Een verontrustende, mysterieuze pageturner

Hellevanger – Jack Lance – Suspense Publishing โ€“ 301 blz.

9789088530234.inddRachel wordt wakker in een onbekende bosrijke omgeving. Ze heeft geen flauw idee waar ze is, wie ze is en wat er gebeurd is. Ze heeft totaal geen herinneringen meer. Met veel moeite weet ze op te staan en begint te lopen. Op een gegeven moment staat ze midden op de weg als Stephen Mackenzie er met de auto aan komt rijden. Stephen neemt haar mee naar zijn huis en naar zijn vrouw. Als Rachel daar onder de douche staat begint ze zich een aantal dingen te herinneren, haar naam, de naam van haar vriend.

Haar vriend Jonathan is al een tijdje op zoek naar haar, daar Rachel spoorloos verdwenen was. Eindelijk krijgt hij een telefoontje van haar en haalt haar op. Hij vertelt Rachel dat ze na de begrafenis van haar overleden vriendin Jenny spoorloos verdwenen is. Rachel kan zich niets meer herinneren en gelooft niet dat haar vriendin dood is. Samen gaan ze op speurtocht om uit te zoeken wat er met Rachel gebeurt is.

โ€˜Wat is ontwaken? Waar ligt de grens tussen droom en werkelijkheid?โ€™

De boeken van Jack Lance ademen de sfeer van Stephen King en Dean Koontz. Jaren geleden heb ik de boeken van Stephen King en Dean Koontz veel gelezen, maar op een gegeven moment konden deze boeken mijn aandacht niet meer vasthouden. Nu ik Hellevanger van Jack Lance heb gelezen, is mijn interesse opnieuw gewekt.
Hellevanger heeft meerdere verhaallijnen die mede door de korte hoofdstukken goed te volgen zijn.
Deze korte hoofdstukken met eenvoudige zinnen maken samen met de mysterieuze spanning dit boek makkelijk en vlot leesbaar. Het blijft heel lang een raadsel wat er nu met Rachel gebeurd is en hoe zit het met Jenny?

โ€˜Er was daar iets wat hier niet thuishoort.โ€™

Ik wilde dit allemaal erg graag weten en door deze nieuwsgierigheid kon ik dit boek heel moeilijk wegleggen. Het verhaal verveelt geen moment en is boeiend en mysterieus van begin tot einde. De soms wat horrorachtige passages gaven het verhaal een extra dimensie. Hellevanger is voor mij een reden om weer eens wat verder te kijken wat betreft het genre thrillers. Toch weer eens een boek van Stephen King te gaan lezen en ik ben nu ook zeer benieuwd naar de andere boeken van Jack Lance!

Wendy Wenning

Andere recensies

De ontdekking van Holland โ€“ Jan Brokken โ€“ Atlas Contact โ€“ 302 blz. Dit boek draait om Hotel Spaander in Volendam. Al in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd Jan Brokken attent gemaakt op het feit dat het ooit een verzamelplaats was...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Ugly Girls – Lisa Bjรคrbo, Johanna Lindbรคck, Sara Ohlsson – Vertaling: Lammie Post – Ploegsma – 256 blz. Toen ik dit boek in handen had vond ik het al heel bijzonder om te zien dat het door drie verschillende auteurs was geschreven. En nadat...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!
Het eiland van Anna, Schokland en de geschiedenis van een thuis โ€“ Eva Vriend โ€“ Atlas Contact โ€“ 285 blz. In augustus 2023 bracht ik samen met mijn man een bezoek aan Schokland, het voormalige eiland in de Noordoostpolder, dat sinds 1995 tot het...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!