Eén groot zoekfeest

Het grote pinguïnfeest – Christian en Fabian Jeremies – Vertaling Jozua Douglas – De Fontein – 32 blz.

Het grote pinguinfeestZoek mee met pinguïn Pim en krokodil Paultje naar oma’s favoriete regenboogkostuum. Oma pinguïn wil dat namelijk dragen op het feest voor haar negentigste verjaardag.

Maar er zijn zoveel pinguïns in huis, dat het kostuum even zoek is. Kun jij het vinden? Maar met zoveel pinguïns in één huis raakt er natuurlijk nog veel meer kwijt. Sokken, een parelketting, een hoed met pauwenveren en een knalgele handtas. Op iedere pagina vol pinguïns die gekke fratsen uithalen valt veel te zoeken en vooral een hoop te zien. Want waar zijn Pim en Paultje zelf eigenlijk? En kun je ook Slok, oma, tante Esmeralda en Oom Karel vinden?

Dit prentenboek is met recht één groot zoekfeest. Elke pagina is kleurrijk, druk bevolkt met pinguïns en vol details. Hoe langer je kijkt, des te meer je gaat vinden. En voor je het in de gaten hebt, ben je zelf verhaaltjes aan het bedenken. Een mooier bewijs dan dat een prentenboek niet altijd alleen voor kinderen is, bestaat er niet. Pas wel op met samen lezen; de ervaring leert dat kinderen nóg meer zien. De kans is dan ook erg groot dat de kleine spruit de gevraagde kledingstukken eerder gevonden heeft dan jij.

Het verhaaltje van de verkleedpartij en zoekgeraakte kledingstukken ondersteunt het geheel goed. Het maakt het toegankelijk voor mensen die graag tekst bij prenten hebben, zodat ze voor kunnen lezen in plaats van zelf bedenken. Uiteraard geeft de tekst ook aan wat je op de betreffende prent kunt gaan zoeken.

Een super grappig en speels boek. Een keer afwijken van een verhaaltje voor het slapengaan wordt mede mogelijk gemaakt door Het grote pinguïnfeest; iedere avond voor het slapengaan samen een prent bekijken, pinguïns en spulletjes zoeken en verhaaltjes bedenken.

Nelly Hofman

Andere recensies

FC UFO, alien in de spits – Annemarie van der Eem – Illustraties: Jelle Brunt – Billy Bones – 104 blz. FC UVO verandert in FC UFO. Hoe die verandering tot stand is gekomen is heerlijk te lezen in dit eerste deel van een...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De zomer die alles was – Mariska Overman – Kluitman – 256 blz.   Dit verhaal gaat namelijk over de twaalfjarige Puca die onder een boom een dierenbegraafplaats heeft gemaakt. Ieder dood dier wat ze ziet wordt door haar begraven op een heel lieve...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Mannen in de zon – Ghassan Kanafani – Vertaling: Djuke Poppinga- Jurgen Maas- 111 blz. De Palestijnse schrijver Ghassan Kanafani, werd geboren in 1936 in Akka, in het noorden van toenmalig Palestina. In de oorlog van 1948 werd hij met zijn ouders en honderdduizenden...
Lees verder Categorie: Roman
| Reageer!