Als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt

Nachtmerries – Sharon Bolton – Vertaald door Anda Witsenburg – A.W. Bruna – 312 blz.

Nachtmerries - Sharon Bolton - CoverOp de universiteit van Cambrigde plegen verdacht veel studenten zelfmoord. Evi Oliver, psychiater op de campus, roept hulp in. Niet alleen het aantal gevallen, maar ook de ongebruikelijke, gruwelijke en pijnlijke manieren waarop baart haar zorgen.
Alle studenten klaagden voor hun wanhoopsdaad van gruwelijke nachtmerries over hun allergrootste angsten, nachtmerries die ongelooflijk écht aanvoelden.
Degenen die niet slaagden in hun opzet vertellen verhalen over seksueel misbruik en verkrachtingen waartegen ze zich niet konden verzetten.

De zaak wordt geleid door hoofdrechercheur Mark Joesbury. Hij laat Lacey Flint, op wie hij stiekem verliefd is, undercover studeren op Cambridge als studente Laura Farrow. Enkel hijzelf en dokter Evi Oliver hebben hier weet van. Laura moet zich voordoen als een wanhopige studente om er achter te komen hoe en door wie ze benaderd wordt. Lacey kan het echter niet laten en gaat tegen alle instructies in en met risico voor haar eigen leven zelf op onderzoek uit.
Zijn dit echt allemaal losse gevallen, of is er toch misdaad in het spel en hoe geraken ze in de hoofden van hun slachtoffers om te weten wat hun ergste angsten zijn?

Wanneer Laura/Lacey echter stapje voor stapje dichter bij de waarheid komt, krijgt ook zij nachtmerries… Ook dokter Evi wordt gestalkt…
Wat is hier gaande?
We volgen de perikelen vanuit het ik-perspectief van Lacey. Nachtmerries is het tweede boek van Bolton met Lacey en Mark Joesbury in de hoofdrollen, waardoor de voorgeschiedenis tussen die twee misschien een beetje vaag blijft, hoewel het boek zeker op zichzelf leesbaar is. Ook het einde is erg abrupt, maar wel heel verrassend. Ik ga er dan ook van uit dat er zeker nog een derde boek komt om de losse eindjes aan elkaar te knopen.

Sharon Bolton kruipt met dit boek echt onder je huid. Ze kan de adrenaline door je lijf laten gieren, de rillingen over je lichaam laten gaan en je tot de laatste pagina in de ban houden.
Op de cover van Nachtmerries prijkt de boodschap van Tess Gerritsen: “Als je één thriller leest dit jaar, zorg dan dat het deze is. Wel, Tess heeft gelijk!

Ann Roemaet

Andere recensies

Confetti vriendschap – Souad Hatrouf – Leopold – 144 blz. Een heel mooi boek en ook heerlijk eigentijds. Tijdens het lezen van het verhaal ontdek je precies wat ik daarmee bedoel. Als Esma na de vakantie op school komt, merkt ze dat haar vriendin...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De kathedralenbouwers – Georges Duby – Vertaling: Ger Groot – Noordboek – 448 blz. Georges Duby (1919-1996) behoort tot een van de bekendste Franse historici. De middeleeuwen vormden zijn specialiteit. In 1970 werd hij verkozen tot hoogleraar aan het Collège de France, op de...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Hoe besta je na? – Frénk van der Linden & Pieter Webeling – Luitingh-Sijthoff – 252 blz. Op de achterflaptekst staat dat dit een troostrijk boek is voor iedereen die worstelt met het verlies van een dierbare. Het boek bevat een verzameling interviews uit...
Lees verder Categorie: Mens & Maatschappij, Non-fictie
| Reageer!