Lieve monsters mogen ook naar school

Het kleurenmonster gaat naar school – Tekst en illustraties van Anna Llenas – Vertaling: Antje Schoehuys-Blaak – De Vier Windstreken – 36 blz.

School, wat is dat voor iets?
Het kleurenmonster is een beetje zenuwachtig. Hij gaat vandaag voor het eerst naar school en hij heeft geen idee wat dat inhoudt.
Wees maar niet bang, monster! Er wachten daar nieuwe avonturen op je, en je zult veel nieuwe vrienden maken.
Ga met het kleurenmonster naar school en ontdek wat hij allemaal meemaakt!

Dit boek is het tweede deel in de kleurenmonster serie. Waar het kleurenmonster eerst alleen nog moest leren met zijn emoties om te gaan, gaat schrijfster en illustratrice Anna Llenas nu een stapje verder: het kleurenmonster mag mee naar school!

Leuk aan dit boek zijn dat de illustraties niet zomaar getekend zijn, maar geknutseld. Op elkaar geplakte stukjes papier, karton met allerlei patroontjes en slordig gebruik van wasco-krijtjes schetsen het beeld. Het is wel een stijl waar je even aan moet wennen. Maar Llenas heeft in dit boekje toch net iets nauwkeuriger gewerkt dat in het vorige kleurenmonster-boekje, en dat is wel prettig. Het lijkt allemaal iets netter, zonder dat het iets af doet aan de speelsheid. Deze georganiseerde chaos van allerlei verschillende tinten en materialen is leuk om te zien.

De belangrijkste onderwerpen in Het kleurenmonster gaat naar school zijn vrienden maken en natuurlijk school. Het is leuk om met andere kinderen te spelen, om nieuwe dingen te ontdekken. En met een leuke juf voor de klas, is school helemaal niet zo eng. Hoogtepunt van dit prentenboekje is klassenschildpad Tula, die met alles meedoet.

Felice Beekhuis

Boek bestellen!

Andere recensies

Charlie Cardboard en het kartonmysterie – Marieke Hoogesteger – Illustraties: Zoรซ Claessens – Clavis – 96 blz. Weer meer dan negentig bladzijden leesplezier met dit boek van Uitgeverij Clavis. Het heeft van alles waar de jeugd vanaf een jaar of acht van kan genieten....
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reacties uitgeschakeld voor Een rolstoel voor meneer Serebeen
De eend die niet van water hield โ€“ Steve Small โ€“ Vertaling: Joukje Akveld – Luitiingh – Sijthoff – 32 blz. Een van mijn favoriete prentenboeken is er nu ook in kartonboek met mooi afgeronde hoeken, dus echt voor kleine kinderhandjes. Eend is echt...
Lees verder Categorie: Peuterboeken, Prentenboek
| Reageer!
Fun Jungle: Poten omhoog! โ€“ Stuart Gibbs โ€“ Vertaling: Dorette Zwaans en Rianne Aarts โ€“ Pelckmans – 304 blz. Wat een heerlijk boek! Een verhaal met droge humor, hier en daar wat sarcasme en zelfspot van de hoofdfiguur op een bijzondere locatie: Funjungle: dรฉ...
Lees verder Categorie: Kinderboeken
| Reageer!