Leuk meisjesboek

Isa Bella: Bruidsmeisje met pech – Poppy Harper – Illustraties: Clare Elsom – Vertaling: Suzanne Buis – Kluitman – 152 blz.

isa bella. bruidsmeisje met pechIsa Bella heeft maar liefst VIJF broers! Probeer dan maar eens een lief, mooi, perfect MEISJE te zijn… Isa Bella’s droom komt uit als ze hoort dan tante Flo gaat trouwen met de Fransman Jean-Paul en zij haar BRUIDSMEISJE mag zijn! Dat klinkt als een roze, bloemige, meisjesachtige dag met mooie cakejes en prachtige JURKEN. Maar een bruiloft voorbereiden valt nog niet mee, zeker niet met vijf van die wilde broers in huis. Die VERPESTEN alles en Isa Bella is misschien wel het meest ongelukkige bruidsmeisje ooit… Kan haar beste vriendin Bibi helpen om de dag toch nog een droomdag te maken?

We hebben Isa Bella leren kennis in Isa Bella: Verboden voor jongens . Het ging toen om Isa Bella’s allerliefste wens: een eigen slaapkamer, waarin alles roze is en die VERBODEN is voor JONGENS! Isa Bella en haar broers komen terecht in een heftige strijd, waarbij ze allemaal alles op alles zetten om de nieuwe kamer te bemachtigen.

Isa Bella heeft alle soorten vervelende broers die een meisje maar hebben kan: de muziekverslaafde, ongeïnteresseerde Josh, de voetbalgek Jake, de klierige tweeling Harrie en Oliver en de kleine, kwijlende baby Arthur Simon. Voor alle lezers met broers is ten minste één van hen heel herkenbaar.

Na het krijgen van een eigen kamer, is het zijn van een bruidsmeisje haar tweede grote droom. In Isa Bella: Bruidsmeisje met pech komt Isa Bella’s droom uit wanneer tante Flo gaat trouwen. Maar natuurlijk gaat het weer allemaal mis. Isa Bella’s raakt eerste tante Flo’s grote diamanten verlovingsring kwijt en verpest precies één dag voor de bruiloft haar mooie, roze bruidsmeisjesjurk. Haar broers proberen nog te helpen, maar maken het juist allemaal maar erger!

Isa Bella: Bruidsmeisje met pech is een typisch meidenboek voor meisjes vanaf zeven jaar. Zij zullen zich goed kunnen inleven in hoofdpersoon Isa Bella en met haar meevoelen in de panieksituaties waarin zij terecht komt. Hoe kan Isa Bella de problemen oplossen, en toch nog het perfecte bruidsmeisje zijn? Het spant erom!

Felice Beekhuis

Andere recensies

Volg dicht op de huid van Noor welke gevoelens en emoties de scheiding van haar ouders bij haar teweegbrengt. » Een vlot leesbaar verhaal over opgroeien en verliefdheid, met een vleugje mysterie. Een scheiding brengt een hoop drama met zich mee. Hoe zal Noor...
Lees verder Categorie: Jeugdboeken
| Reageer!
De Spionne – Tess Gerritsen – Vertaling: Els Franci-Ekeler – Overamstel – 351 blz. Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) wordt geroemd om haar thrillers. Tot voor kort waren dat voornamelijk de verhalen over detective Jane Rizolli en Maura Isles. Maura Isles is...
Lees verder Categorie: Thrillers & Spanning
| Reageer!
Een Groot Gouden Boek voor alle grote en kleine chauffeurs! Ontdek de wereld van de Gouden Boekjes, vol met grote auto’s, kleine auto’s en alles daartussenin. Scheur samen met de Gele Taxi met een noodvaart door de stad, roep ‘Hoep!’ met de chauffeur en...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!