Kat met hoog knuffelgehalte

Mijn naam is Bob – James Bowen & Garry Jenkins – Illustraties Gerald Kelley – Vertaling: Frans van der Heijden – Kluitman – 30 blz.

mijn naam is bobIn maart 2007, vond James Bowen, een straatartiest, een gewonde rode kater in de hal van zijn flatgebouw. Hij besefte dat het om een zwerfkat ging en gaf hem een plekje om te slapen. Het merendeel van het weinige geld dat hij had, besteedde hij aan medicijnen om de wonden te genezen. Hij verzorgde de kat tot hij weer gezond was en verwachtte dat het dier dan wel weer de straat op zou gaan. Maar Bob, zoals James hem noemde, bleef bij James en ging samen met hem optreden op straat.
In 2012 verscheen Bob de straatkat een roman over hun avonturen. Vandaag de dag leeft het koppel nog steeds samen in Londen, zijn er plannen om hun verhaal te verfilmen en nu is er ook het prentenboek over Bob.

Op de laatste bladzijden staan ook wat foto’s van Bob en dan kan je zien dat het Gerald Kelley gelukt is om de kat in zijn illustraties levensecht weer te geven. Het leuke van dit verhaal is dat het vanuit het perspectief van Bob is geschreven. Bob vertelt hoe hij op straat kwam te leven en hoe hij bij James terecht kwam. Dit is een leuke invalshoek, vooral als je al bekend bent met het verhaal en net als ik de roman al gelezen hebt.

Een heerlijk voorleesboek , een beetje zielig maar met een goede afloop.

Conny Schelvis

Femke Schelvis(11 jaar):
Gelukkig zijn prentenboeken voor alle leeftijden. Ik vind Bob heel schattig en het boek was leuk om te lezen en ik vind de tekeningen erg mooi. Ze lijken echt op de echte Bob.

Andere recensies

Maysa & Musa en de geheimzinnige verdwijning – Zanib Mian – Vertaling: Najiba Abdellaoui – Illustraties: Kyan Cheng – Volt – 208 blz. Geweldig dat dit boek vertaald is, zodat wij in Nederland ook kennis kunnen maken met een verhaal dat in een heel...
Lees verder Categorie: Kinderboeken, Voorleesboek
| Reageer!
De helft van mij – Nadine Swagerman – Kluitman – 298 blz. Nadine Swagerman werkt als tekstschrijver, heeft haar eigen tekstbureau en is auteur van YA verhalen. Ze debuteerde in 2018 met de titel EΓ©n waarheid en ontving hiervoor in 2019 de Jonge Jury...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!
Van appeljood tot zuurjood – Ewoud Sanders – Walburgpers – 320 blz. Joden waren voor honderden jaren lang uitgesloten van vele beroepen. Toen ze vanuit alle winstreken naar Nederland kwamen, werden ze eerst geweerd uit de Gilden. Zowel de landelijke als de lokale overheid...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Mens & Maatschappij, Non-fictie
| Reageer!