Wolvenjacht

In de ban van de wolf – Christine Charliers – Clavis – 298 blz.

in de ban van de wolfIn de ban van de Wolf is het debuut van de Belgische Christine Charliers(1981), inmiddels is zij bezig met een vervolg op deze titel.

Inhoud: De veertienjarige Esther woont in een saai dorpje in de Pyreneeën en leidt een doodnormaal leven. Ze heeft een bijbaantje in de supermarkt, helpt haar moeder in het huishouden en wil met haar vriendinnen naar een feestje. Maar aan dat zorgeloze leventje komt een einde. Op een avond, als Esther alleen thuis is, dringen drie mannen het huis binnen en vallen haar aan. Ze spuiten een vreemde vloeistof in haar nek en bedreigen haar. Voor Esther weet wat er gebeurt zijn ze weer verdwenen. Esther wordt ziek en daarna zijn haar zintuigen scherper, ze wordt sterker en sneller. De drie mannen komen terug en maken jacht op haar. Al snel blijkt dat ze kan veranderen, ze duikt onder en ontmoet Jonathan die haar bijstaat en helpt. De mannen willen koste wat het kost haar en Jonathan te pakken krijgen en de jacht is geopend.

Het boek start met een spannende proloog die naar meer smaakt. Je valt middenin een spannende scène waar een jongen verandert in een wolf en vlucht voor de moordenaars van zijn familie. Als het verhaal begint maak je kennis met Esther in haar gewone dagelijkse leventje. De schrijfster heeft veel oog voor detail, maar dat houdt in het begin behoorlijk op. Het eerste stuk is voor mijn gevoel wat langdradig. Dit komt vooral omdat de proloog zo spannend was. Hierdoor had ik niet veel geduld voor zo’n langzame start. Ik had continu in mijn achterhoofd dat er iets moest gaan gebeuren en zocht overal wat achter. Zo mag Esther niet naar een feestje van haar moeder, die echt overbezorgd overkomt. Ik vroeg me dus gelijk af waarom niet en zou haar moeder er meer vanaf weten.
Gelukkig komt er dan een wending in het verhaal. De drie mannen dringen het huis binnen en dan begint er snelheid in het verhaal te komen. De daarop volgende hoofdstukken zitten vol vaart en de spanningsopbouw is goed. Ook hier is oog voor detail maar nu is het niet langer storend en voegt het ook echt wat toe aan het verhaal.

In totaal twintig hoofdstukken leef je mee met Esther en later ook Jonathan, hun ontdekkingen over hun nieuwe gaven, hun angst maar ook hoe zij elkaar leren kennen. Hoe ze door hun gezamenlijk geheim samen komen.
Het einde heeft iets weg van een mooi sprookje. Het is een bevredigend slot dat ruimte laat voor een vervolg, maar als het dat niet zou krijgen is het een mooi afgesloten verhaal.

Conny Schelvis

Andere recensies

Het eiland van Anna, Schokland en de geschiedenis van een thuis – Eva Vriend – Atlas Contact – 285 blz. In augustus 2023 bracht ik samen met mijn man een bezoek aan Schokland, het voormalige eiland in de Noordoostpolder, dat sinds 1995 tot het...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!
To the moon – Susanne Koster – Clavis – 235 blz. Amy is zeventien en zit op het MBO. Ze wil leerkracht worden en loopt twee dagen per week stage op een basisschool in groep vier. Samen met haar beste vriendin Britt en klasgenoten...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!
Ridders van het Gulden Vlies – Hannah Iterbeke, Marthy Locht, Jonas Goossenaerts, Claire Toussat, Steven Thiry – Lannoo – 176 blz. ‘Deze oude spullen verdienden nog enige aandacht.’ Zo zouden de woorden van graaf Amédée de Beauffort hebben geklonken toen hij in 1836 op...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!