Lieve monsters mogen ook naar school

Het kleurenmonster gaat naar school – Tekst en illustraties van Anna Llenas – Vertaling: Antje Schoehuys-Blaak – De Vier Windstreken – 36 blz.

School, wat is dat voor iets?
Het kleurenmonster is een beetje zenuwachtig. Hij gaat vandaag voor het eerst naar school en hij heeft geen idee wat dat inhoudt.
Wees maar niet bang, monster! Er wachten daar nieuwe avonturen op je, en je zult veel nieuwe vrienden maken.
Ga met het kleurenmonster naar school en ontdek wat hij allemaal meemaakt!

Dit boek is het tweede deel in de kleurenmonster serie. Waar het kleurenmonster eerst alleen nog moest leren met zijn emoties om te gaan, gaat schrijfster en illustratrice Anna Llenas nu een stapje verder: het kleurenmonster mag mee naar school!

Leuk aan dit boek zijn dat de illustraties niet zomaar getekend zijn, maar geknutseld. Op elkaar geplakte stukjes papier, karton met allerlei patroontjes en slordig gebruik van wasco-krijtjes schetsen het beeld. Het is wel een stijl waar je even aan moet wennen. Maar Llenas heeft in dit boekje toch net iets nauwkeuriger gewerkt dat in het vorige kleurenmonster-boekje, en dat is wel prettig. Het lijkt allemaal iets netter, zonder dat het iets af doet aan de speelsheid. Deze georganiseerde chaos van allerlei verschillende tinten en materialen is leuk om te zien.

De belangrijkste onderwerpen in Het kleurenmonster gaat naar school zijn vrienden maken en natuurlijk school. Het is leuk om met andere kinderen te spelen, om nieuwe dingen te ontdekken. En met een leuke juf voor de klas, is school helemaal niet zo eng. Hoogtepunt van dit prentenboekje is klassenschildpad Tula, die met alles meedoet.

Felice Beekhuis

Boek bestellen!

Andere recensies

Het eiland van Anna, Schokland en de geschiedenis van een thuis – Eva Vriend – Atlas Contact – 285 blz. In augustus 2023 bracht ik samen met mijn man een bezoek aan Schokland, het voormalige eiland in de Noordoostpolder, dat sinds 1995 tot het...
Lees verder Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie
| Reageer!
To the moon – Susanne Koster – Clavis – 235 blz. Amy is zeventien en zit op het MBO. Ze wil leerkracht worden en loopt twee dagen per week stage op een basisschool in groep vier. Samen met haar beste vriendin Britt en klasgenoten...
Lees verder Categorie: Young Adult
| Reageer!
Ridders van het Gulden Vlies – Hannah Iterbeke, Marthy Locht, Jonas Goossenaerts, Claire Toussat, Steven Thiry – Lannoo – 176 blz. ‘Deze oude spullen verdienden nog enige aandacht.’ Zo zouden de woorden van graaf Amédée de Beauffort hebben geklonken toen hij in 1836 op...
Lees verder Categorie: Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Non-fictie
| Reageer!