Hoe snel is dat?

In volle vaart – Cruschiform – Vertaling Joke Linders – Rubinstein – 64 blz.

in volle vaartWist jij dat een alligator en een onderzeeër even snel zijn? Dat een haas makkelijk een hogesnelheidstrein bij kan houden? En dat een libel net zo snel vliegt als een haai kan zwemmen?
En weet jij wat het traagste dier van de wereld is?
Je leert het allemaal in dit toegankelijke prentenboek van Cruschiform.
Op iedere linkerpagina staat het aantal km/u vermeld. Op de rechterpagina tekeningen van onder andere voertuigen en dieren die deze snelheid kunnen bereiken. Zo zie je in een oogopslag dat een speedboot, nachtvlinder en fazant zich alle drie even snel kunnen voortbewegen, namelijk 80 km/u.
En dat zijn er drie die je zonder voorkennis niet op dezelfde pagina zou verwachten.

Bij de tekeningen is gebruik gemaakt van strakke lijnen en de drie kleuren blauw, geel en oranje. Alleen het noodzakelijke wordt weergegeven, geen mogelijk afleidende details in de tekeningen. Dat maakt dat je de informatie snel tot je kunt nemen, wat dan weer uitstekend past bij de inhoud.

Alle objecten in het boek zijn genummerd. Achterin staan de dieren, voertuigen en andere zaken uitgelegd. Zo leer je niet alleen over de snelheid van een karveel en moeflon, maar ook nog wat het precies zijn. Een heerlijk boek om in te bladeren; van voor naar achter en weer terug. En halverwege nog eens kijken wie of wat er ook alweer 250km/u kan halen.

Het prentenboek is gemaakt voor leergierige kinderen en snelheidsduiveltjes tussen de 6 en 9 jaar, maar ook leerzaam voor alle 9-plussers.

Nelly Hofman

Andere recensies

De Spionne – Tess Gerritsen – Vertaling: Els Franci-Ekeler – Overamstel – 351 blz. Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) wordt geroemd om haar thrillers. Tot voor kort waren dat voornamelijk de verhalen over detective Jane Rizolli en Maura Isles. Maura Isles is...
Lees verder Categorie: Thrillers & Spanning
| Reageer!
Een Groot Gouden Boek voor alle grote en kleine chauffeurs! Ontdek de wereld van de Gouden Boekjes, vol met grote auto’s, kleine auto’s en alles daartussenin. Scheur samen met de Gele Taxi met een noodvaart door de stad, roep ‘Hoep!’ met de chauffeur en...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
Mick en Jimmy zitten bij elkaar in de klas bij meester Joeri. Zij zijn echt beste vrienden, totdat Jimmy op een dag heel erg verandert. Maar dat is niet het enige wat er vreemd is. Er verdwijnt ook nog een jongen uit hun klas...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!