Een verrassend, spannend, meeslepend en zeer aangenaam verhaal.

Het Potlood – Guido Kees – B for BookdistriBution – 245 blz.

Potlood cover frontCovertekst:
Tom is een getalenteerd tekenaar, met als voorlopig doel in het leven de saaie lessen economie op school te overleven.
Hij is niet bijzonder populair en Lisa, het mooiste meisje van de klas, ziet hem niet staan.
Daar komt op slag verandering in, als zijn moeder hem een oud potlood geeft uit haar antiekwinkel. Binnen de kortste keren is zijn leven een aaneenschakeling van gevaarlijke avonturen die hij in zijn wildste dromen niet had durven bedenken. (Of waren zijn dromen juist de aanleiding?)

Hij heeft geen enkele keus dan te vechten voor zijn leven en voor dat van degenen waar hij van houdt, maar zal hij in staat zijn om het lot te keren?
Gelukkig krijgt hij hulp uit een onverwachte hoek…

I haven’t read anything that is as compelling and as electrifying as what you have put together here. (Editor Tate Publishing, Amerika)

Mijn mening over Het Potlood:
Wat het leven lijkt van een schijnbaar eenvoudige scholier verandert op slag als hij een potlood vindt met een magische lading. Een krachtig en meeslepend verhaal waar de auteur de potloodpunt vele malen voor heeft geslepen. Een spannend boek dat tot de verbeelding spreekt. Nergens zakt het verhaal in of wordt het teveel. De auteur trekt je het boek in en wel zo dat je steeds meer begaan raakt met de hoofdpersonen en ‘fingers crossed’ met ze mee hoopt dat het goed zal aflopen.

Tijdens het lezen waren er momenten waarin ik mij stevig afvroeg hoe de auteur zich eruit zou gaan redden. Op een knappe manier laat hij zijn inventieve oplossingen het verhaal binnenglippen. De korte en zeer prettig leesbare hoofdstukken, zorgen ervoor dat je toch nog even dat ene hoofdstuk meepakt (want wegleggen is bijna niet mogelijk). De auteur heeft de gave om de dingen zo te beschrijven dat je het boek niet leest, maar beleeft, tot en met het laatste woord, alsof wat hij schrijft tot leven komt.

Ondanks het spannende avontuur komen de menselijke en gevoelige kant van de auteur heel mooi in dit boek naar voren. Kleine dingen die hij terloops in zijn verhaal meeneemt vormen de parels op de kroon, evenals de groei die de hoofdpersonen in het boek doormaken. Nergens laat hij iets onduidelijk achter of op zijn beloop, alles heeft een goed doordachte reden. Ik heb het boek met veel genoegen gelezen en hoop op een tweede deel, dat, gezien het einde van het verhaal, zeker tot de mogelijkheden behoort.

Een aanrader, voor jong en oud!

Met een knappe cover van Tais Teng.

Over de auteur:
Guido Kees is een Belgische auteur met een bijzonder talent om ongebruikelijke gebeurtenissen op een natuurlijke wijze te beschrijven. Eerder schreef hij voor Borre Leesclub het boek: ‘Geen spoor van Kevin’. Guido Kees is één van de weinige niet-Amerikaanse auteurs, waarvan het boek eerst in Amerika gepubliceerd werd (The Pencil).

Hilda Spruit

Andere recensies

Luuk en Lotje – Het is winter – Ruth Wielockx – Clavis – 32 blz. Het is zo fijn dat er geweldige prentenboeken zijn voor de jongere doelgroep. Dit is er zo eentje. Terwijl ik dit aan het schrijven ben, is het op verschillende...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
Doris – Lo Cole – Vertaling: Mariella Manfré – De Vier Windstreken – 32 blz. Wat een lief prentenboek is dit. Echt een zoekboek voor peuters. Het is in heerlijke kleuren uitgevoerd en dat is vooral toepasselijk, omdat het over een olifantje gaat waar...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
Hein-Anton van der Heijden – Twee koffers – Elikser – 255 blz. De titel beschouwend zijn er twee mogelijkheden. De eerste is niet zo waarschijnlijk: de hoofdpersoon en verteller Léon Huet, “schrijver van bevlogen beschouwingen en boeken over film”, erft twee koffers met erotica...
Lees verder Categorie: Literatuur, Roman
| Reageer!