Heerlijk, gruwelijk vervolg

Bloeden zal je, Een Bennet & Rowley mysterie 2 – Diana van Hal – Verba Montem – 267 blz.

bloeden-zal-jeDiana van Hal (1980) debuteerde in 2015 met De Verzamelaar, een misdaadthriller die door vele lezers positief werd beoordeeld. Met Bloeden zal je wil Diana haar lezers nog meer uitdagen om in de huid van de hoofdpersonages Spencer en Jennifer te kruipen.

Lindsey en Michael zijn druk bezig met solliciteren. Hun printer is kapot en ze hebben die hard nodig om hun sollicitatiebrieven uit te printen. Michael weet een nieuwe printer op de kop te tikken. Tot hun verbazing komt er op een moment spontaan een foto uit de printer rollen. Een foto waarop ze een man zien die is vastgebonden en vreselijk is verminkt. Wie is deze man?

Spencer Bennet en zijn team duiken in deze zaak en proberen de psychopaat die dit op zijn geweten heeft te ontmaskeren. Maar die speelt een spelletje met het team. Ondertussen zit Spencer nog met een ander probleem. Er is veel afstand ontstaan tussen hem en Jennifer en dit zou op te lossen zijn als Spencer de waarheid vertelt.

“Hij grijpt het van de printer. De bliksem zorgt voor een akelig schijnsel op het papier. Dan dringt het door waar ze precies naar kijken. Zijn grip verslapt en het vel valt uit zin handen. Lindsey’s gegil weerkaatst tegen de muren en vult het appartement.”

Het is raadzaam eerst De Verzamelaar te lezen, voordat er begonnen wordt met Bloeden zal je. Dit, omdat er anders een belangrijke rode draad wordt gemist en niet alles te begrijpen valt. Maar voor de liefhebber van misdaadthrillers zal dit niet een al te groot probleem zijn.

In Bloeden zal je krijgt het team te maken met een zaak die gecompliceerd in elkaar zit en het is goed opletten geblazen om de draad niet kwijt te raken. Verteld vanuit een wisselend perspectief ontvouwt zich een verhaal die heel wat gruwelijkheden bevat en daar moet je als lezer tegen kunnen. Diana wil met Bloeden zal je de lezer nog meer uitdagen en daar slaagt ze prima in. Ik werd flink tot nadenken aangezet en elke keer als ik een vermoeden kreeg wie de dader was, werd dit weer overhoop gegooid door een onverwachte twist.

Terwijl het team hard op jacht is naar de dader, is Jennifer nog steeds bezig met een privézaak die haar niet loslaat. En terwijl ze normaal gesproken haar hart kon luchten bij Spencer, is de afstand tussen hen zo groot geworden dat ze zich alleen voelt staan. Ook voelt ze zich nog steeds onveilig, veroorzaakt door eerdere gebeurtenissen, te lezen in De Verzamelaar. In Bloeden zal je gebeuren weer genoeg dingen die de onveiligheid van Jennifer vergroten en Diana weet goed dit wankele gevoel weer te geven. Spencer heeft zelf ook genoeg op zijn bordje, maar dat is allemaal nogal geheimzinnig. De hoop ontstaat dat de afstand tussen Jennifer en Spencer zich snel verkleint waardoor deze sympathieke neergezette karakters nader tot elkaar komen.

“Spencer is blij dat de barsten in hun relatie een beetje gelijmd lijken te zijn. Hopelijk neemt ze het hem niet kwalijk dat hij zoveel dingen voor haar verzwijgt. Het is beter dat ze het niet weet.”

Zo zijn er veel interessante vraagstukken die het boek onderhoudend maken. Toch, door zoveel verschillende kwesties in een verhaal te stoppen, maakt de auteur het de lezer soms moeilijk, want het is zaak je aandacht er heel goed bij te houden om net niet dat ene belangrijke aspect te missen. Met recht een uitdaging. Buiten dat heeft Diana met Bloeden zal je een heerlijk, gruwelijk vervolg op De Verzamelaar geschreven en weet het zo af te sluiten dat je meteen al weer nieuwsgierig bent naar het volgende deel.

Wendy Wenning

Andere recensies

Charlie Cardboard en het kartonmysterie – Marieke Hoogesteger – Illustraties: Zoë Claessens – Clavis – 96 blz. Weer meer dan negentig bladzijden leesplezier met dit boek van Uitgeverij Clavis. Het heeft van alles waar de jeugd vanaf een jaar of acht van kan genieten....
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reacties uitgeschakeld voor Een rolstoel voor meneer Serebeen
De eend die niet van water hield – Steve Small – Vertaling: Joukje Akveld – Luitiingh – Sijthoff – 32 blz. Een van mijn favoriete prentenboeken is er nu ook in kartonboek met mooi afgeronde hoeken, dus echt voor kleine kinderhandjes. Eend is echt...
Lees verder Categorie: Peuterboeken, Prentenboek
| Reageer!
Fun Jungle: Poten omhoog! – Stuart Gibbs – Vertaling: Dorette Zwaans en Rianne Aarts – Pelckmans – 304 blz. Wat een heerlijk boek! Een verhaal met droge humor, hier en daar wat sarcasme en zelfspot van de hoofdfiguur op een bijzondere locatie: Funjungle: dé...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!