Elke dag een vakje openen en een knutselwerkje maken

Creatief aftellen tot kerst: 25 projecten voor een gezellige adventstijd – M.E. Anders – Illustraties: Tom Connell – De Vier Windstreken – 52 blz.

Creatief aftellen tot kerstTel op een heel bijzondere manier de dagen af tot Kerstmis! Creatief aftellen tot kerst is een adventskalender en knutselboek in één. Elke kalenderdeurtje onthult een verrassing die te maken heeft met het miniproject van die dag. Zo staan er onder andere instructies in voor het maken van pop-up wenskaarten, inpakpapier, vingerpoppetjes, kerstballen en boomdecoraties.
De adventstijd is in Nederland niet bij iedereen bekend. De advent is een kerkelijk begrip, waarmee de aanlooptijd naar kerst wordt bedoeld en de gelovigen zich voorbereiden op het kerstfeest. Tegenwoordig hebben veel mensen hebben de eerste 25 dagen van december een adventskalender in huis, waaruit je elke dag een chocolaatje kunt pakken. Creatief aftellen tot kerst werkt volgens ditzelfde principe.

Elke dag mag je een vakje openmaken van de adventskalender op de kaft van het boek. Het plaatje dat je daar ziet, verwijst naar een doe-opdracht in het boek. Dit zijn kleine knutselopdrachten, die je als ouder samen met je 6- tot 9-jarige kind kunt doen.

De instructies zijn duidelijk en vrijwel alle materialen aanwezig. Het vraagt weinig eigen creatieve inbreng, maar een knutselwerkje laten mislukken is daardoor vrijwel onmogelijk. Het is zeker niet moeilijk, maar het is wel leuke bezigheidstherapie. Je bent samen even lekker een half uurtje bezig aan de eettafel. Creatief aftellen tot kerst is gewoon een grappig dingetje. Uiteraard wel voor eenmalig gebruik.

Felice Beekhuis

Andere recensies

De Spionne – Tess Gerritsen – Vertaling: Els Franci-Ekeler – Overamstel – 351 blz. Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) wordt geroemd om haar thrillers. Tot voor kort waren dat voornamelijk de verhalen over detective Jane Rizolli en Maura Isles. Maura Isles is...
Lees verder Categorie: Thrillers & Spanning
| Reageer!
Een Groot Gouden Boek voor alle grote en kleine chauffeurs! Ontdek de wereld van de Gouden Boekjes, vol met grote auto’s, kleine auto’s en alles daartussenin. Scheur samen met de Gele Taxi met een noodvaart door de stad, roep ‘Hoep!’ met de chauffeur en...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Mick en Jimmy zitten bij elkaar in de klas bij meester Joeri. Zij zijn echt beste vrienden, totdat Jimmy op een dag heel erg verandert. Maar dat is niet het enige wat er vreemd is. Er verdwijnt ook nog een jongen uit hun klas...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!