Eten om bij weg te dromen

Food for the soul, gerechten om blij van te worden –  Anna de Leeuw, Marianne Luning & Barbara van Stek – Terra – 231 blz.

Food for the SoulZoals de ondertitel van het boek al doet vermoeden staat dit boek vol met recepten om heel blij van te worden. Dat is ook precies te gedachte waarmee de auteurs Food for the soul hebben geschreven. Lekker eten maakt gelukkig!
Food for the soul is verdeeld in zeven hoofdstukken, met prachtige namen als Geluk, Inspiratie, Genieten en Puur. Tussen de recepten staan uitspraken die alles te maken hebben met het thema van het hoofdstuk. Zo vind je bij het hoofdstuk Samen bijvoorbeeld de uitspraak: ´People who give you their food will give you their heart´ en bij Inspiratie de beroemde uitspraak: ‘If life gives you lemons make lemonade’.

Inspiratie krijg je door dit mooie kookboek zeker. Het staat barstensvol lekkere, gezonde recepten voor eindeloze avonden genieten met je vrienden aan een lange tafel. Allemaal puur en gezond (en het liefst gemaakt met biologische ingrediënten). Begin de avond bijvoorbeeld met homemade groentechips bij de borrel, Frittata van truffelaardappels als voorafje, gevolgd door zelfgerookte zalmforel met bietensalsa en een clafoutis als dessert.

Naast de heerlijke pure gerechten is de vormgeving van Food for the soul, met de fotografie van Anna de Leeuw en de mooie uitspraken tussen de recepten door, ook prachtig. Hierdoor is het een leuk cadeau om aan medegenieters van lekker eten te geven, want samen word je al helemaal blij van lekker eten!

Nynke Tans

Andere recensies

Volg dicht op de huid van Noor welke gevoelens en emoties de scheiding van haar ouders bij haar teweegbrengt. » Een vlot leesbaar verhaal over opgroeien en verliefdheid, met een vleugje mysterie. Een scheiding brengt een hoop drama met zich mee. Hoe zal Noor...
Lees verder Categorie: Jeugdboeken
| Reageer!
De Spionne – Tess Gerritsen – Vertaling: Els Franci-Ekeler – Overamstel – 351 blz. Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) wordt geroemd om haar thrillers. Tot voor kort waren dat voornamelijk de verhalen over detective Jane Rizolli en Maura Isles. Maura Isles is...
Lees verder Categorie: Thrillers & Spanning
| Reageer!
Een Groot Gouden Boek voor alle grote en kleine chauffeurs! Ontdek de wereld van de Gouden Boekjes, vol met grote auto’s, kleine auto’s en alles daartussenin. Scheur samen met de Gele Taxi met een noodvaart door de stad, roep ‘Hoep!’ met de chauffeur en...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!