Elke dag een vakje openen en een knutselwerkje maken

Creatief aftellen tot kerst: 25 projecten voor een gezellige adventstijd – M.E. Anders – Illustraties: Tom Connell – De Vier Windstreken – 52 blz.

Creatief aftellen tot kerstTel op een heel bijzondere manier de dagen af tot Kerstmis! Creatief aftellen tot kerst is een adventskalender en knutselboek in één. Elke kalenderdeurtje onthult een verrassing die te maken heeft met het miniproject van die dag. Zo staan er onder andere instructies in voor het maken van pop-up wenskaarten, inpakpapier, vingerpoppetjes, kerstballen en boomdecoraties.
De adventstijd is in Nederland niet bij iedereen bekend. De advent is een kerkelijk begrip, waarmee de aanlooptijd naar kerst wordt bedoeld en de gelovigen zich voorbereiden op het kerstfeest. Tegenwoordig hebben veel mensen hebben de eerste 25 dagen van december een adventskalender in huis, waaruit je elke dag een chocolaatje kunt pakken. Creatief aftellen tot kerst werkt volgens ditzelfde principe.

Elke dag mag je een vakje openmaken van de adventskalender op de kaft van het boek. Het plaatje dat je daar ziet, verwijst naar een doe-opdracht in het boek. Dit zijn kleine knutselopdrachten, die je als ouder samen met je 6- tot 9-jarige kind kunt doen.

De instructies zijn duidelijk en vrijwel alle materialen aanwezig. Het vraagt weinig eigen creatieve inbreng, maar een knutselwerkje laten mislukken is daardoor vrijwel onmogelijk. Het is zeker niet moeilijk, maar het is wel leuke bezigheidstherapie. Je bent samen even lekker een half uurtje bezig aan de eettafel. Creatief aftellen tot kerst is gewoon een grappig dingetje. Uiteraard wel voor eenmalig gebruik.

Felice Beekhuis

Andere recensies

Een reis door het menselijk lichaam – Gail Armstrong – Veltman – 24 blz. Als je dit boek met een kind gaat bekijken neem daar dan echt de tijd voor, want alle kinderen zullen heel enthousiast reageren. Het is echt een bijzonder boek waar...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Hoe was het nou écht om te besturen en bestuurd te worden in het oude Rome? ‘In Keizer van Rome gaan we in op de feiten en de verzinsels over de heersers van het Romeinse Rijk, en stellen we ons de vraag wat ze deden,...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!
Volg dicht op de huid van Noor welke gevoelens en emoties de scheiding van haar ouders bij haar teweegbrengt. » Een vlot leesbaar verhaal over opgroeien en verliefdheid, met een vleugje mysterie. Een scheiding brengt een hoop drama met zich mee. Hoe zal Noor...
Lees verder Categorie: Jeugdboeken
| Reageer!