Hoe snel is dat?

In volle vaart – Cruschiform – Vertaling Joke Linders – Rubinstein – 64 blz.

in volle vaartWist jij dat een alligator en een onderzeeër even snel zijn? Dat een haas makkelijk een hogesnelheidstrein bij kan houden? En dat een libel net zo snel vliegt als een haai kan zwemmen?
En weet jij wat het traagste dier van de wereld is?
Je leert het allemaal in dit toegankelijke prentenboek van Cruschiform.
Op iedere linkerpagina staat het aantal km/u vermeld. Op de rechterpagina tekeningen van onder andere voertuigen en dieren die deze snelheid kunnen bereiken. Zo zie je in een oogopslag dat een speedboot, nachtvlinder en fazant zich alle drie even snel kunnen voortbewegen, namelijk 80 km/u.
En dat zijn er drie die je zonder voorkennis niet op dezelfde pagina zou verwachten.

Bij de tekeningen is gebruik gemaakt van strakke lijnen en de drie kleuren blauw, geel en oranje. Alleen het noodzakelijke wordt weergegeven, geen mogelijk afleidende details in de tekeningen. Dat maakt dat je de informatie snel tot je kunt nemen, wat dan weer uitstekend past bij de inhoud.

Alle objecten in het boek zijn genummerd. Achterin staan de dieren, voertuigen en andere zaken uitgelegd. Zo leer je niet alleen over de snelheid van een karveel en moeflon, maar ook nog wat het precies zijn. Een heerlijk boek om in te bladeren; van voor naar achter en weer terug. En halverwege nog eens kijken wie of wat er ook alweer 250km/u kan halen.

Het prentenboek is gemaakt voor leergierige kinderen en snelheidsduiveltjes tussen de 6 en 9 jaar, maar ook leerzaam voor alle 9-plussers.

Nelly Hofman

Andere recensies

Confetti vriendschap – Souad Hatrouf – Leopold – 144 blz. Een heel mooi boek en ook heerlijk eigentijds. Tijdens het lezen van het verhaal ontdek je precies wat ik daarmee bedoel. Als Esma na de vakantie op school komt, merkt ze dat haar vriendin...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De kathedralenbouwers – Georges Duby – Vertaling: Ger Groot – Noordboek – 448 blz. Georges Duby (1919-1996) behoort tot een van de bekendste Franse historici. De middeleeuwen vormden zijn specialiteit. In 1970 werd hij verkozen tot hoogleraar aan het Collège de France, op de...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Hoe besta je na? – Frénk van der Linden & Pieter Webeling – Luitingh-Sijthoff – 252 blz. Op de achterflaptekst staat dat dit een troostrijk boek is voor iedereen die worstelt met het verlies van een dierbare. Het boek bevat een verzameling interviews uit...
Lees verder Categorie: Mens & Maatschappij, Non-fictie
| Reageer!