Verzameling opa-en-oma-verhalen

Overal opa’s en oma’s: twintig gedichten en verhalen – Liliana Erasmus & Jeroen Hoogerwerf – Illustraties van Mariëlla van de Beek – Levendig – 48 blz.

OveralHier, daar en overal zijn opa’s en oma’s. De verhalen en gedichten komen uit alle windrichtingen. Ze kunnen wat Arubaans temperament hebben, geschreven door Liliana, en ook wat Hollandse nuchterheid, geschreven door Jeroen. Soms zijn de verhalen geïnspireerd op eigen herinnering en soms op verhalen, legenden en sprookjes uit vergeten tijden.

Verrassend of voor de hand liggend, lichtvoetig of zwaar, humoristisch en toch leuk, de verhalen en gedichten in Overal opa’s en oma’s hebben wat te vertellen en nodigen uit om aan kinderen en kleinkinderen voor te lezen.

Overal opa’s en oma’s is een bonte verzameling korte verhalen van ongeveer 1 à 2 bladzijden lang. De verhalen zijn allemaal anders, en komen van over de hele wereld. Maar allemaal hebben ze hetzelfde thema: opa’s en oma’s. De moraal is dat je respect moet hebben voor ouderen. Ze hebben veel kennis en levenservaring, en hebben altijd wel een mooi verhaal om te vertellen. Geniet van je grootouders zolang ze er nog zijn, het is voorbij voor je het weet.

Overal opa’s en oma’s is een mooi voorleesboek, waarbij ieder verhaal is opgeleukt met een vrolijke, (bijna) pagina vullende tekening van Mariëlla van de Beek. Dus beste opa’s en oma’s, ga vooral lekker met uw kleinkind op de bank zitten en geniet samen van dit prachtige boek.

Felice Beekhuis

Andere recensies

Luuk en Lotje – Het is winter – Ruth Wielockx – Clavis – 32 blz. Het is zo fijn dat er geweldige prentenboeken zijn voor de jongere doelgroep. Dit is er zo eentje. Terwijl ik dit aan het schrijven ben, is het op verschillende...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
Doris – Lo Cole – Vertaling: Mariella Manfré – De Vier Windstreken – 32 blz. Wat een lief prentenboek is dit. Echt een zoekboek voor peuters. Het is in heerlijke kleuren uitgevoerd en dat is vooral toepasselijk, omdat het over een olifantje gaat waar...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
Hein-Anton van der Heijden – Twee koffers – Elikser – 255 blz. De titel beschouwend zijn er twee mogelijkheden. De eerste is niet zo waarschijnlijk: de hoofdpersoon en verteller Léon Huet, “schrijver van bevlogen beschouwingen en boeken over film”, erft twee koffers met erotica...
Lees verder Categorie: Literatuur, Roman
| Reageer!