Een bundel die je niet in één keer uit moet lezen

Zo mooi anders – Diverse auteurs en illustratoren – Lemniscaat – 48 blz.

Zo mooi andersDat kan natuurlijk prima, in één keer uitlezen. In een kwartiertje kun je er doorheen zijn. Maar dat is écht zonde! Iedere pagina is een kunstwerk van poëzie en beeld en het meer dan waard om langer bij stil te staan. Eén gedicht en dan het boek weer dichtslaan voor de rest van de dag, dat is mijn advies.

Zo mooi anders is een gedichtenprentenboek. Een bundel vol gedichten van hedendaagse, maar ook reeds overleden auteurs. De illustratoren van Lemniscaat hebben hun favoriete gedicht geïllustreerd. En zo komt het dat je bladert door een bundel vol kunst. Geen pagina lijkt op een andere.

Het is heel toegankelijke kunst. Geen beelden of woorden waarvoor je verstand moet hebben van schilderkunst of literatuur. Je kunt een prent mooi vinden of niet, maar het is niet te ontkennen dat woord en beeld naadloos op elkaar aansluit.

Het is hierdoor een ideaal boek kinderen om smaak te ontwikkelen en te leren ontdekken wat ze mooi vinden. Waar een kind de ene pagina saai van kleur of veel te druk vindt, valt de volgende misschien wel enorm in de smaak. Blader het dan ook lekker samen door en bespreek de prenten. Vergeet natuurlijk de gedichten niet!

De uitgave is perfect om cadeau te geven. Net iets groter dan het gemiddelde prentenboek met een dromerige omslagillustratie van Sandra Klaassen. Een geschenk voor kinderen, maar geef het ook rustig aan een volwassene weg.

Nelly Hofman

Andere recensies

Wat liefde kan doen – Lotte Kok – Lebowski – 286 blz. Lotte Kok debuteerde al op 22-jarige leeftijd met de roman Skydancer. Met haar tweede roman Hine vestigde ze zich permanent als authentieke stem in de Nederlandse literatuur. ‘Niks zeggen, behalve ‘ja’ en...
Lees verder Categorie: Roman
| Reageer!
Vanavond bij de rivier – Elin Meijnen – Leopold – 208 blz. Weer al een Young Adult boek waarvan ik heb genoten. Het weekte voor mij herinneringen los aan de vakanties in mijn jeugd toen wij nog met ons gezin jarenlang op dezelfde camping...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!
Confetti vriendschap – Souad Hatrouf – Leopold – 144 blz. Een heel mooi boek en ook heerlijk eigentijds. Tijdens het lezen van het verhaal ontdek je precies wat ik daarmee bedoel. Als Esma na de vakantie op school komt, merkt ze dat haar vriendin...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!