manier tot leven. Propje is eigenlijk een weggegooid papiertje, dat zomaar door het raam op straat terecht kwam. En zoals de meeste...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
De wind in de wilgen – Kenneth Grahame – Bewerkt door Lou Peacock – Illustraties: Kate Hindley – Rubinstein – 98 blz. Toen ik dit boek in handen kreeg en doorbladerde, had ik maar één gedachte: van mij mogen ze alle klassiekers in zo’n...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De nomade – Anya Niewierra – Luitingh – Sijthoff – 374 blz. Er zijn in het verleden veel vliegtuigkapingen geweest en die hebben gezorgd dat de controles op vliegvelden sindsdien heel uitgebreid zijn. Tegenwoordig zijn kapingen zeldzaam. Wie herinnert zich nog vlucht FR4978 van...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Roman, Thrillers & Spanning
| Reageer!