Vlammend!

Vuurgeest – Jack Lance – Suspense – 304 blz.

VuurgeestCovertekst:
Drie polaroidfoto’s die een graf tonen, met achterop handgeschreven berichten.
Jij bent dood.
Je denkt dat je leeft, maar je bestaat niet.
18 augustus, je sterfdag.
Als een anonieme vijand Jason Evans deze foto’s stuurt, is zijn alledaagse maar gelukkige leventje voorbij. Om erachter te komen wat de polaroids en de berichten betekenen, moet hij op zoek naar het graf op de foto’s.
Is het echt zijn eigen laatste rustplaats?

Over de auteur:
Jack Lance is het pseudoniem voor Ron Puyn. Hij schreef meerdere romans en korte verhalenbundels. Zijn korte verhalenbundels betreffen waargebeurde paranormale verschijnselen. Dat Jack een grote voorliefde voor de boeken van o.a. Stephen King heeft, is in zijn boek Vuurgeest te lezen, hoewel ik het moeilijk vind om een vergelijk te maken. Inmiddels worden zijn boeken in meerdere talen vertaald en dus ook in meerdere landen gelezen. Twee van zijn boeken zijn verfilmd. Zeker iets om trots op te zijn!

Over Vuurgeest:
Hoewel het verhaal wat slepend op gang komt, waardoor het begin langdradig op mij overkwam, moest ik, toen ik de laatste pagina had omgeslagen, constateren dat het een goede aanloop was naar het angstaanjagende einde. Mooie en zorgvuldige opbouw van de personages, met ieder zijn eigen problemen. De karakters komen langzaam en duidelijk tot leven. Lance confronteert zijn personages met hun eigen angsten. Knap hoe hij de trauma’s en emoties van elk afzonderlijk zo realistisch mooi laat meelopen. Ik geloof dat iemand zich werkelijk kan voelen zoals Lance omschrijft.

Voor mij werd het vanaf hoofdstuk 24 echt spannend. Het boek leest vlot en heeft goede spanningsbogen. De spanning en de korte hoofdstukken trekken je snel naar het einde. Er kwamen wel veel namen in voor, waarbij af en toe een kleine aanwijzing van wie wie ook alweer was, geen kwaad zou kunnen. Ik heb hierdoor soms terug moeten zoeken, wat ik jammer vond, want dit doorbrak de spanning.

De paranormale verschijnselen uit de korte verhalenbundels van Ron Puyn, zie ik terugkomen in dit boek. Persoonlijk hou ik daar wel van. Niettemin komt Lance uiteindelijk met heel logische verklaringen, hij laat niets aan het toeval over en je hebt nergens meer vragen over, in mijn geval zeg ik: gelukkig maar.
Goed plot, onvoorspelbaar. Tot bijna het einde toe heb je werkelijk geen idee van de dader.

Het eindigt een klein beetje zoetig, maar dat maakt dat er aan het verhaal een goede kop en staart zit.

Ik heb Vuurgeest met veel plezier gelezen en met een gevoel van spijt terzijde moeten leggen. Zeker de moeite waard!

Hilda Spruit

Andere recensies

Volg dicht op de huid van Noor welke gevoelens en emoties de scheiding van haar ouders bij haar teweegbrengt. » Een vlot leesbaar verhaal over opgroeien en verliefdheid, met een vleugje mysterie. Een scheiding brengt een hoop drama met zich mee. Hoe zal Noor...
Lees verder Categorie: Jeugdboeken
| Reageer!
De Spionne – Tess Gerritsen – Vertaling: Els Franci-Ekeler – Overamstel – 351 blz. Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) wordt geroemd om haar thrillers. Tot voor kort waren dat voornamelijk de verhalen over detective Jane Rizolli en Maura Isles. Maura Isles is...
Lees verder Categorie: Thrillers & Spanning
| Reageer!
Een Groot Gouden Boek voor alle grote en kleine chauffeurs! Ontdek de wereld van de Gouden Boekjes, vol met grote auto’s, kleine auto’s en alles daartussenin. Scheur samen met de Gele Taxi met een noodvaart door de stad, roep ‘Hoep!’ met de chauffeur en...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!