Lekker reizen over de wereld

Marokko, here we come! – Sanne de Bakker โ€“ Kluitman โ€“ 155 blz.

marokko here we comeSanne de Bakker(1972) gaf haar eerste boek uit nadat ze was afgestudeerd aan de schrijversvakschool te Amsterdam. Ze ontving de Hotze de Roos Debutantenprijs van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Bang voor meester Tark. Inmiddels heeft ze meer dan dertig kinderboeken geschreven. Het boek Marokko, here we come! is het derde avontuur van Floortje de Mol, een serie reisavonturen van Floortje en haar maffe familie.

Floortje de Mol reist de wereld over met haar ouders, haar tweelingzus Katoo, broer Ruben, hun demente oma en haar begeleidster Anansi. Sinds de familie de Mol de jackpot in de Staatsloterij heeft gewonnen, zijn ze op wereldreis. Na Suriname en New York zijn ze nu met zโ€™n allen in Marokko!

Het boek heeft een vrolijk gekleurde cover met een mooie illustratie van Katrien Holland. Door het hele boek heen zitten ook zwart-wit illustraties van haar die goed bij het verhaal passen. De korte hoofdstukken vertellen het verhaal van de reis in Marokko. Lekker leesbaar, af en toe onderbroken door een andere lay-out als Floortje bijvoorbeeld een mail naar haar vriendin stuurt of als aan het einde van het hoofdstukje een lijstje met, wist jeโ€ฆ begint. Die lijstjes staan vol wetenswaardigheden over het land.

Voor deze informatie heeft de schrijfster uitgebreide research gedaan en de weetjes zijn zeer leerzaam. Maar ze zijn wel op een prettige manier beschreven, zodat de lezer niet het idee heeft een leerboek voor de neus te hebben.
Naast alle weetjes over het land, is het niet alleen een landengids/reisgids maar ook een verhaal met een spannend avontuur en een liefdesverhaal, want Floortje krijgt het zwaar te pakken als ze Arib ontmoet in het hotel waar ze verblijven.

Het verhaal begint met een korte inleiding waarin Floortje vertelt met wie en waarom ze op reis zijn, voordat het werkelijk begint. Daardoor is het boek goed zelfstandig te lezen ook al is dit het derde deel uit een serie. De karakters zijn allen zeer verschillend wat leuke situaties oplevert in het verhaal.
Zoals eerder vermeld een lekker leesverhaal waar je ook nog wat van opsteekt!

Conny Schelvis

Femke Schelvis (11):
Ik wilde eigenlijk niet beginnen in het boek, omdat ik zag dat het al het derde deel van Floortje was en ik de andere twee niet had gelezen. Toen ik hoorde dat dit niet nodig was, ben ik toch maar begonnen. Ik vond het snel lezen door de korte stukjes en de weetjes vond ik erg leuk, maar ook leerzaam. Er stond veel in wat ik nog niet wist. De tekeningen passen goed bij het verhaal en het is handig dat de bladzijden van de weetjes een andere kleur hebben. Dan kan je ze ook apart van het verhaal makkelijk vinden en lezen. Ik wil nu wel ook de andere twee delen lezen om te kijken hoe die zijn.

Lees hier ons interview met Sanne de Bakker.

Andere recensies

Confetti vriendschap โ€“ Souad Hatrouf – Leopold – 144 blz. Een heel mooi boek en ook heerlijk eigentijds. Tijdens het lezen van het verhaal ontdek je precies wat ik daarmee bedoel. Als Esma na de vakantie op school komt, merkt ze dat haar vriendin...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!
De kathedralenbouwers โ€“ Georges Duby โ€“ Vertaling: Ger Groot โ€“ Noordboek โ€“ 448 blz. Georges Duby (1919-1996) behoort tot een van de bekendste Franse historici. De middeleeuwen vormden zijn specialiteit. In 1970 werd hij verkozen tot hoogleraar aan het Collรจge de France, op de...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!
Hoe besta je na? โ€“ Frรฉnk van der Linden & Pieter Webeling โ€“ Luitingh-Sijthoff โ€“ 252 blz. Op de achterflaptekst staat dat dit een troostrijk boek is voor iedereen die worstelt met het verlies van een dierbare. Het boek bevat een verzameling interviews uit...
Lees verder Categorie: Mens & Maatschappij, Non-fictie
| Reageer!