Heimwee naar Parijs!
Mijn Franse Keuken – Alain Caron – Carrera – 239 blz.
Bij het doorbladeren van het nieuwste kookboek van Alain Caron, denk ik al gelijk: ‘O! Dat ga ik maken! En dit ook!’ Het boek staat vol Franse klassiekers en wie ooit in Frankrijk is geweest, herkent veel. Sardines sous le grill, gratin de pommes de terre, soupe de poisson provencale – de foto’s zijn zo mooi dat je de gerechten bijna proeft en heimwee naar Franse brasseries in Parijs krijgt.
Het boek is redelijk no-nonsense en de recepten zijn rechttoe rechtaan. De ingrediënten zijn nauwelijks ingewikkeld te noemen, en het oogt allemaal makkelijk te bereiden. Van voorgerechten tot nagerechten – je tovert zo een heerlijk Frans diner op tafel.
Alain Caron groeide op in Frankrijk, maar woont al dertig jaar in Nederland en heeft als cuisinier gediend in bekende sterrenrestaurants. Ook heeft hij nu een eigen kookprogramma ‘BinnensteBuiten’. Mijn Franse Keuken is een aanrader voor iedereen die houdt van eenvoudige en smaakvolle gerechten. Nu nog bedenken wanneer ik de entrecote grillee persillee ga maken met tarte tatin na…