Griezelig, ranzig, maar vooral erg grappig

Gruwelijk Grappige Griezelverhalen – Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel (De Lachende Zaag)- Illustraties van Katrien Holland – De Fontein, Spectrum, Luitingh – Sijthoff – 168 blz.

Ken je dat verhaal van die vrouw die in de gehaktmolen viel? Of van die tante met een lintworm van drieëndertig meter in haar buik? Of het waargebeurde verhaal van die grafkist waar nog geluid uit kwam? De Lachende Zaag verzamelde negen gruwelijk grappige griezelverhalen, die je beter niet aan je neefje van vier kunt voorlezen, maar waar je per ongeluk toch van in de lach schiet. Aangevuld met afschuwelijke weetjes, ijselijke versjes en gekke geestigheden!

Gruwelijk Grappige Griezelverhalenbestaat uit negen (of tien als je de intro meetelt) korte verhalen en evenveel korte gedichten en andere gekkigheden tussendoor. De verhalen zijn een beetje griezelig, af en toe wat ranzig, maar vooral heel erg grappig. Heel geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8 met een korte spanningsboog dus. De tekeningen van Katrien Holland maken het helemaal af. Door de illustraties heb je als lezer een beter beeld en is alles nog grappiger.

Zoals in iedere verhalenbundel is het ene verhaal leuker en boeiender dan het andere. Zelf vond ik Dokter Bottenblij, Snackbar Rattenpatat en De wrat erg vermakelijk. De gedichten en andere dingen tussendoor hadden van mij niet per se gehoeven. Maar ze zijn oké voor de afwisseling, en op zich ook wel redelijk grappig.

Gruwelijk Grappige Griezelverhalen is ook een boek dat helemaal past bij het thema van de Kinderboekenweek 2017, die in oktober begint. En het is een perfect boek voor kinderen die op een toch onschuldige manier willen griezelen.

Felice Beekhuis

Andere recensies

Hoe schildpad aan zijn schild komt – Kristel Steenbergen – Moon – 48 blz. In dit sprookje houden de wolken elk jaar een groot feest, maar omdat het hoog in de lucht is, kunnen alleen de zon, de wind en de vogels er komen....
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!
Philips Christiaan Visser, Nederlands laatste ontdekkingsreiziger – Maarten Faas – Verloren – 231 blz. Eigenlijk had deze biografie in of kort na 1955 moeten verschijnen als autobiografie of de memoires van Visser. Hij had de eerste twee hoofstukken als af, maar kwam aan de...
Lees verder Categorie: Biografie & Autobiografie, Non-fictie
| Reageer!
Der Naturen Bloeme – Jacob van Maerlant – vertaling: Ingrid Biesheuvel – Walburg Pers – 288 blz. Niet zo ver van het Zeeuwse Sluis is het Vlaamse Damme gelegen. In lang vervlogen tijden vormde dit stadje een voorhaven langs het Zwin, de zeegeul die...
Lees verder Categorie: Kunst & Cultuur, Non-fictie, Wetenschap
| Reageer!