Derde deel van leuke Disney-meidenboekenserie

The Never Girls: Een wens naar huis – Kiki Thorpe – Illustraties van Jana Chisty – Vertaald door Karin Gommers – Van Holkema & Warendorf – 127 blz.

een wens naar huisThe Never Girls is een serie van Disney-boeken geschreven door Kiki Thorpe. De vier vriendinnen Kate, Mia, Lainey en Gabby ontdekken de feeënwereld van Peter Pans Tinkerbel, en ze beleven in ieder boek weer een nieuw avontuur.

In het eerste boek, In een flits , ruiken de meiden de geur van zout water, een zuchtje zeewind en de vreemde rinkelende lach van een fee. In een flits zijn Kate, Mia, Lainey en Gabby meegenomen naar de mooiste plek van Nooitgedachtland: de thuisbasis van feeën en zeemeerminnen. De meisjes willen er niet meer weg.

Het tweede deel van de The Never Girls-serie, De geheime doorgang, gaat verder waar het verhaal was gebleven. Het is niet eerlijk! Net als ze zich helemaal thuis voelen in de feeënwereld van Elfenvalei moeten Kate, Mia, Lainey en Gabby alweer naar huis! Maar wanneer de meiden uit Nooitgedachtland vertrekken, lijkt de magie hen te volgen naar huis! Is er misschien een soort vermenging tussen de werelden?

De meiden zijn door een geheime doorgang in een kapotte schutting in de tuin van de zusjes Mia en Gabby naar Nooitgedachtland gereisd. Maar in dit derde boek, Een wens naar huis, besluit de vader van Mia en Gabby opeens deze schutting te gaan repareren! Als het elfje Rosetta vast komt te zitten in de mensenwereld en Gabby tegelijkertijd verdwaalt in Nooitgedachtland, breekt er paniek uit. Zal het Mia, Lainey en Kate lukken om de ingang ergens in de schutting terug te vinden? En hoe vindt Gabby de weg terug naar huis?

Waar de eerdere boeken zich nog richtten op de hele vriendengroep, spelen in Een wens naar huis de zusje Mia en Gabby de (menselijke) hoofdrollen. Ondanks dat de belangrijkste gebeurtenis in het verhaal het sluiten van de geheime doorgang is, is het de band tussen de zusje die centraal lijkt te staan. Ze hebben ruzie, maar door het sluiten van het gat in de schutting zullen ze elkaar misschien nooit meer kunnen zien. En dat is natuurlijk heel erg. De wijze les krijgt Gabby van het lichtelfje Iridessa: Wees lief voor je zusje, want jullie zijn heel belangrijk voor elkaar!

“Het is vast iets geks dat Klunzen doen, dacht Iridessa. ‘Nou, stel je voor dat je geen zus én geen televisie had. Zou je dat erg vinden?’
‘Ik denk het wel,’ zei Gabby.
‘Dan moet je Mia maar eens vertellen hoe fijn je het vindt dat ze jou televisie laat kijken. Ik weet zeker dat ze daar blij van wordt. En dan kunnen jullie het misschien ook goed maken.’
‘Denk je dat echt?’ vroeg Gabby.
‘Ja,’ zet Iridessa. ‘Iedereen vindt het fijn om een complimentje te krijgen. Je moet proberen aan de leuke dingen van iemand te denken. Dat is vaak de beste manier om een ruzie bij te leggen. Je moet echt met Mia gaan praten. Kom, dan breng ik je terug naar de holle boom.’ ”

Ook met dit derde boek in de The Never Girls-serie spreekt Kiki Thorpe meisjes van een jaar of 6 aan met herkenbare problemen in zowel een gewone mensenwereld als een onherkenbare fantasiewereld. De meeste kinderen lossen een ruzie met hun zus niet op met elfjes en magie, maar zouden dat natuurlijk wel graag willen! Het is waarschijnlijk daarom dat de serie zo leuk is.

Felice Beekhuis

Andere recensies

Confetti vriendschap – Souad Hatrouf – Leopold – 144 blz. Een heel mooi boek en ook heerlijk eigentijds. Tijdens het lezen van het verhaal ontdek je precies wat ik daarmee bedoel. Als Esma na de vakantie op school komt, merkt ze dat haar vriendin...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De kathedralenbouwers – Georges Duby – Vertaling: Ger Groot – Noordboek – 448 blz. Georges Duby (1919-1996) behoort tot een van de bekendste Franse historici. De middeleeuwen vormden zijn specialiteit. In 1970 werd hij verkozen tot hoogleraar aan het Collège de France, op de...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Hoe besta je na? – Frénk van der Linden & Pieter Webeling – Luitingh-Sijthoff – 252 blz. Op de achterflaptekst staat dat dit een troostrijk boek is voor iedereen die worstelt met het verlies van een dierbare. Het boek bevat een verzameling interviews uit...
Lees verder Categorie: Mens & Maatschappij, Non-fictie
| Reageer!