Als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt

Nachtmerries – Sharon Bolton – Vertaald door Anda Witsenburg – A.W. Bruna – 312 blz.

Nachtmerries - Sharon Bolton - CoverOp de universiteit van Cambrigde plegen verdacht veel studenten zelfmoord. Evi Oliver, psychiater op de campus, roept hulp in. Niet alleen het aantal gevallen, maar ook de ongebruikelijke, gruwelijke en pijnlijke manieren waarop baart haar zorgen.
Alle studenten klaagden voor hun wanhoopsdaad van gruwelijke nachtmerries over hun allergrootste angsten, nachtmerries die ongelooflijk écht aanvoelden.
Degenen die niet slaagden in hun opzet vertellen verhalen over seksueel misbruik en verkrachtingen waartegen ze zich niet konden verzetten.

De zaak wordt geleid door hoofdrechercheur Mark Joesbury. Hij laat Lacey Flint, op wie hij stiekem verliefd is, undercover studeren op Cambridge als studente Laura Farrow. Enkel hijzelf en dokter Evi Oliver hebben hier weet van. Laura moet zich voordoen als een wanhopige studente om er achter te komen hoe en door wie ze benaderd wordt. Lacey kan het echter niet laten en gaat tegen alle instructies in en met risico voor haar eigen leven zelf op onderzoek uit.
Zijn dit echt allemaal losse gevallen, of is er toch misdaad in het spel en hoe geraken ze in de hoofden van hun slachtoffers om te weten wat hun ergste angsten zijn?

Wanneer Laura/Lacey echter stapje voor stapje dichter bij de waarheid komt, krijgt ook zij nachtmerries… Ook dokter Evi wordt gestalkt…
Wat is hier gaande?
We volgen de perikelen vanuit het ik-perspectief van Lacey. Nachtmerries is het tweede boek van Bolton met Lacey en Mark Joesbury in de hoofdrollen, waardoor de voorgeschiedenis tussen die twee misschien een beetje vaag blijft, hoewel het boek zeker op zichzelf leesbaar is. Ook het einde is erg abrupt, maar wel heel verrassend. Ik ga er dan ook van uit dat er zeker nog een derde boek komt om de losse eindjes aan elkaar te knopen.

Sharon Bolton kruipt met dit boek echt onder je huid. Ze kan de adrenaline door je lijf laten gieren, de rillingen over je lichaam laten gaan en je tot de laatste pagina in de ban houden.
Op de cover van Nachtmerries prijkt de boodschap van Tess Gerritsen: “Als je één thriller leest dit jaar, zorg dan dat het deze is. Wel, Tess heeft gelijk!

Ann Roemaet

Andere recensies

Volg dicht op de huid van Noor welke gevoelens en emoties de scheiding van haar ouders bij haar teweegbrengt. » Een vlot leesbaar verhaal over opgroeien en verliefdheid, met een vleugje mysterie. Een scheiding brengt een hoop drama met zich mee. Hoe zal Noor...
Lees verder Categorie: Jeugdboeken
| Reageer!
De Spionne – Tess Gerritsen – Vertaling: Els Franci-Ekeler – Overamstel – 351 blz. Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) wordt geroemd om haar thrillers. Tot voor kort waren dat voornamelijk de verhalen over detective Jane Rizolli en Maura Isles. Maura Isles is...
Lees verder Categorie: Thrillers & Spanning
| Reageer!
Een Groot Gouden Boek voor alle grote en kleine chauffeurs! Ontdek de wereld van de Gouden Boekjes, vol met grote auto’s, kleine auto’s en alles daartussenin. Scheur samen met de Gele Taxi met een noodvaart door de stad, roep ‘Hoep!’ met de chauffeur en...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!