Je zult je tweelingziel altijd kennen en herkennen

Stemmen van verre – Daan Fousert – Elikser – 403 blz.

stemmen van verre 1Daan Fousert (1947) heeft na een psychologische roman en drie thrillers nu een spirituele roman uitgebracht. Hij beschrijft het leven van twee personen die elkaar ‘toevallig’ tegenkomen. In dit boek heeft hij zijn eigen ervaringen met mensen en zijn eigen zoektocht op het gebied naar spiritualiteit omgezet tot deze roman.

Inhoud: Als Rick en Brionna gaan scheiden maakt hij een afspraak met advocate Emma Saige. Hun eerste ontmoeting brengt bij beiden veel teweeg. Beiden voelen ze een verbondenheid die verder reikt dan het hier en nu. Emma legt Rick uit dat ze elkaars tweelingziel moeten zijn en vertelt hem uitgebreid over dit fenomeen.

Een tweelingziel is één gesplitste ziel verdeeld in twee lichamen. Tweelingzielen hebben in vorige levens veel met elkaar geleefd. Rick besluit zich na deze ontmoeting meer te verdiepen in het spirituele, gaat hier veel over lezen en praat en mailt hierover met Emma. Emma laat hem kennis maken met een andere advocate, omdat ze onder deze omstandigheden niet zijn zaak kan behartigen. Ook gaat hij naar een therapeute om via regressietherapie meer te weten te komen over zijn vroegere levens en de connectie met Emma. Dit brengt hem na drie voorgaande levens in mooie settingen waaronder in Schotland. De schrijver weet deze omgevingen zo goed te omschrijven dat het voelt of je er zelf bij bent.

Daan Fousert heeft veel research en ervaringen opgedaan omtrent dit onderwerp. Hij heeft er ook veel over gelezen en laat Rick in zijn research ook veel lezen in de boeken van onder andere Gary Zukav en Sandor Morai. Je vindt door het verhaal heen verwijzingen en quotes uit deze boeken. Ook wordt er in gesprekken en mails tussen de hoofdfiguren heen veel uitgelegd op een onderwijzende toon. Op zich interessant en het maakt het onderwerp duidelijker maar het komt af en toe wat klinisch over. Hierdoor krijgt het verhaal een wat meer biografisch karakter, of je een verslag aan het lezen bent in plaats van een roman.
Hierdoor lukte het me niet om vlot door het verhaal te gaan en bleef ik af en toe hangen bij een uitleg of verwijzing. Ik ben wel bekend met bovengenoemde schrijvers, ook al heb ik er niet veel van gelezen, maar het maakt het denk ik voor de leek op dit gebied wat zwaar om te lezen. Echter als je maar enigszins interesse hebt in het onderwerp zal het verhaal je zeker aanspreken.

Stemmen van verre is een, misschien niet voor iedereen toegankelijk, heel bijzonder boek over een bijzonder onderwerp. Een verhaal wat je aanzet tot denken en je op een positieve manier nieuwsgierig maakt naar het eventuele leven naast het hier en nu.

Conny Schelvis

Andere recensies

De C is voor Celia – Heleen Blesgraaf – Moon – 240 blz. De zestienjarige Celia is de derde (dus de derde letter van het alfabet) van een gezin met 13 kinderen. Ze is close met haar oudste zus Arlette en haar broer Barto....
Lees verder Categorie: Jeugdboeken, Young Adult
| Reageer!
Schipper mag ik overvaren – Samenstelling CEMPER – Illustraties: Puck Koper – Lannoo – 220 blz. Dit is niet zomaar een boek met kinderliedjes. Het is een boek met voornamelijk Nederlandse kinderliedjes, maar aangevuld met liedjes uit de hele wereld. Niet alle liedjes zijn...
Lees verder Categorie: Kinderboeken, Muziekboek
| Reageer!
Arie kanarie – Tim Gladdines – Illustraties: Lotte Vandewalle – Eenhoorn – 48 blz. Een prentenboek om heerlijk van te genieten. Wat me meteen opviel nadat ik het verhaal gelezen had, het verhaal eindigt met dezelfde drie regels als waar het mee begon. Zo...
Lees verder Categorie: Prentenboek
| Reageer!