Het verleden achterhaalt je ooit

Kwetsbaar โ€“ Linda Jansma โ€“ De Crime Compagnie – 350 blz.

KwetsbaarDe roodharige Janine, getrouwd met Albert en moeder van tiener Nicole, is eigenaar van Club Mercury in Amsterdam. Samen leven ze een mooi, luxe, maar ook druk leven. Alles loopt op rolletjes, als out of the blue Albert voor de club wordt vermoord. Het leven van Janine en Nicole stort in. Wie wilde Albert dood en vooral: waarom?
Naarmate de dagen verstrijken en het politieonderzoek in volle gang is, begint Janine een vermoeden te krijgen. Haar verleden is niet bespreekbaar, vindt ze zelf. Maar daar zou de mogelijke dader weleens gevonden kunnen worden.
Ondanks al haar verdriet probeert Janine ook voldoende aandacht aan haar club te besteden. Dat lukt redelijk, tot er weer iemand in haar vriendenkring bruut vermoord wordt. Samen met rechercheurs Hafkamp en De Lucia probeert ze te achterhalen wat er gaande is.

Kwetsbaar (eerder uitgegeven onder de titel Caleidoscoop) heeft de schaduwprijs gewonnen. Wederom een groot succes voor thrillerschrijfster Linda Jansma, die het ene juweeltje na het andere uit haar pen weet te toveren.
Linda neemt je mee naar een mogelijke oplossing, maar weet je telkens te verrassen met zijsprongen. Ze heeft met Kwetsbaar een ontzettend spannende thriller neergezet, die tevens heel ontroerend is. Je leeft met Janine en Nicole mee tijdens de eerste dagen van het rouwproces. De schrik, het verdriet en zeker ook de boosheid komen goed geschreven naar voren. Janines verleden is een verhaal apart, dat langzaam maar zeker wordt ingeweven in het verhaal van de hedendaagse tijd.

Kwetsbaar is een boek, dat je niet snel kan wegleggen, want daarvoor is het te spannend. De verrassende wendingen in het verhaal maken alleen maar dat je door wilt lezen om te doen of je de juiste dader op het oog hebt.

Kirstin Rozema

Andere recensies

Mooie Jo โ€“ Kirstien de Wolf โ€“ Borgerhoff & Lamberigts โ€“ 403 blz Erik Bindervoet & Robbert-Jan Henkes schreven (Hollands Maandblad. Jaargang 1995) een artikel Eerste zinnen, laatste zinnen, waarin zij nogal wat bezwaren hebben tegen wat zij noemen โ€œbeschrijfkanker. Hoe preciezer de schrijvers...
Lees verder Categorie: Literatuur, Roman
| Reageer!
Het late leven โ€“ Bernhard Schlink โ€“ Vertaling: Marcel Misset โ€“ Cossee โ€“ 220 blz. Bernhard Schlink (1943) kon zich gemakkelijk inleven in een man van ongeveer zijn leeftijd. Hij was net als Martin, de hoofdpersoon in Het late leven, hoogleraar rechten. Daar houden...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Literatuur, Roman
| Reageer!
Charlie Cardboard en het kartonmysterie – Marieke Hoogesteger – Illustraties: Zoรซ Claessens – Clavis – 96 blz. Weer meer dan negentig bladzijden leesplezier met dit boek van Uitgeverij Clavis. Het heeft van alles waar de jeugd vanaf een jaar of acht van kan genieten....
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reacties uitgeschakeld voor Een rolstoel voor meneer Serebeen