Als een obsessie verandert in wraak

Vergeef me – Anja Feliers – Lannoo – 319 blz.

Vergeef meYasmine is alleen op vakantie aan de Belgische kust. Haar relatie met Simon is enige maanden geleden verbroken. Om alleen weg te gaan was een wanhopige beslissing geweest. Al haar vrienden en haar familie hadden hun plannen al gemaakt en om alleen thuis weg te zitten kwijnen zag ze niet zo zitten. Dan ontmoet ze David, een aantrekkelijke jonge man. Wel een stukje jonger dan zij is, maar ze is gecharmeerd van hem. Als ze op een avond wordt lastig gevallen op het strand en een man haar wil verkrachten wordt ze gered door David. Ze begint een kortstondige relatie met hem, maar als Simon weer bij haar wil terugkomen, verbreekt ze de relatie. Een bijkomstigheid is dat Yasmine een baan als docent heeft gekregen op de school waar David zijn opleiding volgt. David wil niet accepteren dat de relatie voorbij is en zal niet rusten voordat hij Yasmine weer voor zich gewonnen heeft. Met alle gevolgen van dien….

‘Ik maak Yasmine kapot. Dat weet ik. Maar ik wil het niet.’

De cover van Vergeef me is opvallend en intrigeert. Een uitstraling die mij het gevoel geeft een hele goede thriller in handen te hebben. Al na het lezen van de proloog is er de spanning en de nieuwsgierigheid naar wat de rest van het verhaal zal brengen.

Cursief geschreven is de verhaallijn waarin verteld wordt hoe het allemaal zover heeft kunnen komen. Het hoe en waarom wordt hier op boeiende wijze verklaard. De spanning is van begin tot eind in grote mate aanwezig en het kostte mij totaal geen moeite om de aandacht er bij te houden. Door de enerverende en pakkende schrijfstijl van Anja Feliers wil je alleen maar door blijven lezen, vanaf de eerste bladzijde zat ik vast in het verhaal. Er achter willen komen waarom en hoe het nou toch zit met die David. Waarom die obsessie voor Yasmine?

‘Het voelde alsof hij de controle zou kwijtraken, maar hij besefte onmiddellijk dat dit geen optie was.’

Met Vergeef me heeft Anja Feliers een geloofwaardig verhaal neergezet met als basis een actueel thema. Een stabiele jeugd is belangrijk voor de vorming en de ontwikkeling van een persoon. Op een spannende en intrigerende manier geeft dit verhaal een duidelijke kijk op het psychologisch effect bij een persoon waar die vorming en ontwikkeling door het een of ander verstoord is geraakt.
Naarmate het verhaal vorderde, leerde ik David beter kennen en ik raakte steeds meer verbijsterd. David, een jonge man die in de war is, geobsedeerd en die zich laat leiden door een illusie. En dan Yasmine, de aandacht van David kwam haar wel goed uit, maar dan voor haar eigen belang.

‘Nu besefte hij dat hij voor de gek was gehouden.’

Vergeef me eindigt op een manier die in mijn verwachting lag, maar toch niet helemaal…
Het gevoel wat ik bij de cover had, is uitgekomen, een hele goede en heerlijke spannende thriller met een psychologisch verhaal waar je nog een tijd over blijft nadenken.

Wendy Wenning

Andere recensies

FC UFO, alien in de spits – Annemarie van der Eem – Illustraties: Jelle Brunt – Billy Bones – 104 blz. FC UVO verandert in FC UFO. Hoe die verandering tot stand is gekomen is heerlijk te lezen in dit eerste deel van een...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De zomer die alles was – Mariska Overman – Kluitman – 256 blz.   Dit verhaal gaat namelijk over de twaalfjarige Puca die onder een boom een dierenbegraafplaats heeft gemaakt. Ieder dood dier wat ze ziet wordt door haar begraven op een heel lieve...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Mannen in de zon – Ghassan Kanafani – Vertaling: Djuke Poppinga- Jurgen Maas- 111 blz. De Palestijnse schrijver Ghassan Kanafani, werd geboren in 1936 in Akka, in het noorden van toenmalig Palestina. In de oorlog van 1948 werd hij met zijn ouders en honderdduizenden...
Lees verder Categorie: Roman
| Reageer!